“Β΄ Φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2021”

Το τριήµερο 12-14 Νοεµβρίου έκλεισε η αγωνιστική δραστηριότητα για την Ελληνική Κλάση Σκαφών J24 για το έτος 2021, µε τη διοργάνωση της δεύτερης και τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήµατος σκαφών κλάσης J24 από τον Ναυτικό Όµιλο Σητείας και τη συµµετοχή 10 πληρωµάτων από όλη την Ελλάδα.

Ο αγώνας πραγµατοποιήθηκε υπό δύσκολες ιστιοπλοϊκές καιρικές προγνώσεις και συνθήκες, µε µεγάλο νικητή της Β’ φάσης αλλά και του Πανελληνίου Πρωταθλήµατος 2021 το πλήρωµα του JMANIA. Το πλήρωµα AURORA, αν και προηγούνταν στη βαθµολογία από την Α’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήµατος που είχε διοργανωθεί από τον Ιστιοπλοϊκό Όµιλο Αγίου Νικολάου (ΙΟΑΝ), τελικά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισµα, τερµατίζοντας όµως στη διόλου ευκαταφρόνητη 2η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήµατος. Στην 3η θέση, το πλήρωµα της Ελληνικής Αστυνοµίας, το οποίο ισοβαθµούσε µε το πλήρωµα του JMANIA µετά το πέρας της Α’ φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήµατος.

Την πρώτη ηµέρα του αγώνα πραγµατοποιήθηκαν 2 ιστιοδροµίες µε διεύθυνση ανέµου από τις 290 έως 320 µοίρες και ένταση από 5,5 έως 7,5 κόµβους. Η δεύτερη µέρα ξεκίνησε µε άπνοια ενώ αργότερα διαψεύσθηκαν οι προγνώσεις µε τον άνεµο να δυναµώνει µε ένταση 4-8 κόµβους και διεύθυνση από τις 50 έως και 100 µοίρες. Ως αποτέλεσµα, τα πληρώµατα έδωσαν ‘σκληρό’ αγώνα αλλά και παρείχαν ευχάριστο θέαµα καθώς η κατάταξη των πληρωµάτων στις πρώτες θέσεις άλλαζε από ιστιοδροµία σε ιστιοδροµία. Με αυτές τις συνθήκες πραγµατοποιήθηκαν άλλες 4 ιστιοδροµίες. Την Κυριακή 14/11 και τελευταία µέρα του πρωταθλήµατος, η κατάσταση της θάλασσας ξεκίνησε και πάλι µε άπνοια, η οποία όµως σύντοµα έδωσε τη θέση της στον άνεµο µε διεύθυνση ανέµου από τις 320 έως και 030 µοίρες και ένταση από τους 4,5 έως 8 κόµβους. Έτσι µε τρεις ακόµα ιστιοδροµίες, ολοκληρώθηκαν και οι εννέα προγραµµατισµένες της Β’ φάσης του πρωταθλήµατος, µε τις τρεις πρώτες θέσεις στο σύνολο των δύο φάσεων του Πανελληνίου Πρωταθλήµατος Σκαφών J24 µαζί, να διαµορφώνονται ως εξής:

1η Θέση το πλήρωµα του JMANIA από το Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου µε κυβερνήτη τον Γιώργο Παναγιωτίδη και πλήρωµα τους Χρήστο Κυφίδη, Κύνθια Σκοτίδα, Κώστα Τριδήµα και Ράνια Βέργου.

2η θέση, το πλήρωµα του AURORA από το Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου µε κυβερνήτη τον Άνθιµο Νικολαϊδη και πλήρωµα τους Μάνο Πασαµιχάλη, Βασίλη Παπαδάκη, Δηµήτρη Οικονόµου, και Δηµήτρη Αλτσιάδη.

3η θέση, το πλήρωµα της Ελληνικής Αστυνοµίας από το Ν.Ο. Θεσσαλονίκης µε κυβερνήτη τον Αλέξη Ταγαρόπουλο και πλήρωµα τους Νίκο Μαύρο, Περικλή Αϊδινίδη, Γιάννη Φάκα και Νικόλαο Βαµβακόπουλο.

Στα πλαίσια του αγώνα, πραγµατοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κλάσης Σκαφών J24 όπου επιβεβαιώθηκε για ακόµα µια φορά η ανάληψη του Παγκοσµίου Πρωταθλήµατος Σκαφών J24 για το έτος 2023 από τον Ν.Ο. Θεσσαλονίκης, και ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Κλάσης για την επόµενη τριετία.

Η Ελληνική Κλάση Σκαφών J24 και ο διοργανωτής όµιλος ευχαριστούν θερµά όλους τους συµµετέχοντες, καθώς και ευχαριστούν θερµά την ΑΝΕΚ LINES – BLUE STAR FERRIES για την ευγενή τους χορηγία και τη συνεχή διευκόλυνση της µεταφοράς των σκαφών και των πληρωµάτων.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post