Νήσος Εύβοια Regatta 2019

Την εβδοµάδα 4-10 Αυγούστου 2019 διεξήχθη µε επιτυχία η πρώτη Νήσος Εύβοια Regatta που περιελάβανε τέσσερις ιστιοδροµίες µια θαλασσοπορεία και πολλές εκδηλώσεις στη στεριά.

Ας τα πάρουµε από την αρχή, η Regatta αυτή ξεκίνησε σαν ιδέα από το Επιµελητήριο Εύβοιας βασιζόµενη σε ένα άρθρο του National Geographic που περιλάµβανε την Εύβοια µέσα στους 10 καλύτερους προορισµούς για Ιστιοπλοΐα στον κόσµο και πήρε σάρκα και οστά µε τη στήριξη των υπολοίπων συνδιοργανωτών που την πίστεψαν, οι συνδιοργανωτές αυτοί εκτός από το Επιµελητήριο ήταν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Π.Ε. Ευβοίας), ο ΟΛΝΕ, το Σ.Α.Μ.Ε.Ε. ο Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Χαλκίδας και οι Ναυτικοί Όµιλοι Λίµνης και Διαύλου Ωρεών. Οι οποίοι κατά γενική οµολογία έδωσαν τον καλύτερο εαυτό του στη διοργάνωση. Ο αγώνας για αυτή τη χρονιά αποφασίστηκε να επισκεφτεί λιµάνια της βόρειας Εύβοιας (Χαλκίδα-Λίµνη-Ωρεούς-Ψαροπούλι-Κύµη).

Το Σάββατο 3 Αυγούστου έγινε στο αµφιθέατρο του Επιµελητηρίου το skippers meeting όπου αναλύθηκε το θεωρητικό κοµµάτι του αγώνα από την πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνα κα Ρούλα Γαλάνη, αργότερα το ίδιο βράδυ έγινε η τελετή έναρξης και η υποδοχή των πληρωµάτων στα Asteria plage.

Την επόµενη µέρα 4 Αυγούστου και µε τις καλύτερες συνθήκες για ιστιοπλοΐα, αφού οι άνεµοι έκαναν το χατίρι των αγωνιζοµένων, δόθηκε η εκκίνηση για την πρώτη ιστιοδροµία Χαλκίδα-Λίµνη, τα σκάφη ελιµενίστηκαν στο µικρό αλλά φιλόξενο λιµάνι χωρίς κάποιο πρόβληµα.

Το ίδιο βράδυ έγιναν οι απονοµές της ιστιοδροµίας και ακολούθησε τοπική γιορτή µε γεύµα και τοπικούς χορούς.

Η θαλασσοπορεία που ακολούθησε την εποµένη µας οδήγησε στο λιµάνι των Ωρεών όπου στις 6 Αυγούστου διεξήχθη η δεύτερη Inshore ιστιοδροµία.

Στις 7 Αυγούστου το πρόγραµµα περιλάµβανε το πρωί εκδροµή στον Όσιο Δαυίδ, του καταρράκτες Δρυµώνα και σε τοπικό οινοποιείο και το βράδυ γεύµα, απονοµές της ιστιοδροµίας και τοπική γιορτή.

Το επόµενο πρωί ο στόλος ξεκίνησε για το επόµενο σκέλος του αγώνα Ωρεοί-Ψαροπούλι, ο αέρας δεν ήταν σύµµαχος το πρωί αλλά αργότερα έδωσε την πνοή του και τα σκάφη έφρασαν στο Ψαροπούλι όπου το βράδυ έγιναν οι απονοµές και γεύµα για τα πληρώµατα.

Ο αγώνας έφτανε στο τέλος του έτσι τα πληρώµατα και τα σκάφη ετοιµάστηκαν για το τελευταίο και µεγαλύτερο σκέλος του αγώνα Ψαροπούλι-Κύµη 50 ν.µ. Ο άνεµος ταλαιπώρησε τα πληρώµατα µε τις συνεχής εναλλαγές και την άπνοια που κράτησε αρκετά µε αποτέλεσµα τα σκάφη να φτάσουν στο λιµάνι της Κύµης τα ξηµερώµατα.

Το µεσηµέρι του Σαββάτου έγινε στο Kymi Palace η τελετή λήξης και οι απονοµές του αγώνα, τα πρόσωπα όλων έδειχναν την ικανοποίηση από τη διοργάνωση την φιλοξενία και µια πρόωρη νοσταλγία για τις µέρες που πέρασαν.

Στο καθαρά αγωνιστικό κοµµάτι τα αποτελέσµατα Overall είναι τα ακόλουθα:

Κατηγορία Performance:

1.  Quasar-Eumaria, Σπ.Γιανουτσόπουλος,
      Ι.Ο. Χαλκίδας

2.  Adra, Ζην. Γρηγοριάδης, ΝΑΟΒ

3.  Afroessa, Κ.Γκρέτσος, ΝΑΟΒ

Κατηγορία Sport:

1.  Tweety, Κ.Ριτσώνης, Ι.Ο. Χαλκίδας

2.  Almyra, Διον. Μόσχου, Ι.Ο. Χαλκίδας

3.  Argonaftis V, Ι. Αντωνακόπουλος,
      ΣΕΑΝΑΤΚ

Όλοι όσοι συµµετείχαν έδωσαν ραντεβού για την επόµενη Νήσος Εύβοια Regatta 2020 για την οποία οι διοργανωτές δίνουν υπόσχεση για έναν συναρπαστικό αγώνα και περισσότερες εκπλήξεις.

Avatar
by
Previous Post Next Post