Η νέα γενιά των laser έστειλε από το Καλαμάκι το μήνυμα

Με την άπνοια να είναι ο πρωταγωνιστής και τις Επιτροπές Αγώνων να προσπαθούν για το καλύτερο διεξήχθη στα νερά του Αλίµου το ανοικτό Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα νέων Radial, που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όµιλος Καλαµακίου. Οι νεαροί ιστιοπλόοι µας βρέθηκαν πολύ κοντά στο βάθρο και παρόλο που δεν ανέβηκαν σε αυτό είχαν µία πολύ καλή παρουσία απέναντι σε αθλητές κατά πολύ εµπειρότερους.

«Οι αγώνες διεξήχθησαν σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες µε πολλές µεταβολές των ανέµων. Δοκιµάστηκαν οι αντοχές των αθλητών αλλά οι έµπειρες Επιτροπές Αγώνων και το πολύ καλά στελεχωµένο προσωπικό, σε κάθε σηµείο στροφής του αγώνα, ήταν αρκετό ώστε να έχουµε δίκαιους και πολύ καλούς αγώνες. Η ελληνική οµάδα την τελευταία ηµέρα δεν άντεξε την πίεση στις προσδοκίες που είχαµε. Οι µεταβολές του ανέµου µας κράτησαν έξω από τα µετάλλια. Όµως οι αθλητές των µικρών κατηγοριών έχουν δείξει σε πόσο υψηλό επίπεδο βρίσκονται και, κατά το παρελθόν, είχαµε διακρίσεις, και θα συνεχίσουµε να έχουµε και στο µέλλον. Η καλύτερη εµφάνιση έγινε από τον Ιάσονα Κεφαλλωνίτη, ο οποίος ήρθε πρώτος από την ελληνική οµάδα και 4ος στα παιδιά – 17 ετών», δήλωσε ο προπονητής του Ναυτικού Οµίλου Καλαµακίου Γιώργος Κεφαλλωνίτης.

Στα αγόρια διεξήχθησαν εννέα κούρσες. Το χρυσό µετάλλιο κατέκτησε ο Σοφιάν Καρίµ (Γαλλία) µε 49 β.π., µε δεύτερο Τζορντί Ντουράν Λαντό (Ισπανία), ο οποίος είναι πρώτος στους -17 ετών, µε 63 β.π. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Πρζεµισλόου Κακόβσκι από την Πολωνία (2ος -17 ετών) µε 65 β.π. Ο Ιάσων Κεφαλλωνίτης ήρθε 4ος στους -17 ετών και 15ος στη γενική κατάταξη (114 β.π.).

Στα κορίτσια, η τελευταία ιστιοδροµία στοίχισε το χρυσό µετάλλιο στη Μαριλένα Μακρή. Η πρωταθλήτρια από την Κύπρο ήταν σε όλη τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήµατος στην πρώτη θέση αλλά στη 10η ιστιοδροµία ήρθε 31η και βρέθηκε στην 4η θέση µε 66 β.π. Η νεαρή αθλήτρια έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες για να µας απασχολήσει και στο µέλλον. Το χρυσό µετάλλιο κατέκτησε η Άνα Μονκάτα (Ισπανία) µε 37 β.π., το ασηµένιο η Ελίν Βερστραϊλεν (Βέλγιο) µε 43 β.π. και το χάλκινο η Ροσίν Μπαουντίτ (Σουηδία) µε 48 β.π. Από ελληνικής πλευράς το καλύτερο πλασάρισµα έφερε η Μελίνα Γκάρη (24η µε 176 β.π.).

Στη διοργάνωση συµµετείχαν 375 αθλητές και αθλήτριες από 34 χώρες. Οι άνθρωποι του Ναυτικού Οµίλου Καλαµακίου προσπάθησαν και τα κατάφεραν να ανταποκριθούν στην πρόκληση για µία τόσο σπουδαία διοργάνωση. Καθηµερινά τα περισσότερα από τα µέλη του Οµίλου βρίσκονταν εκεί και ήταν έτοιµα να βοηθήσουν από όποιο πόστο χρειαζόταν. Η επιτυχία που είχε η διοργάνωση οφείλεται κατά κύριο λόγο σε όλους αυτούς που δούλεψαν ασταµάτητα σε στεριά και θάλασσα. Τα συγχαρητήρια που έδωσαν οι εκπρόσωποι των ξένων χωρών αποτέλεσαν µία ηθική ανταµοιβή για την προσπάθειά τους.

Συνδιοργανωτές ήταν η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Οµοσπονδία και ο Δήµος Αλίµου.

Η Σπυριδούλα ‘Ιριδα Σπανέα είναι από το 1999 συντάκτρια αθλητικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή». Έχει ειδικευτεί στα ολυμπιακά (εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ) και τα μη ολυμπιακά αθλήματα και βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η ιστιοπλοΐα, στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία διότι θεωρεί ότι είναι ένα άθλημα για ανθρώπους με ανοικτούς ορίζοντες. Το 2005 έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Την ίδια χρονιά άρχισε να εργάζεται ως καθηγήτρια στο τμήμα της δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου, μέχρι σήμερα, διδάσκει δημοσιογραφία και επικοινωνία. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση τόσο ως παρουσιάστρια όσο και ως ρεπόρτερ (EΡΤ, ALPHA DIGITAL, Eurosport κλπ), συνεργάζεται με πολλά περιοδικά (Κάπα, Crash, Hellenic Business, Άθλον, Ιστιοπλοϊκός Κόσμος κ.α), ενώ αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα www.we24.gr. Τα τελευταία 16 χρόνια έχει εργαστεί στην επικοινωνία και την προβολή των περισσότερων από τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που διεξήχθησαν στη χώρα μας (γυμναστική, άρση βαρών, πάλη, τζούντο, κανόε καγιάκ, ιστιοπλοΐα, πυγμαχία, καράτε, στίβου, κωπηλασία, μπιτς βόλεϊ κ.α), με κορυφαίες τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες «Special Olympics» του 2011. Για την προσφορά της στο αθλητικό κίνημα, αλλά και στην ελληνική γλώσσα έχει βραβευτεί από την «Παγκόσμια Κίνηση Ελληνοφώνων Γυναικών", από ελληνικές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως και συλλόγους.
Previous Post Next Post