NORTH AEGEAN MATCH RACE CUP

Άνοιξε τα πανιά του το North Aegean Match Race Cup – NAMRC, η νέα διοργάνωση match race που ήρθε για να µείνει στα ελληνικά ιστιοπλοϊκά δρώµενα.

Με κίνητρο την αγάπη για το άθληµα, φιλοδοξεί να προσελκύσει πλήθος οµάδων κάθε επιπέδου, δίνοντας την ευκαιρία στους ενδιαφερόµενους να µυηθούν και να εξελιχθούν στους αγώνες match race, απολαµβάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες ιστιοπλοϊκές µονοµαχίες.

Με σταθµούς σε 3 πόλεις της Βορείου Ελλάδας, από τους οποίους θα προκύψει η γενική κατάταξη του Cup, και µάχες κοντά στη στεριά, το ταξίδι ήδη ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο 01-02 Ιουνίου µε το 2ο Himera Match Race Cup, τον πρώτο σταθµό της διοργάνωσης που στέφθηκε µε µεγάλη επιτυχία.

Ο αγώνας κατηγορίας Word Sailing Grade 4 πραγµατοποιήθηκε στον Βόλο από τη Himera Sailing school, µε σκάφη Platu 25. Οκτώ οµάδες από Βόλο, Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα ευχαριστήθηκαν τις ιδανικές καιρικές συνθήκες που επέτρεψαν την ολοκλήρωση 28 µονοµαχιών, χαρίζοντας πλούσιο θέαµα και δυνατές συγκινήσεις σε αγωνιζόµενους και θεατές.

Απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα η οµάδα Presto από την Καβάλα, µε κυβερνήτη τον Δηµήτρη Σοφίτση, που κατέκτησε αήττητη την 1η θέση. 2η στο βάθρο ανέβηκε η οµάδα Nesapouliata του Χάρη Καλδή από την Αθήνα και 3η η Black Salt από τη Θεσσαλονίκη, µε κυβερνήτη τον Θανάση Λάγια και πλήρωµα µαθητές της σχολής Match Race του ΝΟΘ. Οι οµάδες Maxima του Βασίλη Κανατούλα, Spacelab Sailing Team του Μάνου Χατζηγιάννη, ΟΕΑ-ΝΑΒ του Γιάννη Περιβολιώτη, Δήµητρα του Γιώργου Ζαφείρη και Himeraki του Αποστόλη Πλάκα, κατέκτησαν αντίστοιχα την 4η έως 8η θέση.

Σηµαντική υπήρξε και η δράση στη στεριά, όπου τα πληρώµατα απόλαυσαν πίτσες και µπύρες µετά τους αγώνες και έδωσαν ραντεβού σε τσιπουράδικα του Βόλου και στο Βistro Βar 4 Eποχές, για την αγωνιστική ανάλυση της ηµέρας.

Φυσικά ο αγώνας δεν θα µπορούσε να γίνει χωρίς τον κριτή Σταύρο Κουρή και τον Σταµάτη Μπένη στο σκάφος της Επιτροπής Αγώνων να εκτελούν άψογα το έργο τους.

Θερµές ευχαριστίες και στους υποστηριχτές και χορηγούς του αγώνα, το Mikel για την προσφορά του πρωινού καφέ, τις εταιρείες ενοικίασης σκαφών Adonis Yachting και Deda Sailing για την φιλοξενία των οµάδων, τις Infinity Sailing και Bazis Yacht Parking για την παροχή των σκαφών παραµονής και αλλαγής των οµάδων, τη Lysis Group για τις εκτυπώσεις, το κατάστηµα Outdoor ως δωροθέτη, προσφέροντας 5 τεχνικά µπλουζάκια στον νικητή, τις “Πηλίου γεύσεις” για τη χορηγική τους υποστήριξη στα T-Shirt που δόθηκαν στους συµµετέχοντες, τις 4 Eποχές για την υποστήριξη στην οµάδα Ηimeraki, τη Δέσποινα Γεωργιάδου για το γραφιστικό κοµµάτι και τη σχεδίαση των επάθλων, την Αναστασία Καρεκλά, φωτογράφο του αγώνα, και την Alternative Dance & Fitness Studio, σταθερό υποστηρικτή των δραστηριοτήτων της Himera Sailing School. Παράλειψη θα ήταν, τέλος, να µην αναφερθούµε στην Επιτροπή Αγώνων, αποτελούµενη από τους Κώστα Κωσταντέλο, Μαρία Ντάµπου, Αίγλη Διακόµη, Ελένη Κοσµά, Μαρία Λιάτζουρα και Γιάννη Κλειτσινάρη, στους ΟΕΑ-ΝΑΒ για την παροχή του φουσκωτού σκάφους στον κριτή και στον ΙΟΒΑΘ, συνδιοργανωτή του αγώνα.

Η συνέχεια του NAMRC που προµηνύεται άκρως συναρπαστική θα δοθεί στις 26-28 Οκτωβρίου στον Κόλπο του Θερµαϊκού από τον Ναυτικό Όµιλο Θεσσαλονίκης και στις 23-24 Νοεµβρίου στην Καβάλα από την Aegeas Yachting.

Μείνετε συντονισµένοι για τα νέα της διοργάνωσης και ετοιµάστε βαλίτσες για την πιο πολλά υποσχόµενη ιστιοπλοϊκή εµπειρία της χρονιάς!

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post