Προπόνηση στη Λίμνη Πλαστήρα!

Η επέλαση του χιονιά έντυσε την πανέµορφη Λίµνη Πλαστήρα στα λευκά, ένα πρωτόγνωρο σκηνικό στο οποίο δεν µπόρεσαν να αντισταθούν οι πολυπρωταθλητές, Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης. Οι καταξιωµένοι ιστιοπλόοι έριξαν τα σκάφη τους στα σχεδόν παγωµένα νερά και απόλαυσαν µια ‘λευκή’ προπόνηση στη λίµνη-κόσµηµα της Θεσσαλίας, ενόψει της Παγκόσµιας Ηµέρας Χιονιού.

Οι Έλληνες αθλητές µε τις περισσότερες διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό τους, αψήφησαν τις υπό το µηδέν θερµοκρασίες και δοκίµασαν τα όρια ενός σκάφους τύπου A-Cat και ενός F18, στην τεχνητή λίµνη του Νοµού Καρδίτσας, µε µέγιστο µήκος 12 χλµ., µέγιστο πλάτος 4 χλµ., και συνολική επιφάνεια 24 τ.χλµ., που αποτελεί δηµοφιλές τουριστικό θέρετρο για όλες τις εποχές.

Kostas Trigonis and Iordanis Paschalidis seen during the White Sailing project in Plastira Lake, Greece on January 14, 2019. // Alex Grymanis / Red Bull Content Pool /

Με το πέρας της προπόνησης, ο Κώστας Τριγκώνης σχολίασε: «Η αλήθεια είναι ότι έχουµε αγωνιστεί, προπονηθεί και κάνει ιστιοπλοΐα σε περισσότερα µέρη στο εξωτερικό παρά στην Ελλάδα. Η προπόνηση στη Λίµνη Πλαστήρα ήταν µια µοναδική εµπειρία. Μια ευκαιρία να γνωρίσουµε έναν τόπο, ένα τοπίο µοναδικό, απείρου κάλλους και οµορφιάς. Για εµάς ήταν η πρώτη φορά που κάναµε ιστιοπλοΐα σε λίµνη στην Ελλάδα, σε ένα φυσικό σκηνικό -παραµυθένιο θα τολµούσα να πω- και πραγµατικά το απολαύσαµε!»

Μαζί µε τον Ιορδάνη Πασχαλίδη, έτερος του πληρώµατος στο F18, ήταν ο πολλά υποσχόµενος νεαρός αθλητής, Σταύρος Ταβουλάρης, τον οποίο ξεχώρισαν οι παγκόσµιοι πρωταθλητές στο εκπαιδευτικό workshop τους Red Bull Under my Wing το 2017. «Γνωρίζουµε σαν αθλητές πως µόλις σταµατήσουµε την αγωνιστική µας δράση, δε θα έχουµε καταφέρει τίποτα, αν δεν έχουµε αφήσει πίσω µας νέους ιστιοπλόους και δεν έχουµε µεταφέρει όλη αυτή τη γνώση και την εµπειρία στα παιδιά. Είναι καθήκον µας, κατά κάποιο τρόπο, υποχρέωση και σεβασµός των κόπων και των θυσιών µας όλα αυτά τα χρόνια», υποστήριξε ο Ιορδάνης Πασχαλίδης.

Iordanis Paschalidis and Stavros Tavoularis seen during the White Sailing project in Plastira Lake, Greece on January 14, 2019. // Alex Grymanis / Red Bull Content Pool //
Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post