Hellenic Match Racing Tour, ο τελικός

Η πρώτη µέρα της τελικής φάσης του φετινού Hellenic Match Racing Tour, ξεκίνησε το Σάββατο 28 Σεπτεµβρίου µε τις καλύτερες προϋποθέσεις στο Μικρολίµανο, µε ένα ελαφρύ αεράκι, ιδανικό για αγώνα match racing.

Οι 8 οµάδες που συµµετείχαν βρέθηκαν από νωρίς στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Οµίλου Ελλάδος και αφού ετοίµασαν τα σκάφη τους, ξεκίνησαν οι ιστιοδροµίες στη διαδικασία του Round Robin, όπου όλες οι οµάδες αναµετρούνται µε όλες. Πραγµατοποιήθηκαν µόνο 4 flights µε αποτελέσµατα που δεν ανέδειξαν καµία οµάδα ως φαβορί, αφήνοντας όλα τα σενάρια ανοιχτά για την επόµενη φάση. Η ολοκλήρωση της φάσης του Round Robin δεν ολοκληρώθηκε και συνεχίστηκε την επόµενη ηµέρα, για να αναδείξει τους φιναλίστ για τον µεγάλο τελικό.

Μετά τη συµπλήρωση του 6ου flight στην κορυφή της βαθµολογίας βρέθηκαν οι οµάδες Er Lac του Θοδωρή Τσουλφά και Rebuild Construction του Βαγγέλη Χειµώνα, αήττητες στις τρεις πρώτες µονοµαχίες. Πίσω τους µε δύο νίκες οι οµάδες Lucas του Γιώργου Παναγιωτίδη και της Ελληνικής Αστυνοµίας MUSTO του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου.

Μέχρι το ένατο flight του Round Robbin η οµάδα ER-LAC του Θοδωρή Τσουλφά είχε πάρει προβάδισµα αήττητη µε πέντε νίκες.

Για τη δεύτερη θέση ισοβαθµούσαν τρεις οµάδες: η VMG οµάδα του ολυµπιονίκη Παύλου Καγιαλή, η Rebuild Construction του Βαγγέλη Χειµώνα και Eλληνική Aστυνοµία MUSTO του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου.

Στο τελευταίο match για να ολοκληρωθεί η φάση του Round Robbin, στην 1η θέση ήταν η οµάδα ER-LAC του Θοδωρή Τσουλφά αήττητου µε 7 νίκες. Τις 3 επόµενες θέσεις συµπληρώναν η οµάδα Rebuild Construction µε κυβερνήτη τον Βαγγέλη Xειµώνα, η οµάδα Lucas του Γιώργου Παναγιωτίδη και η οµάδα της Eλληνικής Aστυνοµίας MUSTO του Αλέξανδρου Tαγαρόπουλου, που ισοβαθµούσαν όλοι µεταξύ τους. Η τελευταία µονοµαχία θα έδειχνε ποιος από τους Ταγαρόπουλο, Xειµώνα ή Παναγιωτίδη θα έπαιρνε τη 2η θέση και πως θα λύνονταν οι ισοβαθµίες. Τελικά ήταν η οµάδα της Eλληνικής Aστυνοµίας MUSTO του Αλέξανδρου Tαγαρόπουλου που κατάφερε να βρεθεί στη δεύτερη θέση και να αναµετρηθεί µε την οµάδα ER-LAC του Θοδωρή Τσουλφά στον µεγάλο τελικό.

Το Round Robbin τελικά ολοκληρώθηκε µε 14 flights.

Την Κυριακή 29 Σεπτεµβρίου, µε εξαιρετικά ιδανικές καιρικές συνθήκες κάτω από το µαγευτικό Αττικό ήλιο και στον πανέµορφο θαλάσσιο στίβο του Φαληρικού Όρµου, πραγµατοποιήθηκε η τελευταία ηµέρα του µεγάλου τελικού του φετινού Hellenic Match Racing Tour, στον Ναυτικό Όµιλο Ελλάδος.

Η οµάδα ER-LAC του Θοδωρή Τσουλφά βρέθηκε επάξια στην κορυφή του βάθρου νικώντας στον µεγάλο τελικό την οµάδα της Eλληνικής Aστυνοµίας MUSTO του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου µε σκορ 3-0. Αξίζει να σηµειωθεί ότι νωρίτερα ο Θοδωρής Τσουλφάς και η έµπειρη οµάδα του, είχαν τελειώσει αήττητοι τη φάση του Round Robin µε επτά νίκες σε ισάριθµες αναµετρήσεις.

Το βάθρο συµπλήρωσε στην 3η θέση η οµάδα Rebuild Construction του Βαγγέλη Χειµώνα αφού επικράτησε µε δυσκολία στον µικρό τελικό της οµάδας Lucas του Γιώργου Παναγιωτίδη µε σκορ 2-1.

Από νωρίς το µεσηµέρι στο Μικρολίµανο, εκλεκτοί καλεσµένοι, αθλητές, χορηγοί, δηµοσιογράφοι, µέλη της ολυµπιακής οµάδας και άλλοι, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κάθε στιγµιότυπο µε ζωντανή περιγραφή του αγώνα. Με το πέρας των ιστιοδροµιών ακολούθησε ένα µοναδικό πάρτι υπό τους ήχους του DJ Nίκου Ζώη και στη συνέχεια τoυ συγκροτήµατος Bejeezus, µε τις µοναδικές δηµιουργίες καφέ και coffee cocktails από την εταιρεία χορηγό της διοργάνωσης. Τη δράση όµως παρακολούθησαν και από τη θάλασσα, στην άνεση ενός πολυτελούς catamaran αρκετοί θεατές.

Οι εκλεκτοί καλεσµένοι γιόρτασαν µαζί µε όλους τους συµµετέχοντες την ολοκλήρωση της 6ης χρονιάς του Hellenic Match Racing Tour.

Μάνος Ρούδας
by
Ο Μάνος Ρούδας γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι αριστούχος μηχανικός του Πολυτεχνείου της Ουαλίας. Κατέχει τίτλο ΜΒΑ από το Southern New Hampshire University των ΗΠΑ. Ασχολείται ενεργά με την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης από το 1996 μέχρι σήμερα, ως αθλητής και επαγγελματίας κυβερνήτης σε σκάφη αναψυχής κάθε είδους. Έχει επίσης εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων και σε υψηλές θέσεις στο χώρο της ναυτιλίας και του yachting. Ασχολείται με τη ναυτική εκπαίδευση από το 2003, είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή ιστιοπλοΐας και του διεθνούς διπλώματος Yachtmaster Instructor του RYA.
Previous Post Next Post