Με φόντο το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, μπροστά στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας, ξεκίνησε το 2ο Corfu Match, που διοργάνωσε ο Όμιλος.

Έξι πληρώματα από την Αθήνα και δυο από την Κέρκυρα, αγωνίστηκαν το Σάββατο 11 Μαρτίου με σύμμαχο τον Αίολο με εντάσεις ανέμου από 8 έως 14 μίλια και διεύθυνση από μαΐστρο έως βοριά, με εκπληκτικές μονομαχίες, προσφέροντας συγκίνηση στους λάτρεις της ιστιοπλοΐας που παρακολουθούσαν τον αγώνα από τα τείχη του Π. Φρουρίου και από τα σκάφη θεατών κοντά στον στίβο.
Την πρώτη μέρα διεξήχθησαν 11 flights, 22 μονομαχίες χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει οι ομάδες που θα προκρίνονταν στους τελικούς.
Απαιτητική και δύσκολη ήταν η δεύτερη μέρα, με τον μαΐστρο να ξεκινά με μέση ένταση στους 14 κόμβους και να φτάνει στους 25 με ριπές στους 27 αναγκάζοντας την Επιτροπή Αγώνα και τους κριτές να μην επιτρέψουν τη χρήση μπαλονιού στο flight 14 και στο 2ο match του μεγάλου και μικρού τελικού.
Ενδεικτικό του υψηλού επιπέδου ανταγωνισμού των πληρωμάτων είναι η τετραπλή ισοβαθμία στις θέσεις 2 έως 4 στο τέλος του round robin δυσκολεύοντας το έργο των κριτών που κλήθηκαν να την επιλύσουν προκειμένου να βγουν τα ζεύγη των τελικών.
Στον τελικό αγωνίστηκαν τα πληρώματα του Γιώργου Παναγιωτίδη και Ευγένιου Γιούργα, όπου ολοκλήρωσαν μόνο ένα match, με νικητή τον Γ. Παναγιωτίδη. Κατά τη διαδικασία της εκκίνησης του 2ου match έσπασε το μαντάρι της μεγίστης του σκάφους του Ευγένιου Γιούργα και η ομάδα του Γιώργου Παναγιωτίδη, στα πλαίσια του fair play αποφάσισε να μην εκκινήσει και κερδίσει το match , αφήνοντας το σκορ 1-0
Στον μικρό τελικό αγωνίστηκαν τα πληρώματα του Κώστα Πρίφτη και Χάρη Καλδή, που μετά την ολοκλήρωση δύο match νικητής για την τρίτη θέση αναδείχτηκε το πλήρωμα του Κώστα Πρίφτη με δυο νίκες.
Στην απονομή ο Γιώργος Παναγιωτίδης έχοντας κερδίσει όλες τις μονομαχίες στις οποίες συμμετείχε αφού παρέλαβε και το επαμειβόμενο κύπελλο “Απήδαλος Ναυς” της διοργάνωσης που αθλοθέτησε ο Θωμάς Πιέρρος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και κυρίως τους 20 εθελοντές της Επιτροπής Αγώνα και του στίβου
«Εμείς σαν Όμιλος θα κάνουμε τα πάντα για να περνάτε όμορφα». Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας κ. Γιάννης Μαρουλάκης υποδέχτηκε τους αθλητές του Corfu Match 2017 στην Κέρκυρα και όπως δήλωσαν μετά το τέλος των αγώνων ,κράτησε τον λόγο του, αφού απόλαυσαν έναν γραφικό στίβο κάτω από τα τείχη του μεσαιωνικού Φρουρίου της Κέρκυρας, ζεστή φιλοξενία στο κλασικό ιστορικό ξενοδοχείο Cavallieri, πάνω στην πλατεία Spianada και organic φρούτα από τον Συνεταιρισμό Βιοκαλλιεργητών και Καταναλωτών Βιολογικών προϊόντων Κέρκυρας “ΟΙΚΟΖΩΗ”.
Πρόεδρος της επιτροπής αγώνα ήταν ο Αντώνης Ασημάκος και κριτές ο Σταύρος Κουρής, Σταύρος Σμυρλής και Μάριος Ζησιμάτος.
Και για τα match race η Κέρκυρα είναι κλασικός προορισμός και το ραντεβού ανανεώθηκε για το 2018.
Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post