“Β Φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2019”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Β’, και τελική, φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήµατος σκαφών κλάσης J24, η οποία διοργανώθηκε από τον Ναυταθλητικό Όµιλο Γαζίου Κρήτης (ΝΟΓΚ) από τις 26 έως και τις 28 Οκτωβρίου στον κόλπο του Ηρακλείου, στο Λιµανάκι της Παντάνασσας.

Ο αγώνας πραγµατοποιήθηκε υπό ιστιοπλοϊκές καιρικές συνθήκες για ‘δυνατούς παίκτες’, µε µεγάλο νικητή της Β’ φάσης αλλά και του Πανελληνίου Πρωταθλήµατος 2019 να αναδεικνύεται το πλήρωµα της Ελληνικής Αστυνοµίας. Το πλήρωµα ΕΥΝΙΚΗ, αν και προηγούνταν στη βαθµολογία από την Α’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήµατος που είχε διοργανωθεί από τον Ναυτικό Όµιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), τελικά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισµα, τερµατίζοντας όµως στη διόλου ευκαταφρόνητη 2η θέση. Στην 3η θέση, ένα νεοσύστατο πλήρωµα, το ΚΡΑΚΕΝ, το οποίο επίσης έκανε την ανατροπή, καθώς µε εµφατικό τρόπο ανήλθε µία θέση σε σύγκριση µε την Α’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήµατος.

Το αγωνιστικό τριήµερο για την Ελληνική Κλάση J24 ξεκίνησε το Σάββατο 26/10 µε τη συµµετοχή 10 πληρωµάτων από όλη την Ελλάδα. Την πρώτη ηµέρα του αγώνα πραγµατοποιήθηκαν 4 ιστιοδροµίες µε διεύθυνση ανέµου από τις 340 µοίρες και ένταση από 13 έως 21 κόµβους. Τη δεύτερη µέρα ο άνεµος δυνάµωσε και η ένταση έφτασε από 25 έως 33 κόµβους µε τα έµπειρα πληρώµατα να δίνουν σκληρό αγώνα αλλά και να προσφέρουν ευχάριστο θέαµα. Υπό αυτές τις συνθήκες πραγµατοποιήθηκαν άλλες τρείς ιστιοδροµίες. Την τρίτη και τελευταία µέρα του πρωταθλήµατος η κατάσταση της θάλασσας ήταν πιο ήρεµη µε διεύθυνση ανέµου από τις 340 µοίρες σχεδόν σταθερή και ένταση από τους 10 έως 16 κόµβους. Έτσι µε δύο ιστιοδροµίες, ολοκληρώθηκαν και οι εννέα προγραµµατισµένες της Β’ φάσης του πρωταθλήµατος, µε τις τρεις πρώτες θέσεις τόσο της Β’ φάσης όσο και των δύο φάσεων µαζί, να διαµορφώνονται ως εξής;

1η θέση το πλήρωµα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ µε κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο και πλήρωµα τους Νίκο Μαύρο, Περικλή Αϊδινίδη, Ιωάννη Φάκα και Νικόλαο Βαµβακόπουλο.

2η θέση, το πλήρωµα του ΕΥΝΙΚΗ από ΙΟΑΝ µε κυβερνήτη τον Άνθιµο Νικολαϊδη και πλήρωµα τους Άννα Αγραφιώτη, Σωτήρη Κάρταλη, Βασίλη Παπαδάκη και Δηµήτρη Αλτσιάδη

3η θέση, το πλήρωµα του ΚΡΑΚΕΝ από ΝΟΓΚ µε κυβερνήτη Μάνο Αγγελάκη και πλήρωµα τους Θοδωρή Αλεξά, Γιώργο Γωνιανάκη, Μάνο Κοντάκη και Βασίλη Στεφανάκη.

Στα πλαίσια του αγώνα, πραγµατοποιήθηκαν και οι απονοµές της ετήσιας λίστας κατάταξης του 2018 µε τις τρείς πρώτες θέσεις να απονέµονται στα πληρώµατα JMANIA (1η θέση), ΕΥΝΙΚΗ (2η θέση), και ΚΙΚΑ (3η θέση). Η ετήσια λίστα κατάταξης σκαφών J24 πραγµατοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κλάσης Σκαφών J24 από το 2017 και έπειτα, και φέτος υποστηρίχθηκε από την ευγενική χορηγία του Γεώργιου και Ακύλλα Δρούγκα και της εταιρείας τους ONE DESIGN SPECIALISTS – MAGIC MARINE.

Σαν επισφράγισµα του κλεισίµατος της αγωνιστικής σεζόν της κλάσης, ανακοινώθηκε η ανάληψη του Παγκοσµίου Πρωταθλήµατος J24 για το 2023 από την Ελληνική Κλάση J24, αναδεικνύoντας τη σηµαντικότητα της κλάσης σκαφών J24 στην Ελλάδα.

Για ακόµα µία φορά και για όλο το έτος του 2019, η διοίκηση και τα µέλη της Ελληνικής Κλάσης Σκαφών J24 ευχαριστούν θερµά την ΑΝΕΚ LINES – BLUE STAR FERRIES για την ευγενή τους χορηγία και τη συνεχή διευκόλυνση της µεταφοράς των σκαφών και των πληρωµάτων.

Τελικά αποτελέσµατα

1.  HELLENIC POLICE ΕΛΑΣ

2.  EYNIKH IOAN

3.  KRAKEN ΝΟΣ

4.  J MANIA NOΠΦ

5.  ANASSA ΙΟΗ

6. PHYSALIA PHYSALIS ΠΚ

Avatar
by
Previous Post Next Post