Κώστας Τριγκώνης – Ιορδάνης Πασχαλίδης: 2οι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 18

Οι Έλληνες πρωταθλητές, πιστοί στο ραντεβού τους µε τις αγωνιστικές διακρίσεις, βρέθηκαν στη δεύτερη θέση του βάθρου στην Κόστα Μπράβα της Ισπανίας!

Ο Κώστας Τριγκώνης και ο Ιορδάνης Πασχαλίδης αγωνίστηκαν στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Formula 18 που διεξήχθη στην Κόστα Μπράβα από τις 27 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, δίνοντας «µάχη Τιτάνων» ενάντια στα κορυφαία πληρώµατα της κατηγορίας µέχρι και την τελευταία στιγµή.

Την πρωτιά την πήραν οι Darren G. Bundock – Connor Nicholas και το βάθρο συµπληρώθηκε µε τους Cruz Gonzalez Smith – Mariano Heuser στην τρίτη θέση.

Το δίδυµο µοιράστηκε πως νιώθει για αυτή διάκριση: «Αυτό ήταν! Δεύτερη θέση στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα F18 µετά από µια επική µάχη µε τους Αυστραλούς ιστιοπλόους Darren G Bundock και Connor Nicholas την τελευταία µέρα του αγώνα. Μια επάξια κατάκτηση! Είµαστε πολύ ευχαριστηµένοι µε τον αγώνα καθώς η κατηγορία F18 αναπτύσσεται! Είµαστε πολύ χαρούµενοι και µε το πρόγραµµά µας #passtherudder γιατί οι ιστιοπλόοι µας Estela Jentsch Steimer και Δηµήτρης Τάσιος στέφθηκαν “junior παγκόσµιοι πρωταθλητές”!! Ο Τέλης Αθανασόπουλος µε τον Στάυρο Ταβουλάρη ολοκλήρωσαν τον αγώνα στην 25η θέση στην πρώτη τους συµµετοχή σε τέτοιο αγώνα µε multihulls!!! Ο Στέφανος Παππάς και ο Θωµάς Παππάς πήραν πολύτιµες γνώσεις όπως και ο καλός µας φίλος Stocco Alessandro.

Ξεκινήσαµε αρχικά να αγωνιζόµαστε µόνοι µας. Τώρα όµως δεν είµαστε µόνοι και ευχόµαστε ότι όλη αυτή η προσπάθεια και η ενέργεια που έχουµε βάλει στο όνειρό µας να µοιραστούµε τις γνώσεις µας και να παραχωρήσουµε το πηδάλιο (#passtherudder) δεν θα είναι χάσιµο χρόνου! Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές και συµµετέχοντες αυτού του φανταστικού αγώνα. Σας ευχαριστούµε όλους!».

Επόµενος στόχος για τον Ιορδάνη Πασχαλίδη είναι οι Ολυµπιακοί του Τόκυο και το Παρίσι. «15 Αυγούστου ξεκινάω κάτι τρελό. Σε λιγότερο από έναν χρόνο θα προσπαθήσω µε ένα νέο πλήρωµα, κορίτσι δεκαοχτώ χρονών να µάθουµε το ολυµπιακό σκάφος NACRA 17 και να διεκδικήσουµε πρόκριση για τους Ολυµπιακούς Αγώνες». Ο Κώστας Τριγκώνης παράλληλα ετοιµάζεται για το Παγκόσµιο του A class στην Αγγλία τον Αύγουστο.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post