Μοναδικές στιγμές για Μπούρμπου-Κυρίδου στο Μπουένος Άϊρες

Τα ελληνικά κουπιά πανηγυρίζουν το πρώτο χρυσό µετάλλιο στους Ολυµπιακούς Αγώνες Νέων!

Το πρώτο χρυσό µετάλλιο για την Ελλάδα στην ιστορία των Ολυµπιακών Αγώνων Νεότητας, το πρώτο µετάλλιο στη διοργάνωση του Μπουένος Άϊρες και το 4ο για την ελληνική κωπηλασία στο θεσµό κάνοντας το 3 στα 3 κατέκτησε στις 9 Οκτωβρίου στο Μπουένος Άϊρες της Αργεντινής η δίκωπος άνευ µε τις Χριστίνα Μπούρµπου και Μαρία Κυρίδου στον µεγάλο τελικό του αγωνίσµατος.

Οι παγκόσµιες πρωταθλήτριες και πρωταθλήτριες Ευρώπης έκαναν ακόµα µια υπέρβαση το φετινό καλοκαίρι ανεβαίνοντας και στο ολυµπιακό βάθρο µετά από µια συγκλονιστική κούρσα που κρίθηκε στη γραµµή του τερµατισµού.

Οι δυο Θεσσαλονικιές κωπηλάτριες κέρδισαν το χρυσό τερµατίζοντας σε χρόνο 1.40.00 αφήνοντας για µόλις 9 εκατοστά πίσω το πλήρωµα της Τσεχίας που τερµάτισε σε 1.40.09 και 29 της Ρουµανίας που τερµάτισε σε 1.40.29 ενώ 4η ήταν η Κίνα µε χρόνο 1.45.85

Μετά το ιστορικό χρυσό µετάλλιο των Μπουρµπου – Κυρίδου η ελληνική κωπηλασία ξεφεύγει ακόµα περισσότερο ανάµεσα στα άλλα αθλήµατα στον θεσµό και φτάνει τα 4 µε ένα χρυσό, δυο ασηµένια κι ένα χάλκινο.

Αναλυτικά οι συµµετοχές των δύο κοριτσιών φέτος

27/5: Χρυσό Ευρωπαϊκό Εφήβων Γκραβελίν Γαλλία
28/7: 4η θέση Παγκόσµιο U23 Πόζναν Πολωνία
12/8: Χρυσό Παγκόσµιο Εφήβων Ρατσίτσε Τσεχία
2/9: Χρυσό Ευρωπαϊκό U23 Μπρέστ Λευκορωσία
9/10: Χρυσό Ολυµπιακοί Νεότητας Μπ.Αϊρες Αργεντινή

Την 7η θέση στο σκιφ στο Μπουένος Άϊρες κατέκτησε ο Στέφανος Καπάκογλου κατά την τελευταία µέρα του προγράµµατος της κωπηλασίας στη διοργάνωση της Αργεντινής.

Ο πρωταθλητής του ΝΟΘ πήρε την 4η θέση στον ηµιτελικό του αγωνίσµατος του τερµατίζοντας σε 1.40.51 και στον µικρό τελικό ήταν 3ος µε χρόνο 1.41.20 για να καταταγεί 7ος στη γενική.

Το χρυσό κατέκτησε ο Ουκρανός Τουσένκο, το ασηµένιο ο Λευκορώσος Μπρίνζα και το χάλκινο ο Αυστραλός Κένεντι.

Αποθεωτική υποδοχή επιφυλλαξαν συγγενείς και φίλοι στην αποστολή της ολυµπιακής οµάδας που γύρισε από το Μπουένος Άϊρες. Στο Ελ Βενιζέλος οι δύο κωπηλάτριες και ο πρωταθλητής του σκιφ µίλησαν για τις επιτυχίες τους στους Ολυµπιακούς Αγώνες Νέων. Πιο αναλυτικά:

Χριστίνα Μπούρµπου

«Τα µετάλλια ήρθαν από τη µεγάλη θέληση µας για διάκριση. Από πέρυσι τον Οκτώβριο από την αρχή της χρονιάς δουλεύουµε και βάζουµε στόχο µόνο το χρυσό. Σε όλους τους αγώνες που παίρνουµε µέρος θέλουµε να διεκδικούµε µετάλλιο αλλά ο κύριος στόχος µας είναι το χρυσό. Βάλαµε πολύ πείσµα και πολλή προπόνηση και φυσικά µε τη βοήθεια των προπονητών µας τα καταφέραµε. Το µετάλλιο το αφιερώνω στους γονείς µου που στάθηκαν δίπλα µου για να φτάσω ως εδώ και βέβαια στους προπονητές µας και στους προπονητές της εθνικής οµάδας».

 Μαρία Κυρίδου

«Από τη στιγµή που φτάσαµε ως εδώ θα κάνουµε τα πάντα για να πάρουµε την πρόκριση στους Ολυµπιακούς Αγώνες του Τόκιο και αν τα καταφέρουµε τα καταφέραµε. Κι εγώ το αφιερώνω στους γονείς µου και στα αδέλφια µου που µε στηρίζουν πάντα και ασφαλώς και τους προπονητές της εθνικής οµάδας και του Οµίλου που µας στηρίζουν πάντα µε αγάπη».

Ο Στέφανος Καπάκογλου από την πλευρά του τόνισε: «Από αυτό το ταξίδι κρατάω ότι φόρεσα τους ολυµπιακούς κύκλους και τίµησα την πατρίδα µου. Θέλω να κρατήσω όλα αυτά που έζησα σαν µια µεγάλη εµπειρία και να διεκδικήσω µε όλη µου τη δύναµη την πρόκριση για το Τόκιο, θεωρώ ότι από όλο αυτό δεν έχασα αλλά κέρδισα. Συνεχίζουµε µε προπόνηση , τα κεφάλια µέσα και προσδοκούµε πάντα το καλύτερο για µας και για την εθνική οµάδα».

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post