Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας LASER RADIAL ILCA 6 2021

Ολοκληρώθηκε µε επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Ιστιοπλοΐας LASER RADIAL ILCA 6 2021 που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όµιλος Βουρκαρίου Σαλαµίνας (ΝΟΒΣ) µε τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, από την Τετάρτη 22 Σεπτεµβρίου µέχρι την Κυριακή 26 Σεπτεµβρίου στον κόλπο της Σαλαµίνας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας και του Δήµου Σαλαµίνος.

Την Τετάρτη 22 Σεπτεµβρίου στις 17:30, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΣ έγινε έλεγχος των πανιών των συµµετεχόντων σκαφών, που ουσιαστικά σήµανε και την έναρξη των αγώνων, αφού η εφαρµογή του υγειονοµικού πρωτοκόλλου για τον covid 19 περιόρισε σηµαντικά άλλες δράσεις.

Συµµετείχαν 20 ναυτικοί όµιλοι από όλη την Ελλάδα, µε 60 Αθλητές. Οι ισχυροί τοπικοί άνεµοι που κυριάρχησαν στην περιοχή την πρώτη ηµέρα των αγώνων επέτρεψαν την ολοκλήρωση 4 ιστιοδροµιών. Τη δεύτερη ηµέρα η κυριαρχία ασθενών µεταβλητών ανέµων δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή ιστιοδροµιών, ενώ τις δύο τελευταίες ηµέρες οι ασθενείς νοτιοδυτικοί άνεµοι διευκόλυναν τη διεξαγωγή 4 και 3 ιστιοδροµιών αντίστοιχα, που σε συνδυασµό µε το περιβάλλον του υπέροχου κόλπου της Σαλαµίνας όπου στηνόταν ο στίβος, συνετέλεσαν, ώστε βαθµολογικά να υπάρχει ενδιαφέρον µέχρι και την τελευταία ιστιοδροµία και εξαντλήθηκαν οι προβλεπόµενες ιστιοδροµίες.

Θέλουµε να ευχαριστήσουµε θερµά την αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη και τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για την ηθική και υλική υποστήριξη των αγώνων, ιδιαίτερα στην προβολή και την εθιµοτυπία των και τη διάθεση Rapid test για τους αθλητές. Επίσης τον πρόεδρο του ΑΚΟΙΠΟΠ κ. Θανάση Αλαΐσκα και τον δήµαρχο Σαλαµίνος κ. Γιώργο Παναγόπουλο για την παροχή φιλοξενίας σε αθλητές και παράγοντες εκτός Αττικής, τον αντιπρόεδρο του ΔΛΤΣ κ. Σπύρο Ευσταθίου για τη µέριµνα ευπρεπισµού του χώρου του λιµανιού που φιλοξενήθηκαν οι αθλητές. Βεβαίως τη διοίκηση της ΕΙΟ που µας εµπιστεύθηκε τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήµατος, τα µέλη µας κ.κ. Γιάννη Περδικούρη και Κώστα Μαδώνη για τη διάθεση των σκαφών τους στην Επιτροπή Αγώνων, τους δηµοσιογράφους και τους φωτογράφους που κάλυψαν εκτενώς τους αγώνες. Το µέλος µας ιατρό κ. Σπ. Ταξ. Ευσταθίου για την παρουσία του ως υγειονοµικά υπεύθυνου και διενεργήσαντα τα rapid test. Δεν θα παραλείψουµε να ευχαριστήσουµε τους συµµετέχοντες ναυτικούς οµίλους και τους αθλητές τους, που παρά τους περιορισµούς από την εφαρµογή των υγειονοµικών πρωτοκόλλων, επέδειξαν την ωριµότητα και την υπευθυνότητα ώστε να µπορούµε να «µένουµε ασφαλείς» πραγµατοποιώντας ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

Τους αγώνες υποστήριξαν:

Η “LIAROS BIOMEDICAL” µε το κατάλληλο προσωπικό και το ασθενοφόρο να είναι παρόντες κάθε ηµέρα.

Οι κοινοπραξίες Ε/Γ – Ο/Γ Σαλαµίνος.

Η “SAILING AND MORE” µε την παρουσία της και την παροχή βοήθειας σε όλους τους αθλητές και ναυτικούς οµίλους που συµµετείχαν και µε την διάθεση δώρων στους πρωτεύσαντες.

Η GOODIES Σαλαµίνας µε διάθεση διαφηµιστικών γευµάτων.

Τα S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Την Κυριακή 26 Σεπτεµβρίου επισκέφτηκαν τον χώρο του ΝΟΒΣ όπου βρίσκονταν οι αθλητές ο δήµαρχος Σαλαµίνος κ. Γ. Παναγόπουλος και η αντιπεριριφεριάρχης Νήσων κα Β. Θεοδωρακοπούλου που συνοµίλησαν και συνεχάρησαν τους αθλητές για την προσπάθειά τους. Μετά το τέλος των ιστιοδροµιών στις 17:30 έγινε η απονοµή των επάθλων στους νικητές στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΣ στο λιµάνι της Σαλαµίνας µε αυστηρή τήρηση των υγειονοµικών πρωτοκόλλων. Τα έπαθλα, χορηγία του ΑΚΟΙΠΟΠ προτοµές του µυθικού ήρωα ΑΙΑΝΤΑ παρέλαβαν οι πρωτεύσαντες από το stand των επάθλων, παρόντων του προέδρου του ΑΚΟΙΠΟΠ κ. Αθ. Αλαΐσκα και αντιπροέδρου ΔΛΤΣ κ. Σπ. Ευσταθίου που µας τίµησαν µε την παρουσία τους.

Τα αποτελέσµατα ανά κατηγορία είναι:

ΑΝΔΡΕΣ

1.  Κεφαλλωνίτης Ιάσων  Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

2.  Κυρπόγλου Παντελής Ν.Ο.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

3.  Μπούµπης Βασίλειος  Σ.Ε.Α.Ν.Α.ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ ΚΑΛΙΛΙΘΕΑΣ

U 21

1.  Κεφαλλωνίτης Ιάσων  Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

2.  Μπούµπης Βασίλειος  Ν.Ο.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

3.  Ελευθεριάδης Αλέξανδρος Ν.Ο.Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

U 19

1.  Κεφαλλωνίτης Ιάσων  Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

2.  Ελευθεριάδης Αλέξανδρος  Ν.Ο.Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

3.  Κυφίδης Αθανάσιος    Ν.Ο.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

U 17

1.  Ελευθεριάδης Αλέξανδρος Ν.Ο.Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

2.  Κυφίδης Αθανάσιος    Ν.Ο.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

3. Βαλιάδης Ιάσων     Ν.Ο.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post