Ο Π.Ο.Ι.Α.Θ. τιμήθηκε στο πρόσωπο του προέδρου του Ι. Μαραγκουδάκη

Στην εφετινή ετήσια “Γιορτή Βράβευσης των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου” (Π.Σ.Α.Τ.) που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, μεταξύ των τιμηθέντων περιελαμβανόταν και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.) Ιωάννης Μαραγκουδάκης για την πολύχρονη και πολυσήμαντη προσφορά του στο άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Στην προσφώνηση του τιμηθέντος περιελαμβανόταν και το βιογραφικό του που αφορούσε στην αθλητική δράση του ως ρέκορντμαν της σφυροβολίας αλλά και στην πολύχρονη ενεργό δράση του ως αθλητή και στην παράλληλη διοικητική και εκπαιδευτική προσφορά του στο άθλημα της ιστιοπλοΐας.
Την τιμητική διάκριση απένειμαν η πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη και η αντιπρόεδρος Έφη Μωραϊτίδου, ασημένιες ολυμπιονίκες υδατοσφαίρισης.
Στην αντιφώνηση του ο πρόεδρος του Π.Ο.Ι.Α.Θ. εδήλωσε:

«Σε όλη τη διάρκεια του βίου μου από 14 ετών ως αθλητής του στίβου μέχρι σήμερα ως ενεργός αθλητής της ιστιοπλοΐας απήλαυσα τα ευεργετήματα του αθλητισμού και σας διαβεβαιώ ότι η ενασχόληση μου αυτή όχι μόνον δεν με εμπόδισε αλλά με εβοήθησε, ισχυροποιώντας τον χαρακτήρα μου, στην επιστημονική και επιχειρηματική μου ανέλιξη.
Τα τελευταία 40 χρόνια παράλληλα με την ενεργό αθλητική μου δράση θεώρησα υποχρέωση να προσφέρω τις διοικητικές και εκπαιδευτικές μου υπηρεσίες θέλοντας να συμβάλλω στην ανάπτυξη και διάδοση της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα και να δώσω τη δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να απολαύσουν τα αγαθά του θαλάσσιου αυτού αθλήματος.
Αφιερώνω αυτή την τιμητική διάκριση στους Έλληνες ναυτικούς που άλλοι με τη ζωή τους και άλλοι με την πολύχρονη πάλη τους με τα κύματα, μεγάλωσαν και έκαναν πρώτη δύναμη στον κόσμο την Ελληνική Ναυτιλία».

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post