Μιαούλεια 2019

Με μεγαλοπρέπεια, πληθώρα εκδηλώσεων συμβολικού χαρακτήρα και την πολύ καλή οργάνωση του Δήμου Ύδρας διεξήχθησαν από 15 έως 23 Ιουνίου τα Μιαούλεια 2019. Το εορταστικό πρόγραμμα εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδος με αθλητικές συναντήσεις, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες και οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου.
Ειδικώτερα το Σάββατο το πρωί έγινε η υποδοχή της πυραυλάκατου του Πολεμικού Ναυτικού και του αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη από τον δήμαρχο Γεώργιο Κουκουδάκη και το δημοτικό συμβούλιο και το απόγευμα η μεταφορά της ληκύθου με την καρδιά του ναύαρχου Ανδρέα Μιαούλη από το ιστορικό Αρχείο – Μουσείο της Ύδρας στον Καθεδρικό ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας και η υποδοχή των επισήμων στο Δημαρχείο και το βράδυ η αναπαράσταση της ναυμαχίας του Γέροντα μπροστά στο λιμάνι της Ύδρας.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί της Κυριακής με δοξολογία, επιστροφή της ληκύθου στο Ιστορικό Αρχείο και καταθέσεις στεφάνων στον ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη και ρίψη στεφάνων στη θάλασσα προς τιμή των ναυμάχων του 1821.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν: o εκπρόσωπος της κυβέρνησης υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βουλευτής Α’ Πειραιώς Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, το Πολεμικό Ναυτικό με την παρουσία του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Ν. Τσούνη, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Λ.Σ. Σωτήρης Ράπτης, άλλοι επίσημοι και λοιποί φορείς μεταξύ των οποίων και ο ΠΟΙΑΘ.

Με µεγαλοπρέπεια, πληθώρα εκδηλώσεων συµβολικού χαρακτήρα και την πολύ καλή οργάνωση του Δήµου Ύδρας διεξήχθησαν από 15 έως 23 Ιουνίου τα Μιαούλεια 2019. Το εορταστικό πρόγραµµα εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της εβδοµάδος µε αθλητικές συναντήσεις, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες και οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου.

Ειδικώτερα το Σάββατο το πρωί έγινε η υποδοχή της πυραυλάκατου του Πολεµικού Ναυτικού και του αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη από τον δήµαρχο Γεώργιο Κουκουδάκη και το δηµοτικό συµβούλιο και το απόγευµα η µεταφορά της ληκύθου µε την καρδιά του ναύαρχου Ανδρέα Μιαούλη από το ιστορικό Αρχείο – Μουσείο της Ύδρας στον Καθεδρικό ιερό Ναό Κοιµήσεως της Θεοτόκου Ύδρας και η υποδοχή των επισήµων στο Δηµαρχείο και το βράδυ η αναπαράσταση της ναυµαχίας του Γέροντα µπροστά στο λιµάνι της Ύδρας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί της Κυριακής µε δοξολογία, επιστροφή της ληκύθου στο Ιστορικό Αρχείο και καταθέσεις στεφάνων στον ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη και ρίψη στεφάνων στη θάλασσα προς τιµή των ναυµάχων του 1821.

Στις εκδηλώσεις συµµετείχαν: o εκπρόσωπος της κυβέρνησης υπουργός Εµπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης, ο εκπρόσωπος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης βουλευτής Α’ Πειραιώς Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, το Πολεµικό Ναυτικό µε την παρουσία του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Ν. Τσούνη, ο αρχηγός του Λιµενικού Σώµατος και Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Λ.Σ. Σωτήρης Ράπτης, άλλοι επίσηµοι και λοιποί φορείς µεταξύ των οποίων και ο ΠΟΙΑΘ.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post