RORC Caribbean 600

Την εποχή που το βόρειο ημισφαίριο έχει ακόμα χειμώνα και δεν διοργανώνονται πολλοί ιστιοπλοϊκοί αγώνες, το αγωνιστικό ενδιαφέρον στρέφεται στα τροπικά κλίματα, όπως αυτό της Καραϊβικής. Ένας μεγάλος αγώνας 600 ναυτικών μιλίων που διοργανώνεται με αφετηρία και τερματισμό το νησί της Αντίγκουα, είναι ο Caribbean 600 που διοργανώνει ο βρετανικός όμιλος RORC με τη συμμετοχή πολλών μεγάλων σκαφών και γνωστών ιστιοπλόων, κυρίως από την Αμερική αλλά και από όλο τον κόσμο.

Ο αγώνας του 2017 ξεκίνησε με εξαιρετικές συνθήκες και τον μεγαλύτερο στόλο στην ιστορία του αγώνα. Περίπου 900 ιστιοπλόοι από 30 διαφορετικές χώρες έλαβαν μέρος στην 9η διοργάνωση του βρετανικού Royal Ocean Racing Club. Ολυμπιονίκες και βετεράνοι του America’s Cup καθώς και ιστιοπλόοι που έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου συμμετείχαν μαζί με ερασιτέχνες ιστιοπλόους στον αγώνα των 600 ναυτικών μιλίων γύρω από 11 νησιά της Καραϊβικής, με εκκίνηση και τερματισμό στην Αντίγκουα. Το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών και του συναγωνισμού χαρακτήρισε κι εφέτος τη διοργάνωση. Ένα χαμηλό βαρομετρικό σύστημα επηρέασε τις συνθήκες του αγώνα που δεν ήταν οι αναμενόμενες, φέρνοντας μάλιστα ανέμους όλων των διευθύνσεων και εντάσεων, κάνοντας έτσι την ιστιοδρομία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
Στην κατηγορία Maxi72 συμμετείχαν μόνο σκάφη από την Αμερική με τη γνωστή ομάδα του Hap Fauth, Bella Mente, να παίρνει την πρώτη θέση και δεύτερη την ομάδα του ομογενούς Γιώργου Σακελλάρη Proteus να μάχεται μέχρι τέλους. Επτά φορές άλλαξε ο επικεφαλής της κατηγορίας μέχρι την τελική επικράτηση του. Το Bella Mente έκανε 85 αλλαγές πανιών ενώ η μέγιστη ταχύτητα που έφτασε το σκάφος ήταν 30 κόμβοι. Το Bella Mente πέρασε τη γραμμή τερματισμού 14 λεπτά μπροστά από το Proteus κερδίζοντας την κατηγορία IRC 0 και το τρόπαιο του RORC Caribbean 600 για τον καλύτερο διορθωμένο χρόνο. Ήταν η δεύτερη φορά που το Bella Mente κέρδισε στη γενική κατάταξη και σίγουρα χρειαζόταν για το ηθικό της ομάδας που πέρυσι είχε εγκαταλείψει.
Ο Hector Velarde από το Περού με το Runaway ήρθε τρίτος στην κατηγορία.
Ο Lloyd Thornburg στην κατηγορία των μεγάλων καταμαράν MOD70, με το Phaedo3 ήταν το πρώτο σκάφος στη γραμμή τερματισμού σε πραγματικό χρόνο κερδίζοντας τα Line Honours για τρίτη χρονιά στη σειρά. Το Phaedo3 πήρε την πρώτη θέση με την ισχνή διαφορά των 12 λεπτών μπροστά από το καταμαράν του γνωστού Ιταλού Giovanni Soldini, το Maserati. Και σε αυτή την κατηγορία το σκάφος επικεφαλής άλλαξε τέσσερις φορές ανάμεσα στα δύο πρώτα. Μάλιστα στη Γουαδελούπη υπήρξαν έντονες στιγμές, όταν εν μέσω καταιγίδας το πλήρωμα του Maserati προσπάθησε και κατάφερε να απεγκλωβίσει το σκάφος που είχε παγιδευτεί σε δίχτυα ψαράδων.
Ο George David με το γνωστό Maxi, Rambler 88, ήταν αυτός που κέρδισε τα αντίστοιχα Line Honours του αγώνα για μονόγαστρα σκάφη. Ο George David κέρδισε μάλιστα για τρίτη φορά τον τίτλο του πιο γρήγορου στο RORC Caribbean 600. Ωστόσο το ρεκόρ του αγώνα κατέχει ο ίδιος αλλά με το προηγούμενο σκάφος του, το Rambler 100, από το 2011.
Το Rambler 88 ήταν επίσης νικητής στην κατηγορία IRC Canting Keel (με αιωρούμενες καρίνες) σε διορθωμένο χρόνο. Ο Lionel Pean με το γαλλικό Volvo 70, SFS II, ήταν δεύτερος ενώ ο Βρετανός Mike Slade με το Leopard 3 ήταν τρίτος. Το Leopard 3 μάλιστα κέρδισε και ένα νέο βραβείο του σκάφους με τον καλύτερο χρόνο στο RORC Transatlantic Race, διάπλου του Ατλαντικού, και του RORC Caribbean 600.
Ο Anders Nordquist με το Swan 115, Shamanna, που έλαβε μέρος για πρώτη φορά, κέρδισε την κατηγορία των Superyacht.
Δύο πολύ εντυπωσιακές συμμετοχές εφέτος ήταν από τις μεγαλοπρεπείς σκούνες Eleonora και Adela. Η Adela είναι ναυπήγησης του 1903 και έχει μήκος 182 πόδια (55 μέτρα) και ήταν το μεγαλύτερο σκάφος του αγώνα με εκτόπισμα 250 τόνους. Η Eleonora είναι ακριβές αντίγραφο της σκούνας Westward του 1910, του διάσημου σχεδιαστή Herreshoff. Από την καθέλκυσή της το 2000 έχει καταφέρει πολλά σε αγωνιστικό επίπεδο. Με εκτόπισμα 213 τόνους και ολικό μήκος 162 πόδια (49,5 μέτρα) η Eleonora αγωνιζόμενη εναντίον της Adela ήταν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε επίσης η κατηγορία Class40 όπου τρία σκάφη εναλλάσσονταν στην κορυφή μέχρι το τέλος. Ο Peter Harding με το Phor-ty, η Catherine Pourre με το Eärendil και ο Halvard Mabire με το Campagne de France έδιναν μάχες μέχρι τον τερματισμό, με ίσες ευκαιρίες. Ωστόσο, το Eärendil είχε ένα μικρό ατύχημα με το μαντάρι και έχασε πολύτιμο χρόνο. Το Phor-ty εκμεταλλεύτηκε το γεγονός και κατάφερε να τερματίσει πρώτο με 33 λεπτά διαφορά. Με το Eärendil να παλεύει με τα τεχνικά προβλήματα, το Campagne de France κατάφερε να πλησιάσει και να προσπεράσει τερματίζοντας με μόλις ενάμισι λεπτό διαφορά.
Στην κατηγορία IRC 1, ο Bernie Evan Wong από την Αντίγκουα κέρδισε την κατηγορία με το Taz. Ο Wong έχει συμμετάσχει και στις 9 διοργανώσεις. Ο Ed Fishwick με το El Ocaso κέρδισε την κατηγορία IRC 2.
Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές στο Antigua Yacht Club.
Μάνος Ρούδας
by
Ο Μάνος Ρούδας γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι αριστούχος μηχανικός του Πολυτεχνείου της Ουαλίας. Κατέχει τίτλο ΜΒΑ από το Southern New Hampshire University των ΗΠΑ. Ασχολείται ενεργά με την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης από το 1996 μέχρι σήμερα, ως αθλητής και επαγγελματίας κυβερνήτης σε σκάφη αναψυχής κάθε είδους. Έχει επίσης εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων και σε υψηλές θέσεις στο χώρο της ναυτιλίας και του yachting. Ασχολείται με τη ναυτική εκπαίδευση από το 2003, είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή ιστιοπλοΐας και του διεθνούς διπλώματος Yachtmaster Instructor του RYA.
Previous Post Next Post