Ξεκίνησαν οι δράσεις της Εκστρατείας «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη»

Ενθαρρυντικό ήταν το ξεκίνηµα της φετινής εκστρατείας “Ας Καθαρίσουµε την Ευρώπη” µε µεγάλη συµµετοχή πολιτών σε διάφορες χώρες. Η εκστρατεία, που συντονίζει στην Ελλάδα για 6η συνεχή χρονιά η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει όλους για το σηµαντικό πρόβληµα των πλαστικών και άλλων απορριµµάτων που ρυπαίνουν θάλασσες, ακτές, ποτάµια, δάση και γενικά το φυσικό περιβάλλον.

Σύµφωνα µε τις πρώτες δηλώσεις, 3.000 εθελοντές από εταιρείες-Μέλη της HELMEPA, Πρεσβείες, ΟΤΑ και Λιµενικές Αρχές, σχολεία όλων των βαθµίδων και τοπικοί σύλλογοι έχουν προγραµµατίσει 51 καθαρισµούς σε παραλίες, βυθούς και χερσαίες περιοχές σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Aστυπάλαια, Βόλο, Βόνιτσα, Γιαννιτσά, Γιαννιτσοχώρι Ηλείας, Γούρνες Ηρακλείου, Γύθειο, Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, Ζάκυνθο, Ιεράπετρα, Κορησό Καστοριάς, Λάρισα, Λέρο, Λήµνο, Μπάλι και Πλακιά Ρεθύµνου, Νάξο, Νέα Μηχανιώνα, Νεάπολη και Σκάλα Λακωνίας, Νέο Μαρµαρά Χαλκιδικής, Νέστο, Ορεστιάδα, Πέραµα, Πήλιο, Ραφήνα, Σταυρούπολη, Χίο και Ωροπό.

Στο µεταξύ, η HELMEPA την 6 Μαΐου συντόνισε µία πρωτότυπη δράση καθαρισµού του αρχαιολογικού χώρου Ηραίου Περαχώρας σε συνδυασµό µε υποβρύχιο καθαρισµό της Λίµνης Βουλιαγµένης, σε συνεργασία µε την Ένωση Προστασίας Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος Κορινθιακού-Πατραϊκού “Ο Νηρέας”, τον Σύλλογο Αυτοδυτών Λουτρακίου (ΣΑΛ) και τη συµµετοχή µαθητών-Ναυτίλων του 2ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου. Η πρωτοβουλία είχε έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα καθώς, πλην της ξενάγησης στον αρχαιολογικό χώρο, οι µαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το σκάφος “Άγγελος των Θαλασσών” στο λιµάνι της Κορίνθου και να ενηµερωθούν από τον ερευνητή κ. Ν. Βογιατζάκη για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δελφινιών του Κορινθιακού αλλά και τους κινδύνους που αντιµετωπίζουν από την υπεραλίευση και την αυξανόµενη ρύπανση µε πλαστικά. Επίσης, επισκέφτηκαν την Έκθεση που πρόσφατα δηµιούργησε ο ΣΑΛ στο Λουτράκι µε τα ευρήµατα από τους πολυάριθµους καθαρισµούς βυθού που έχει πραγµατοποιήσει ο Σύλλογος στην ευρύτερη περιοχή.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post