North Aegean Match Race Cup

Το North Aegean Match Race Cup για το 2021 ολοκληρώθηκε µε επιτυχία, µε τον τρίτο σταθµό του το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεµβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το πρωτάθληµα match race NAMRC ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, από αθλητές για αθλητές, µε στόχο να καθιερωθεί στη Βόρεια Ελλάδα προσελκύοντας οµάδες κάθε επιπέδου. Με αγώνες κατηγορίας WS Grade 4 µε σκάφη Platu 25 σε τρεις διαφορετικές πόλεις, το πρωτάθληµα δίνει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόµενο να µυηθεί και να εξελιχθεί στο match race, απολαµβάνοντας τις ιστιοπλοϊκές µονοµαχίες.

Η διοργάνωση του 2021 άρχισε µε τον αγώνα του Βόλου στις 04-06 Ιουνίου, από τη Himera Sailing υπό την αιγίδα του Ι.Ο.Β.Α.Θ., στον οποίο συµµετείχαν επτά οµάδες. Μετά από πολύµηνη αποχή, τα πληρώµατα µπήκαν µε ανυποµονησία στη θάλασσα χαρίζοντάς µας δυνατά match µε φόντο τον Παγασητικό Κόλπο. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η οµάδα Nesapouliata από Αθήνα, 2η η Jmania επίσης από Αθήνα και 3η η Blackdrop από Καβάλα.

Το πρωτάθληµα συνεχίστηκε µε τον δεύτερο σταθµό στη Νέα Πέραµο Καβάλας από 23-25 Ιουλίου, που διοργανώθηκε από την Aegeas Yachting. Τα επτά πληρώµατα απόλαυσαν τα match και ένα υπέροχο διήµερο στον παραθαλάσσιο οικισµό, µε ιδανικό καλοκαιρινό καιρό και δυνατή µπουκαδούρα. 1η ανέβηκε στο βάθρο η Blackdrop, µε τις οµάδες Team Orange και Dockers από Θεσσαλονίκη να καταλαµβάνουν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ο τρίτος και τελευταίος σταθµός του NAMRC διοργανώθηκε από το Ναυτικό Όµιλο Θεσσαλονίκης στις 26-28 Νοεµβρίου και έκλεισε µε τον καλύτερο τρόπο για το 2021. Στον αγώνα δήλωσαν συµµετοχή έντεκα πληρώµατα και µε σειρά προτεραιότητας συµµετείχαν οκτώ οµάδες από Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, που ευχαριστήθηκαν τις ιστιοπλοϊκές µονοµαχίες και τη φιλοξενία του ΝΟΘ.

Οι καιρικές συνθήκες, µε ανέµους ασθενείς την πρώτη ηµέρα, φτάνοντας την Κυριακή στα 12 knts περίπου, διαµόρφωσαν έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στίβο, χαρίζοντας πλούσιο θέαµα και έντονες συγκινήσεις. Οι 26 συνολικά αγώνες µε φόντο τον Θερµαϊκό Κόλπο έδωσαν την ευκαιρία στους αθλητές να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους, ενώ πλήθος θεατών στα σκάφη γύρω από το στίβο παρακολούθησε τα συναρπαστικά match.

Ο επίλογος δόθηκε µε την απονοµή στο Ναυτικό Όµιλο Θεσσαλονίκης, µε το σύνολο των συµµετεχόντων να χειροκροτεί τους µεγάλους νικητές.

1η ανέβηκε στο βάθρο η Sailing and More του Τάση Παναγιωτίδη από Θεσσαλονίκη, που µε την πρώτη της εµφάνιση στο πρωτάθληµα έφτασε στην κορυφή.

Τη 2η θέση κατέκτησε η BlackDrop του Δηµήτρη Σοφίτση, νικήτρια του προηγούµενου σταθµού, και

3η βρέθηκε η Team Orange του Γιώργου Μαργιώλου.

4η στη σειρά κατάταξης η OFTH Sailing Team του Αναστάσιου Γκρίπη από Θεσσαλονίκη,

5η η Nesapuliata του Χάρη Καλδή,

6η η Buffer Overflow του Άγγελου Παπαγεωργίου από Αθήνα, στην παρθενική της συµµετοχή στο NAMRC,

7η η Mare Nostrum, µε µαθητές της σχολής match race του ΝΟΘ και τον Κωνσταντίνο Ατµατζίδη στο τιµόνι, και

8η η Shirahoshi επίσης από Θεσσαλονίκη, µε κυβερνήτρια τη Σοφία Ματσικίδου και πλήρωµα µαθήτριες της σχολής match race του ΝΟΘ.

Θερµές ευχαριστίες αξίζουν σε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές του αγώνα, που µε την πολύτιµη βοήθειά τους µας χάρισαν µία αξέχαστη εµπειρία.

Η AP Sails για τα αγωνιστικά πανιά που ετοίµασε, οι εταιρίες Right Cross Athletics, Primato και Αναγνωστοπουλος – marineshop.gr για τα δώρα τους στα πληρώµατα που ανέβηκαν στο βάθρο, η Δήµητρα Μηλιοπούλου – Αrt οf Jewels για τα κοσµήµατα που χάρισε σε όλους τους νικητές, καθώς και η LoLo Socks για τα custom made δώρα της σε όλους τους συµµετέχοντες.

Οι φούρνοι Διαµαντάκη για την προσφορά των πρωινών εδεσµάτων, το seven2seven στην Αρετσού για τα lunch box, καθώς και το µπαρ “Θερµαϊκός” που φιλοξένησε το πάρτυ της διοργάνωσης. Η Samaras Print για τη σχεδίαση και εκτύπωση των αυτοκολλήτων και των banner, η Damos που ετοίµασε τις σηµαίες του αγώνα, καθώς και η BeeCamper για την κάλυψη µέρους των καυσίµων.

Η Katigiannakis Yachtservises για τη συντήρηση και προετοιµασία των σκαφών, και η OZONapps για την απολύµανσή τους. Η εταιρία Murrayi για το γραφιστικό κοµµάτι και τη σχεδίαση των επάθλων, καθώς και η Ξυλεµπορική Μακεδονίας, για τα υλικά για την κατασκευή τους.

Φυσικά, οι χορηγοί επικοινωνίας Ενάλιον και Live media µας κράτησαν ενήµερους για όλες τις εξελίξεις στον αγωνιστικό στίβο, όπως και η Αναστασία Καρεκλά µε τις υπέροχες φωτογραφίες της και τα social media. Τέλος, η σχολή Match Race του ΝΟΘ, µε τον υπεύθυνό της Μάνο Χατζηγιάννη, και η ιστοσελίδα Jury Room παρείχαν συνολική υποστήριξη και κάθε βοήθεια στην οργάνωση του αγώνα.

Αµέριστη ήταν ασφαλώς η συµβολή των κριτών, του διεθνούς κριτή και διαιτητή Σταύρου Κουρή και της Μυρτούς Αντωνοπούλου, καθώς και του Προέδρου της Επιτροπής Αγώνων Βασίλη Καπητανίδη, που µε τη συνδροµή του Αριστείδη Μητρούση και του Παναγιώτη Καρυάτη τέλεσε άψογα το έργο του. Όλοι συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του τελευταίου σταθµού για το 2021.

Με την ολοκλήρωση του συναρπαστικού φετινού πρωταθλήµατος διαµορφώθηκε και η κατάταξη της διοργάνωσης για το 2021, από τη συνολική βαθµολογία των τριών στάσεων. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε για 2η συνεχόµενη χρονιά η BlackDrop, διατηρώντας το επαµειβόµενο τρόπαιο. Τη 2η θέση κατέλαβε η Nesapouliata και 3η στο βάθρο ανέβηκε η Team Orange.

Συνολικά 14 ήταν οι οµάδες από Καβάλα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αλεξανδρούπολη που συµµετείχαν στο πρωτάθληµα, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για θεσµό που ήρθε για να µείνει στα ιστιοπλοϊκά δρώµενα. Μία φρέσκια διοργάνωση, τρεις σταθµοί, µία πανέµορφη εµπειρία που ενώνει πληρώµατα από όλη την Ελλάδα, έχοντας αποκτήσει φανατικούς οπαδούς.

Μετά από µια γεµάτη χρονιά, η συνέχεια του πρωταθλήµατος αναµένεται ακόµα πιο συναρπαστική. Μείνετε συντονισµένοι για την ανακοίνωση των σταθµών, του προγράµµατος και του format των αγώνων για το 2022, που ελπίζουµε να µας χαρίσει εξίσου αξέχαστες ιστιοπλοϊκές στιγµές. Θα είµαστε όλοι εκεί!

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post