Δεν αποτελεί πλέον είδηση, το γεγονός ότι ο ΠΟΙΑΘ εκτός από πρωτοπόρος όµιλος στην Ανοικτή Θάλασσα, πρωτοπορεί, από τη δεκαετία του 1990, στις τηλεοπτικές ιστιοπλοϊκές παραγωγές. Θυµάµαι ακόµη, 20 και βάλε χρόνια µετά, κάπου στο µακρινό 1997 να µας έρχονται, αρχές Αυγούστου, στα δηµοσιογραφικά γραφεία, κασέτες µε υλικό από το Ράλλυ Αιγαίου.

Από τότε οι διοικούντες τον ΠΟΙΑΘ είχαν στο κάδρο τους ότι οι καλοί αγώνες στην ανοικτή θάλασσα πρέπει να συνδυάζονται µε µια καλή τηλεοπτική παραγωγή προκειµένου να έχουν καλύτερη διείσδυση στο κοινό. Τα χρόνια πέρασαν και από τα µονοκάµερα, µέχρι τα τέλη της προηγούµενης δεκαετίας, περάσαµε στις 2 κάµερες, στα πλάνα από ελικόπτερα, λήψεις οι οποίες πλέον γίνονται µε drones, και αισίως φθάσαµε στις παραγωγές 15 καθηµερινών εκποµπών µε update και όχι ‘παγωµένη’ θεµατολογία. Από το 2013 µάλιστα, όταν και η τηλεοπτική παραγωγή του Ράλλυ Αιγαίου, πέρασε στα κανάλια Novasports, κάθε χρόνο υπάρχει κάτι νέο προκειµένου να µπορεί ο τηλεθεατής να ενηµερώνεται πολύπλευρα για το κορυφαίο ιστιοπλοϊκό ραντεβού στην ανοικτή θάλασσα. Οι 15λεπτες εκποµπές εµπλουτίστηκαν µε θέµατα που διαφηµίζουν και προβάλλουν τα ελληνικά νησιά από τα οποία περνάει ο στόλος. Επίσης δύο µονόωρες εκποµπές πριν και µετά την ολοκλήρωση του Ράλλυ θυµίζουν στον τηλεθεατή όλα όσα περιµένει να δει αλλά και όλα όσα έγιναν στη διοργάνωση. Επειδή όµως η τεχνολογία προχωράει µε γοργούς ρυθµούς η Nova και ο ΠΟΙΑΘ δεν θα µπορούσαν να κλείσουν τα µάτια στα social media που εδώ και µερικά χρόνια έχουν µπει για τα καλά στη ζωή µας. Έτσι από το 56ο Ράλλυ – 7ο συνεχόµενο που είδατε στα κανάλια Novasports – εκτός από την τηλεοπτική θέαση, οι φίλοι της ιστιοπλοΐας – και όχι µόνο – είχαν τη δυνατότητα να δουν ελεύθερα τις 12 συνολικά εκποµπές στο κανάλι της Nova στο youtube (οι εκποµπές είναι στη διάθεσή σας).

Το δηµοσιογραφικό και το τεχνικό επιτελείο της Novasports Sailing Team µε καθηµερινές ανταποκρίσεις από την Αστυπάλαια και τη Μήλο έστειλε εικόνα και ρεπορτάζ σε όλα τα σπίτια ελεύθερα. Το εγχείρηµα έγινε αποδεκτό µε το 56ο Ράλλυ να µπορεί να χαρακτηριστεί, στη δική µας γλώσσα, το Ράλλυ του youtube… Και επειδή πίσω από κάθε τηλεοπτική ιστιοπλοϊκή προσπάθεια βρίσκεται πάντα η έµπειρη πλέον Novasports Sailing Team, αναφέρουµε µερικούς από τους βασικούς συντελεστές της φετινής παραγωγής. Τον γενικό συντονισµό στην τηλεοπτική λήψη είχε ο Βασίλης Πάζας µε τους συνεργάτες του, Δηµήτρη Τοκούρογλου και Νίκο Γλαβά. Στα µοντάζ των καναλιών Novasports ο Σωτήρης Κορδαλής πάταγε το play σε συνεργασία µε τον δηµοσιογράφο Νίκο Πήλιο που έβαλε τη δική του πινελιά. Σηµαντική η βοήθεια και του Δηµήτρη Ιωαννίδη που έκοβε και έραβε στα νησιά το υλικό που οι ιστιοπλόοι κατέγραφαν µε τις µικροκάµερες.

Ένα µεγάλο ευχαριστώ για µια ακόµη χρονιά στον ΠΟΙΑΘ και στον πρόεδρό του κ. Ιωάννη Μαραγκουδάκη που εµπιστεύθηκε τη Novasports Sailing Team για την παραγωγή του 56ου Ράλλυ Αιγαίου όπως και όλους τους χορηγούς που τη στήριξαν και ιδιαίτερα τον κ. Δηµήτρη Ζαρογιάννη της JOTUN που εκτός από υλική βοήθεια στη διοργάνωση, µας στηρίζει σε κάθε προσπάθειά µας. Για επίλογο προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω το alter ego µου εδώ και 25 χρόνια στη θάλασσα, Πάνο Δηµητρακόπουλο και την εταιρεία του Paralos Events & Design που ήταν παντού.

Τα καλύτερα έρχονται το 2020…

Avatar
by
Previous Post Next Post