Ο ΠΟΙΑΘ στηρίζει την ελληνική συμμετοχή στο Rolex Middle Sea Race

Ο Π.Ο.Ι.Α.Θ. στηρίζει την ελληνική ιστιοπλοϊκή οµάδα ΟPTIMUM Yacht Racing Team για τη συµµετοχή στην 50η επετειακή διοργάνωση ROLEX MIDDLE SEA RACE.

Η κορυφαία ιστιοπλοϊκή διοργάνωση ανοικτής θάλασσας της Μεσογείου γιορτάζει φέτος την 50η επέτειο της και ήδη 120 συµµετοχές από 25 χώρες έχουν δηλωθεί στο Royal Malta Yacht Club και αναµένεται να υπερβούν κατά πολύ το ρεκόρ των 122 συµµετοχών σκαφών που καταγράφηκε το 2014. Συµµετοχές από µακρινές χώρες όπως Αυστραλία, Καναδά, Χιλή, Φιλιππίνες, Ηνωµένες Πολιτείες, δίνουν το ‘παρών’ στον δυσκολότερο και µεγαλύτερο σε διάρκεια και απόσταση αγώνα ιστιοπλοΐας της Μεσογείου. Οµάδες από την Αυστρία, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γερµανία, Ιταλία, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουµανία, Ρωσία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία και Αγγλία έχουν δηλώσει συµµετοχή για τα 607 ν.µ. αγώνα µέρα και νύχτα, σε µια κυκλική διαδροµή που ξεκινά από τη Βαλέττα στη Μάλτα, αφήνει αριστερά τη Σικελία, Στρόµπολι (ενεργό ηφαίστειο), Νησιά Αιόλου, Παντελέρια, Λαµπεδούσα και καταλήγει πάλι στη Βαλέττα.

Η Ελλάδα έχει εκπροσωπηθεί πάνω από 20 φορές όλα αυτά τα χρόνια από το 1968 µε διάφορα σκάφη, κυβερνήτες και πληρώµατα, µε πιο συνεπή την οµάδα ΟPTIMUM Yacht Racing Team µε 7 συµµετοχές και αξιοσηµείωτες διακρίσεις το 2004, 2012 και 2014. Φέτος στην επετειακή Μάλτα, µε πρωτοβουλία των κυβερνητών του σκάφους αυτού Π. Λιβά και Ν. Λάζο, ετοιµάζεται µια πολύ δυνατή οµάδα ικανή να επαναλάβει τον απόλυτο θρίαµβο του 2004 που κέρδισε την 1η θέση και στις δύο κατηγορίες handicap IRC και ORCi. Έτσι στο πολύνικες OPTIMUM 3, καθαρόαιµο αγωνιστικό σκάφος 52 ποδών από ανθρακονήµατα, έχουν κληθεί να συµµετάσχουν 15 από τους καλύτερους και πιο έµπειρους έλληνες ιστιοπλόους που βρίσκονται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και ανταποκρίθηκαν µε ενθουσιασµό στην πρόσκληση/πρόκληση. Μέχρι την εκκίνηση στις 20 Οκτωβρίου είναι αναγκαία για τη συµµετοχή στον αγώνα αυτόν η συστηµατική και επίπονη προετοιµασία σκάφους και πληρώµατος, ιδιαίτερα λόγω του µικρού διαστήµατος προετοιµασίας, αλλά µε δεδοµένη την προηγούµενη εµπειρία µεγάλου µέρους του πληρώµατος στον αγώνα αυτόν, είναι βέβαιο ότι ο στόχος της διακρίσεως της ελληνικής οµάδας θα επιτευχθεί.

Μεγάλο πλεονέκτηµα είναι η προσθήκη στη σύνθεση της ελληνικής οµάδας νέων ιστιοπλόων γεµάτων από ενθουσιασµό και πάθος.

Ο Πανελλήνιος Όµιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) πρωτοστάτης στην προσπάθεια ανάπτυξης και διάδοσης της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης, την ανάπτυξη της ναυτικής τέχνης και διατήρησης των ναυτικών παραδόσεων των Ελλήνων και διοργανωτής εδώ και 55 έτη του Ράλλυ Αιγαίου που είναι ο παλαιότερος αγώνας της Ανατολικής Μεσογείου δεν θα µπορούσε να λείπει από την προσπάθεια αυτή.

Θεωρείται αδιανόητο, σε µία τέτοια επετειακή διοργάνωση, να λαµβάνουν µέρος οµάδες από χώρες χωρίς θάλασσα και να απουσιάζει η Ελλάδα, πρώτη ναυτιλιακή δύναµη στον κόσµο η οποία εκτός των άλλων προσπαθεί να καταστεί πόλος έλξης για τον διεθνή θαλάσσιο τουρισµό και ναυταθλητισµό.

Έτσι την έθεσε υπό την αιγίδα του και µε τις οργανωτικές δοµές του αλλά και µε υλικά µέσα θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε η ελληνική αυτή συµµετοχή να στεφθεί µε επιτυχία και η ελληνική σηµαία να πάρει τη θέση που της ανήκει ακολουθώντας τις διακρίσεις που έχει η εµπορική µας ναυτιλία στον κόσµο.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post