Με ιδανικές καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε η ηµιτελική φάση του HMRT στα Κύθηρα, 21, 22 και 23 Ιουνίου 2019, σε µια διοργάνωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε διαγωνιζόµενους και θεατές, που ταξίδεψαν στα µοναδικά Κύθηρα για πρώτη φορά στην ιστορία του HMRT.

Ο Αίολος συµµάχησε µε την Αφροδίτη και εξασφάλισαν ανέµους που διευκόλυναν τη διεξαγωγή των µονοµαχιών µε φόντο την άγρια και απαράµιλλη οµορφιά των Κυθήρων.

Κατά την πρώτη φάση (round robin) του ηµιτελικού αγώνα ολοκληρώθηκαν και τα 14 flights, κατά τη διάρκεια των οποίων µονοµάχησαν όλοι οι αγωνιζόµενοι εναντίον όλων.

Η οµάδα ER LAC του κυβερνήτη Θοδωρή Τσουλφά, µε µια συγκλονιστική αγωνιστική πορεία, κατάφερε να εξασφαλίσει αήττητη τη συµµετοχή της στον µεγάλο τελικό του HMRT, απέναντι στη δεύτερη οµάδα #SailingTeam78 του κυβερνήτη Παναγιώτη Καµπουρίδη. Η οµάδα Against The Wind του κυβερνήτη Αναστάσιου Παναγιωτίδη, παρόλο που ισοβάθµησε – σε αυτή τη φάση των αγώνων – µε τη δεύτερη οµάδα, εξασφάλισε τελικά την τρίτη θέση και µια θέση στον µικρό τελικό, σύµφωνα µε τους κανονισµούς του αγώνα και τη βαθµολογία.

Η αγωνία κορυφώθηκε αφού την τέταρτη θέση, και την τελευταία θέση στον µεγάλο τελικό του Hellenic Match Racing Tour 2019, βρέθηκαν να διεκδικούν τρεις οµάδες, που ισοβάθµησαν, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο ανταγωνισµού. Οι οµάδες Tsoulfas του κυβερνήτη Γιώργου Τσουλφά, La Residence Mykonos Sailing Team του κυβερνήτη Βασίλη Γουργιώτη και Space Lab του κυβερνήτη Μάνου Χατζηγιάννη ήταν αυτές που ισοβάθµισαν, µε την οµάδα Tsoulfas να προκρίνεται, αφού µε βάση τον κανονισµό, η ισοβαθµία λύθηκε υπέρ της.

Από τις δύο πρώτες αγωνιστικές ηµέρες, προέκυψε η παρακάτω κατάταξη για τις θέσεις 5, 6, 7 και 8 του µεγάλου τελικού στην Αθήνα:

5η θέση: La Residence Mykonos Sailing Team του κυβερνήτη Βασίλη Γουργιώτη και πλήρωµα τους Γιάννη Κρητικό, Γιώργο Καραδήµα και Παύλο Καζάκο

6η θέση: Space Lab του κυβερνήτη Μάνου Χατζηγιάννη και πλήρωµα τους Πάτροκλο Τόττα, Μυρτώ Αντωνοπούλου και Γιάννη Κιουρτζή

7η θέση: MESS του κυβερνήτη Μιχάλη Βαϊδάνη και πλήρωµα τους Ελένη Κουνιάκη, Γιώργο Δήµου και Εύη Ξηρού

8η θέση: Banda Landra του κυβερνήτη Αντώνη Δαπόντε και πλήρωµα τους Τάσο Μηλιώνη, Παύλο Στεργίου και Μιχάλη Καραγιάννη

Την Κυριακή, 23 Ιουνίου, την τελευταία ηµέρα του ηµιτελικού αγώνα, διεξήχθησαν ο µικρός και ο µεγάλος τελικός, που δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τα αποτελέσµατα της προηγούµενης φάσης, µε αποτέλεσµα οι παρακάτω οµάδες να προκριθούν και να κερδίσουν τα τέσσερα εισιτήρια για τον µεγάλο τελικό του Hellenic Match Racing Tour 27-29 Σεπτεµβρίου στην Αθήνα:

1η θέση: ER LAC του κυβερνήτη Θοδωρή Τσουλφά και πλήρωµα τους Αντώνη Μανωλάκη, Βασίλη Παπαδάκη και Θέµη Παρούση

2η θέση: #SailingTeam78 του κυβερνήτη Παναγιώτη Καµπουρίδη και πλήρωµα τους Στάθη Παπαδόπουλο, Στέλιο Νούτσο και Χρήστο Κηφίδη

3η θέση: Against The Wind του κυβερνήτη Αναστάσιου Παναγιωτίδη και πλήρωµα τους Ναταλία Ταµβακίδου, Νικόλαος Παπαγεωργίου, Γαβριήλ Βαρδαλής

4η θέση: Tsoulfas του κυβερνήτη Γιώργου Τσουλφά και πλήρωµα τους Γιώργο Δρόσο, Νικόλαο Γκιώνη και Βησσαρίων Παπάς

Η θερµή φιλοξενία του Δήµου Κυθήρων, του Ναυτικού & Αθλητικού Οµίλου Κυθήρων στο µαγευτικό τοπίο του νησιού άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε διαγωνιζόµενους και φιλοξενούµενους. Η χορηγία της TRITON FERRIES και της COSMOTE αποτέλεσαν εγγύηση για την επιτυχία του εγχειρήµατος καθώς επίσης και η στήριξη του Δήµου Κυθήρων . Όλοι αποχαιρέτησαν το νησί µε την επιθυµία να επιστρέψουν και του χρόνου µε το σηµαντικό ιστιοπλοϊκό αυτό γεγονός.

Ο µεγάλος τελικός του φετινού Hellenic Match Racing Tour θα διεξαχθεί στην Αθήνα 27-29 Σεπτεµβρίου. Μείνετε συντονισµένοι για τον πιο εντυπωσιακό και δυνατό σε µονοµαχίες τελικό από τις καλύτερες ιστιοπλοϊκές οµάδες και αθλητές της χώρας.

Previous Post Next Post