Εννέα μετάλλια από το Βαλκανικό

Θετικά δείγµατα έδειξε η νέα γενιά των ιστιοπλόων µας που πήρε µέρος στο βαλκανικό πρωτάθληµα, το οποίο διεξήχθη στο Τίβοτ του Μαυροβουνίου. Οι νεαροί πρωταθλητές µας κατέκτησαν εννέα µετάλλια (δύο χρυσά, τρία ασηµένια και τέσσερα χάλκινα).

Στα Όπτιµιστ τα κορίτσια µας θριάµβευσαν. Και οι τρεις θέσεις του βάθρου είχαν γαλανόλευκο χρώµα. Στην πρώτη θέση ανέβηκε η Ελίζαµπεθ Άννα Γουίντερς, στη δεύτερη η Ιακωβίνα Κερκέζου και στην τρίτη η Ευαγγελία Καραγεώργου. Στα αγόρια, το χρυσό µετάλλιο κατέκτησε ο Δηµήτρης Μπήτρος και το χάλκινο ο Αλέξανδρος Πιπεράκης.

Οι θέσεις των άλλων αθλητών µας:

ΚΟΡΙΤΣΙΑ:

Χρυσός στόλος: Μ. Σκουλούδη 4η, Χ. Ε. Χουλιάρα 7η, Μ. Ε. Καλακώνα 9η, Ι. Γεωργίου 10η.

Στον αργυρό στολίσκο έτρεξαν η Μ. Μ. Σιλελή (2η) και η Ο. Θ. Δούσκα (16η).

ΑΓΟΡΙΑ:

Α Ιωαννίδης 4ος, Δ. Σουρλατζής 5ος, Α. Κυφίδης 8ος, Ι. Τουρνής 17ος, Γ. Θεοδωρόπουλος 19ος, Θ. Ζήσης 22ος, Δ. Θεοφίλου 24ος, Χ. Α. Γούργος 31ος, Κ. Ρέµπελος 34ος, Σ. Συνοδάκης 36ος, Δ. Καλπογιαννάκης 40ος. Πήραν µέρος 99 σκάφη και διεξήχθησαν έξι ιστιοδροµίες.

Ασηµένιο µετάλλιο κατέκτησε ο Λ. Αλυγιζάκης στα Λέιζερ Στάνταρντ ενώ ο Κ. Λαγαρός πλασαρίστηκε 8ος. Συµµετείχαν 14 σκάφη (επτά κούρσες). Στα Ράντιαλ (16 σκάφη, έξι κούρσες), ο Ν. Γκιώνης ήρθε 3ος, η Α. Προβελεγγίου 5η και η Α. Νικολάου 9η.

Πολύ καλή ήταν και η νέα γενιά των Λέιζερ που αγωνίστηκε στα 4,7 και οι εκπρόσωποι της χώρας συνέλλεξαν δύο µετάλλια. Ο Γ. Παπαδάκος ήρθε 2ος και ο Ιάσων Κεφαλλωνίτης 3ος. Ο άλλες θέσεις: Σ. Ράπτη 4η, Α. Παπαδόπουλος 9ος, Σ. Αρβανιτογεώργου 11η και ο Π. Μαργωµένος 12ος. Εκτός από τους Ελληνες και τους Μαυροβούνιους αθλητές συµµετείχαν και ιστιοπλόοι από Βουλγαρία, Ρουµανία, Σερβία, Κροατία και Τουρκία.

Η Σπυριδούλα ‘Ιριδα Σπανέα είναι από το 1999 συντάκτρια αθλητικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή». Έχει ειδικευτεί στα ολυμπιακά (εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ) και τα μη ολυμπιακά αθλήματα και βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η ιστιοπλοΐα, στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία διότι θεωρεί ότι είναι ένα άθλημα για ανθρώπους με ανοικτούς ορίζοντες. Το 2005 έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Την ίδια χρονιά άρχισε να εργάζεται ως καθηγήτρια στο τμήμα της δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου, μέχρι σήμερα, διδάσκει δημοσιογραφία και επικοινωνία. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση τόσο ως παρουσιάστρια όσο και ως ρεπόρτερ (EΡΤ, ALPHA DIGITAL, Eurosport κλπ), συνεργάζεται με πολλά περιοδικά (Κάπα, Crash, Hellenic Business, Άθλον, Ιστιοπλοϊκός Κόσμος κ.α), ενώ αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα www.we24.gr. Τα τελευταία 16 χρόνια έχει εργαστεί στην επικοινωνία και την προβολή των περισσότερων από τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που διεξήχθησαν στη χώρα μας (γυμναστική, άρση βαρών, πάλη, τζούντο, κανόε καγιάκ, ιστιοπλοΐα, πυγμαχία, καράτε, στίβου, κωπηλασία, μπιτς βόλεϊ κ.α), με κορυφαίες τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες «Special Olympics» του 2011. Για την προσφορά της στο αθλητικό κίνημα, αλλά και στην ελληνική γλώσσα έχει βραβευτεί από την «Παγκόσμια Κίνηση Ελληνοφώνων Γυναικών", από ελληνικές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως και συλλόγους.
Previous Post Next Post