Ιστιοπλοϊκός αγώνας “ΘΥΣΙΑΣ 2019”

Στις 13 και 14 Απριλίου 2019 το Πνευµατικό-Κοινωνικό-Αθλητικό Κέντρο Δήµου Ι.Π. Μεσολογγίου και ο Ναυτικός Όµιλος Μεσολογγίου διοργάνωσαν για πρώτη φορά στην πόλη µας ιστιοπλοϊκό αγώνα για σκάφη OPTIMIST & LASER 4,7 µε την ονοµασία “ΘΥΣΙΑΣ 2019”.

Ο αγώνας εντάχθηκε στις εκδηλώσεις των Εορτών Εξόδου 2019 και πραγµατοποιήθηκε στο λιµάνι Μεσολογγίου. Συµµετείχαν 26 αθλητές ηλικίας από 8 ετών και άνω, από τέσσερα ναυταθλητικά σωµατεία της δυτικής Ελλάδας που είναι τα παρακάτω: 0 Ναυταθλητικός Όµιλος Βόνιτσας, ο Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Πρεβέζης, Ο Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Ρίου “ΙΑΣΩΝ” και ο Ναυτικός Όµιλος Μεσολογγίου.

Ο καιρός ήταν σύµµαχος και επέτρεψε στα µικρά καπετανάκια να επιδείξουν τις ναυτικές-ιστιοπλοϊκές τους ικανότητες. Πραγµατοποιήθηκαν συνολικά 6 ιστιοδροµίες όπου ανέδειξαν τους νικητές. Στο τέλος της δεύτερης ηµέρας στις εγκαταστάσεις του Οµίλου έγιναν οι απονοµές στους νικητές και ακολούθησε µπουφές που επιµελήθηκαν οι µαθητές-σεφ της σχολής ΟΑΕΔ.

Θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε τον πρόεδρο του Πνευµατικού Κέντρου κ. Τάσο Σκαρµούτσο, την αντιπρόεδρο κα. Σοφία Λαναρά και τους υπαλλήλους για την άψογη συνεργασία και την πολύτιµη βοήθειά τους. Επίσης τον λιµενάρχη Μεσολογγίου κ. Μηλιάδη το προσωπικό του λιµεναρχείου καθώς και το πλήρωµα του πλωτού σκάφους για την υποστήριξή τους, το προσωπικό του Λιµενικού Ταµείου Μεσολογγίου και τον δ/ντή, τους µαθητές και τους καθηγητές της σχολής µαγειρικής τέχνης του ΟΑΕΔ για την προσφορά τους. Τους φίλους και τα µέλη που βοήθησαν στο στήσιµο της διοργάνωσης και του θαλάσσιου στίβου. Τέλος ένα µεγάλο ευχαριστώ στα ναυταθλητικά σωµατεία, τους αθλητές τους και τους γονείς που µας τίµησαν µε την παρουσία τους. Τονίζουµε ότι η συγκεκριµένη δράση µας δεν θα µπορούσε να πραγµατοποιηθεί χωρίς τη µεγάλη χορηγία του Οµίλου Εταιριών Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ, της χορηγίας της ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΕ και της συνεχούς στήριξης του Ξενοδοχείου LIBERTY και του cafe bar restaurant ΑΛΑΤΙΕΡΑ. Ο Ναυτικός Όµιλος Μεσολογγίου νιώθει υπερήφανος που µετά τις επιτυχίες του στην κολύµβηση – υδατοσφαίριση, κάνοε- καγιάκ, δύο αθλητές του κέρδισαν τα δύο πρώτα τους µετάλλια στην ιστιοπλοΐα και ξεκινά ένα νέο ταξίδι στον θαλάσσιο αθλητισµό. Επίσης δεσµευόµαστε ότι ο συγκεκριµένος αγώνας θα γίνει θεσµός της πόλης µας και θα επαναλαµβάνεται κάθε χρόνο.

Τα αποτελέσµατα αναλυτικά

Κατηγορία Optimist αγοριών: 1ος Χριστόπουλος Νίκος ΑΙΟΡ, 2ος Χολέβας Νίκος ΝOM, 3ος Δράκος Κων/νος ΝΙΟΠ.

Οptimist κοριτσιών: Δούβλη Ανατολή ΝΙΟΠ, 2η Τζεφρίου Έλενα ΝΟΒ, 3η Έλενα Ντρε ΑΙΟΡ.

Optimist junior αγοριών: 1ος Ζαχαράκης Δηµήτρης ΝΟΒ, 2ος Κιτσαντάς Γεώργιος ΝΙΟΠ, 3ος Γεωργάκος Αχιλλέας ΝΙΟΠ.

Optimist junior κοριτσιών:Ρίζου Πηνελόπη ΝΙΟΠ, 2η Φεγγάρη Βασιλική ΝΟΒ, 3η Κασσαβέτη Αδαµαντία ΝΟΜ.

Κατηγορία laser: 1ος Ηλιάδης Ισίδωρος ΝΟΙΠ, 2ος Ασηµακόπουλος Αντώνης ΑΙΟΡ, 3ος Μαραζιώτης Θεόφιλος ΑΙΟΡ.

Γενική κατάταξη: 1ος Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Πρεβέζης, 2ος Ναυτικός Αθλητικός Όµιλος Βόνιτσας, 3ος Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Ρίου ’ΙΑΣΩΝ‘, 4ος Ναυτικός Όµιλος Μεσολογγίου.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post