Ποσειδώνια 2018: η έκθεση και η δυναμική των Posidonia Games

Tα Ποσειδώνια 2018 οδεύουν ολοταχώς για ρεκόρ συμμετοχών, με τις κρατήσεις για εκθεσιακό χώρο να είναι αυξημένες ήδη κατά 10% σε σύγκριση με την προηγούμενη έκθεση και ποσοστό άνω του 90% του εκθεσιακού χώρου να έχει ήδη δεσμευτεί. Οι διοργανωτές προβλέπουν ότι περισσότερες από 1.850 εταιρείες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στη φετινή διοργάνωση και οι επισκέπτες θα ξεπεράσουν τους 22.000.

«Η δυναμική των Ποσειδωνίων απορρέει από την ποιότητα και το κύρος των εκθετών και των επισκεπτών της, οι οποίοι κάθε δύο χρόνια αφιερώνουν σημαντικούς πόρους, πολύτιμο χρόνο και ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να συμμετέχουν σε αυτή την έκθεση-ορόσημο που συγκεντρώνει το σύνολο της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Εκτελεστικός Διευθυντής των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε, διοργανωτή της διετούς έκθεσης.
«Κύριος πόλος έλξης σε κάθε έκθεση των Ποσειδωνίων παραμένει η ισχυρή παρουσία της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, η οποία ηγείται της παγκόσμιας ναυπηγικής δραστηριότητας, με 61 ελληνικές εταιρείες να έχουν παραγγείλει πλοία συνολικής αξίας περίπου 16 δισ. δολαρίων», συμπλήρωσε ο κ. Βώκος.
Για ακόμα μια φορά, το πρόγραμμα της έκθεσης περιλαμβάνει πολλές επιπλέον ευκαιρίες δικτύωσης με βασικότερες αυτές που δημιουργούνται στο πλαίσιο των Posidonia Games, των αθλητικών αγώνων που εγκαινιάζουν την εβδομάδα των Ποσειδωνίων και απευθύνονται σε στελέχη της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.
Τα Posidonia Games 2018 θα καλωσορίσουν περισσότερα από 2.500 στελέχη της ναυτιλίας μόλις λίγες ημέρες πριν τα επίσημα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την επιμήκυνση της εβδομάδας των Ποσειδωνίων, με ανάλογα οφέλη για την οικονομία της χώρας από έξτρα έσοδα διαμονής, μετακινήσεων, διοργάνωσης events, catering services κ.α.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Ιουνίου με τον ιστιοπλοϊκό αγώνα Posidonia Cup που θα γίνει για 9η συνεχόμενη φορά στα καταγάλανα νερά του Φαληρικού όρμου. Το Posidonia Cup είναι το παλαιότερο αθλητικό event στην agenda των Ποσειδωνίων και φέτος αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 600 έμπειρους ιστιοπλόους και πάνω από 50 σκάφη που θα αγωνιστούν στις κατηγορίες Standard, Performance, Superyachts, και Classic yachts. Οι εταιρείες Lalizas, Jotun και Aria Fine Catering είναι φέτος χορηγοί του Posidonia Cup, ενώ υποστηρικτές είναι οι ABS, D. Koronakis SA, ShipMedical Ltd και G4S Telematix.
Την Κυριακή 3 Ιουνίου, 1.500 δρομείς θα συγκεντρωθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από όπου θα εκκινήσει ο αγώνας δρόμου Posidonia Running Event σε μια κυκλική διαδρομή 5χλμ. Το event αυτό θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά, αφού το 2016 που εγκαινιάστηκε γνώρισε ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση ανάμεσα σε εταιρείες και στελέχη του κλάδου που έτρεξαν στους δρόμους του Πειραιά. Το Posidonia Running Event υποστηρίζει ως χρυσός χορηγός η DNV GL και ως χορηγός η Empire Navigation.
Την ίδια ημέρα, ακόμα 100 άτομα θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο τουρνουά γκολφ Posidonia Golf Tournament στη Γλυφάδα, που διοργανώνεται από το 2012 με αποκλειστικούς χορηγούς δυο μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες, τη Thenamaris και την Costamare. Τη διοργάνωση του τουρνουά στηρίζει με την τεχνογνωσία της για ακόμα μια χρονιά το Costa Navarino.
Επίσης την Κυριακή 3 Ιουνίου, επιπλέον 280 στελέχη της ναυτιλίας θα λάβουν μέρος στο Posidonia Shipsoccer Tournament, ένα τουρνουά ποδοσφαίρου 5×5 στο οποίο λαμβάνουν μέρος 28 ελληνικές και ξένες ναυτιλιακές εταιρείες. Η Swift Marine είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χορηγός στο Posidonia Shipsoccer Tournament.
Εκτός από τις ευκαιρίες δικτύωσης σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον πριν ξεκινήσει η πολυάσχολη εβδομάδα των Ποσειδωνίων, είναι σημαντικό να τονισθεί ότι τα έσοδα από τα Posidonia Games διατίθενται για καλό σκοπό και στηρίζουν εκπαιδευτικές και ανθρωπιστικές προσπάθειες συνεργαζόμενων οργανισμών και ΜΚΟ. Ένας από τους οργανισμούς αυτούς είναι η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, αφού μέρος των εσόδων από το Posidonia Running Event αξιοποιούνται για να στηρίξουν το έργο της. Αντίστοιχα, τα έσοδα από το Posidonia Cup ενισχύουν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΠΟΙΑΘ και στηρίζουν την προώθηση της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα.
Οι εγγραφές είναι ακόμα ανοικτές στην ιστοσελίδα των Ποσειδωνίων, το οποίο περιλαμβάνει και περισσότερες πληροφορίες για κάθε ένα από τα αθλητικά γεγονότα.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post