Έκθεσης φωτογραφίας του Ιταλού πρέσβη Stefano Benazzo με θέμα “Duty of memory”

1. Ο Ιταλός Φωτογράφος Stefano Benazzo, η ομάδα νεαρών αξιωματικών Ιταλικού Ναυτικού, ο Εμπορικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ιταλίας, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας Commendatore Mauro Renaldi.

Στο φιλόξενο περιστύλιο της Δηµοτικής Πινακοθήκης Πειραιά την Τετάρτη 12/09/2018 έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Ιταλού πρέσβη Stefano Benazzo µε θέµα “Duty of memory” όπου καταγράφονται από το φακό του ναυάγια από ολόκληρη την υφήλιο.

Τα εγκαίνια σηµείωσαν µεγάλη επιτυχία. Παρέστησαν πλήθος φιλότεχνου κόσµου κι εκπρόσωποι φορέων, οργανισµών, τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, βουλευτών και εκπροσώπων της διοικήσεως ως και της κυβερνήσεως.

Η έκθεση οργανώθηκε από την Δηµοτική Πινακοθήκη Πειραιά και τον Ελληνικό Σύνδεσµο Παραδοσιακών Σκαφών και έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισµού (στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονοµιάς 2018) και της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα ως µέρος του προγράµµατος TEMPO FORTE.

Ένα µεγάλο µέρος των εκθεµάτων είναι φωτογραφίες από ξύλινα παραδοσιακά σκάφη κατεστραµµένα είτε από εγκατάλειψη τους είτε εκ προθέσεως της Πολιτείας.

Η έκθεση είχε µεγάλη αναγνωρισιµότητα και ήταν ανοιχτή µέχρι την 30/09/2018.

. Ο Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών κύριος Νίκος Καβαλλιέρος.
Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post