Το Πανευρωπαϊκό ομαδικό πρωτάθλημα Team Race Laser στον Ν.Ο.Καλαμακίου

Ο Ναυτικός Όµιλος Καλαµακίου υπό την αιγίδα της Γενικής Γραµµατείας Αθλητισµού, µε τη συνεργασία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας, τη συνδροµή της Ελληνικής Κλάσης Laser και την υποστήριξη των χορηγών, στις 26-29 Δεκεµβρίου διοργάνωσε µε µεγάλη επιτυχία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δεύτερη ευρωπαϊκά, το Πανευρωπαϊκό οµαδικό πρωτάθληµα Team Race Laser.

Το Team Racing είναι το θεµέλιο της κολεγιακής ιστιοπλοΐας µε πολύ ανταγωνιστικές πανεπιστηµιακές οµάδες στα περισσότερα από τα κορυφαία κράτη ιστιοπλοΐας στον κόσµο. Οι αθλητές που συµµετέχουν στο συγκεκριµένο πρωτάθληµα αγωνίζονται ως 3µελής οµάδα µε τρία σκάφη που ανταγωνίζονται µεταξύ τους. Είναι ένα στυλ αγώνων µε γρήγορο ρυθµό που εξαρτάται από τις εξαιρετικές δεξιότητες χειρισµού του σκάφους και τη γρήγορη λήψη τακτικών αποφάσεων σε σύντοµες αλλά πολλές κούρσες.

Οι οµάδες αγωνίζονται για να προσπαθήσουν να πετύχουν έναν νικηφόρο συνδυασµό θέσεων. Κερδίζει η χαµηλότερη βαθµολογία.

Στο συγκεκριµένο πρωτάθληµα έλαβαν µέρος 5 χώρες. Η Πολωνία µε δυο οµάδες, η Γερµανία, η Ισπανία και η Ολλανδία. Η Ελλάδα συµµετείχε µε 5 οµάδες µε αθλητές από διάφορους οµίλους. Συνολικά έτρεξαν 30 σκάφη σε 36 ιστιοδροµίες µε νικήτρια οµάδα την Ελλάδα, στη δεύτερη θέση την Πολωνία και τρίτη την Ισπανία.

Τα ονόµατα των νικητών αθλητών είναι:

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗΣ ΙΑΣΩΝΑΣ – ΚΥΦΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΒΑΛΙΑΔΗΣ ΙΑΣΩΝΑΣ

ΠΟΛΩΝΙΑ:

FILIP KAPALA – LAWICKI JAKUB -GAJDZIŃSKI TIMON

ΙΣΠΑΝΙΑ

XAVIER TOUS – POL FONT – LAURA REDRAZA

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post