Παππά – Τσαμοπούλου: το ζευγάρι των επιτυχιών

Έχουν πάρει µέρος σε έξι διεθνείς διοργανώσεις και έχουν ανεβεί στο βάθρο και στις έξι από αυτές. Οι Μελίνα Παππά και Μαρία Τσαµοπούλου πρόσθεσαν ακόµη δύο µετάλλια αυτό το καλοκαίρι στη συλλογή των επιτυχιών τους.

Στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα 420, που διεξήχθη στη Βιλαµούρα της Πορτογαλίας, ανέβηκαν στην τρίτη θέση του βάθρου. Στη Βιλαµούρα, η κακή αρχή στέρησε µία ακόµη πιο µεγάλη επιτυχία στις νεαρές αθλήτριες.

Παρόλο που οι πρώτες κούρσες δεν έφεραν αντίστοιχα πλασαρίσµατα του ταλέντου τους, οι πρωταθλήτριες δεν έδειξαν να επηρεάζονται από αυτό. Με καλή τεχνική και ανταγωνιστικό πνεύµα έδειξαν ότι δίκαια θεωρούνται τα πιο ταλαντούχα νεανικά δίδυµα της ελληνικής ιστιοπλοΐας.

Ύστερα από 10 κούρσες πλασαρίστηκαν τρίτες στα 73 πληρώµατα. Το χρυσό µετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανίδες Β. Χέιθκοτ – Μ. Μπόουλ και στο ασηµένιο οι Ιταλίδες Ι. Καλίτσι – Π. Γκρέγκορι. Οι Ν. Διακάκη – Μ. Ρ. Μάνθου ήρθαν 52ες και οι Χ. Γραµµατικάκη – Φ. Ρόρρη 56ες.

Στην ίδια διοργάνωση, η ελληνική ιστιοπλοΐα είχε ακόµη µία επιτυχία: οι Οδυσσέας Σπανάκης – Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος κατέκτησαν το χρυσό µετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία -17. Έφεραν έξι πρώτες θέσεις και ανέβηκαν στην πρώτη θέση του βάθρου ανάµεσα σε 66 πληρώµατα.

Η επόµενη διάκριση για τις δύο αθλήτριες ήρθε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα -19 ετών µε σκάφη 420, στην Ισπανία. Οι δύο αθλήτριες πλασαρίστηκαν στην τρίτη θέση, σε µία διοργάνωση όπου η χώρα µας κατέκτησε άλλα δύο µετάλλια. Οι Νίκος Μπριλάκης – Νίκος Γεωργακόπουλος, ύστερα από µία εκπληκτική εµφάνιση ανέβηκαν στη δεύτερη θέση στην ηλικιακή κατηγορία -17 ετών και στην ίδια κατηγορία οι Έλενα Σωτηρίου και Ελένη Γιαννούλη φόρεσαν χάλκινα ‘µενταγιόν’ στους λαιµούς τους.

Η διάκριση στην Ισπανία ήταν η 6η από διεθνή αγώνα για τις πρωταθλήτριες. Και στους έξι διεθνείς αγώνες που πήραν µέρος διακρίθηκαν. «Για εµάς ήταν µία πετυχηµένη χρονιά. Οι διακρίσεις αποτελούν το επιστέγασµα της σκληρής δουλειάς που κάνουµε αλλά πάνω από όλα δείχνουν την αγάπη µας για την ιστιοπλοΐα. Κάθε φορά που µπαίνουµε στη θάλασσα προτεραιότητά µας είναι να απολαύσουµε τον αγώνα. Το µετάλλιο που πήραµε στις γυναίκες µας γέµισε χαρά καθώς ήταν η πρώτη φορά που πήραµε µέρος σε τόσο µεγάλη διοργάνωση», δήλωσαν στον “Ιστιοπλοϊκό Κόσµο” οι δύο αθλήτριες.

Η Σπυριδούλα ‘Ιριδα Σπανέα είναι από το 1999 συντάκτρια αθλητικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή». Έχει ειδικευτεί στα ολυμπιακά (εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ) και τα μη ολυμπιακά αθλήματα και βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η ιστιοπλοΐα, στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία διότι θεωρεί ότι είναι ένα άθλημα για ανθρώπους με ανοικτούς ορίζοντες. Το 2005 έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Την ίδια χρονιά άρχισε να εργάζεται ως καθηγήτρια στο τμήμα της δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου, μέχρι σήμερα, διδάσκει δημοσιογραφία και επικοινωνία. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση τόσο ως παρουσιάστρια όσο και ως ρεπόρτερ (EΡΤ, ALPHA DIGITAL, Eurosport κλπ), συνεργάζεται με πολλά περιοδικά (Κάπα, Crash, Hellenic Business, Άθλον, Ιστιοπλοϊκός Κόσμος κ.α), ενώ αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα www.we24.gr. Τα τελευταία 16 χρόνια έχει εργαστεί στην επικοινωνία και την προβολή των περισσότερων από τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που διεξήχθησαν στη χώρα μας (γυμναστική, άρση βαρών, πάλη, τζούντο, κανόε καγιάκ, ιστιοπλοΐα, πυγμαχία, καράτε, στίβου, κωπηλασία, μπιτς βόλεϊ κ.α), με κορυφαίες τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες «Special Olympics» του 2011. Για την προσφορά της στο αθλητικό κίνημα, αλλά και στην ελληνική γλώσσα έχει βραβευτεί από την «Παγκόσμια Κίνηση Ελληνοφώνων Γυναικών", από ελληνικές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως και συλλόγους.
Previous Post Next Post