Τα Καπετανέϊκα

Όπως τότε, παλιά, την εποχή του ρομαντισμού, με κρασί, ψαράκι, αγάπη και χορό!

Μία πολύ όμορφη εκδήλωση με παραδοσιακά σκαριά διοργανώθηκε στη Νάουσα της Πάρου, από μία ομάδα ανθρώπων που αγαπούν τα ξύλινα παραδοσιακά σκάφη και τη ναυτική μας παράδοση. Με αφορμή την “αναχώρηση” του αρχιτέκτονα Κώστα Γουζέλη, μια μικρή ομάδα, αποτελούμενη από τον Σπύρο Μητρογιάννη (Αρχίλοχος), τον Λευτέρη Πώλο (ΝΟΠ), τον Δημήτρη Κουρτέλλη και την Ελένη Φωκιανού, έθεσε τις βάσεις για τον νέο αυτό θεσμό, που αγκαλιάστηκε αμέσως από πληθώρα υπέροχους εθελοντές αλλά και από τους φορείς του νησιού της Πάρου.
Οι μοναδικά φιλόξενοι άνθρωποι της Πάρου, δημιούργησαν ένα ζεστό και χαρούμενο τριήμερο που περιλάμβανε, αγώνα επίδειξης με ιστιοφόρα παραδοσιακά σκάφη στον κόλπο της Νάουσας, τα οποία με τη συνοδεία άλλων μηχανοκίνητων ξύλινων σκαφών μετέφεραν τον κόσμο, ώστε από κοντά να γευτεί την ομορφιά της ιστιοπλοϊκής δράσης, προβολή της ταινίας “Αθηνά εκ του Μηδενός” και έκθεση έργων του Κώστα Γουζέλη.
Το βράδυ του Σαββάτου οργανώθηκε γλέντι στο μικρό λιμανάκι της Νάουσας που για πρώτη φορά ύστερα από δεκαετίες άδειασε στην κυριολεξία από κάθε τι ξένο προς τα ξύλινα σκαριά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα θέαμα που τους άφησε όλους άναυδους.
Το τριήμερο αυτό ήταν μαγικό, ως μία ζεστή και φιλόξενη νησιώτικη αγκαλιά για τους φιλοξενούμενους της διοργάνωσης αλλά και για τους επισκέπτες, που βρίσκονταν στη μαγευτική Πάρο.

Ο Πάνος Δημητρακόπουλος ασχολείται με την ιστιοπλοΐα από το 1974 με αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του στις κατηγορίες, Optimist, Windsurfing και Laser. Έχει κερδίσει το Ράλλυ Αιγαίου δυο φορές στην κατηγορία I.O.R. ως πλήρωμα του σκάφους Col-X-Cool και είναι ιδρυτής της εταιρείας Paralos Events & Design που έχει την ευθύνη επικοινωνίας του Ράλλυ Αιγαίου από το 2000 έως σήμερα. Ταυτόχρονα έχει διατελέσει υπεύθυνος επικοινωνίας σε μία σειρά από Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανοικτής Θαλάσσης που οργανώθηκαν στην Ελλάδα. Ασχολείται με την δημοσιογραφία στην ιστιοπλοΐα από το 1982 ξεκινώντας από το περιοδικό Γιώτιγκ & Θάλασσα, έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος στον Αντέννα και στις 24ώρες ενώ αρθρογραφεί στον ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΚΟΣΜΟ από το τεύχος 13. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει πτυχίο προπονητού Ιστιοπλοΐας Γ’ κατηγορίας από την Γ.Γ. Αθλητισμού
Previous Post Next Post