Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας. Ένα ασημένιο μετάλλιο στη Βουλγαρία τα ελληνικά κουπιά

Το ασηµένιο µετάλλιο σε ένα νέο αγώνισµα του παγκοσµίου πρωταθλήµατος κατέκτησαν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος κατά την 6ηµέρα της κορυφαίας διοργάνωσης στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Το ελληνικό δίδυµο που είχε κερδίσει το χρυσό µετάλλιο στο ευρωπαϊκό του Μπρεστ για αθλητές κάτω των 23 πήρε τη 2η θέση και στον τελικό της δικώπου άνευ ελ βαρών µε χρόνο 6:41.48 πίσω από την Ιταλία που πήρε το χρυσό µε 6:38.55 και µπροστά από τις ΗΠΑ που κατέκτησαν το χάλκινο µε 6:56.99. «Είχαµε κατακτήσει τη 2η θέση στο Παγκόσµιο U23 στο Πόζναν και θέλαµε να πετύχουµε κάτι καλύτερο. Στο ξεκίνηµα πήραµε την πρωτοπορία αλλά η Ιταλία έδειξε πολύ δυνατή και στο τέλος δεν είχαµε άλλες δυνάµεις να καταθέσουµε» τόνισε ο Γιάννης Μαρόκος.

Την 5η θέση στον µικρό τελικό και 11η στη γενική κέρδισε το διπλό σκιφ των γυναικών στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα. Οι Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουµανάκη έδειξαν στην πρώτη τους µεγάλη διοργάνωση µετά του Ολυµπιακούς Αγώνες του Ρίο ότι µπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση για το Τόκιο το 2020 και να έχουν µια ακόµη ευκαιρία να ανέβουν στο βάθρο της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης του πλανήτη.

Οι δυο παγκόσµιες πρωταθλήτριες τερµάτισαν σε χρόνο 6:57.10 και πλέον δίνουν ραντεβού για την επόµενη χρονιά που είναι προολυµπιακή και θα δοθούν τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυµπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το αντίστοιχο πλήρωµα των ανδρών µε τους Στέφανο Ντιούσκο – Χρήστο Στεργιάκα πήρε την 4η θέση στον τελικό Γ µε χρόνο 6:25.60 και κατετάγη 16οστη γενική. Τέλος το διπλό σκιφ ελ βαρών µε τους Πέτρο Γκαϊδατζή – Νίνο Νικολαϊδη ήταν 6ο στον τελικό Δ΄ µε χρόνο 6:32.25 και πήρε την 24η θέση στη γενική.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post