Για άλλη μια χρονιά η Jotun θα ‘δώσει χρώμα’ στο 56ο Ράλλυ Αιγαίου!

Η πολυεθνική εταιρεία παραγωγής χρωµάτων Jotun Hellas αποφάσισε και φέτος να γίνει χορηγός στη διοργάνωση του 56ου Ράλλυ Αιγαίου. Τα νησιά – σταθµοί της φετινής διοργάνωσης θα είναι η Αστυπάλαια και η Μήλος µε ολοκλήρωση στο Σούνιο. Ο “Ιστιοπλοϊκός Κόσµος” είχε την ευκαιρία να µιλήσει µε τον εκπρόσωπο της Jotun Hellas Δηµήτρη Ζαρογιάννη, Marine Global Key Account Manager, ο οποίος ανέλυσε τη σχέση της εταιρείας µε τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα και µας αποκάλυψε κάποια από τα σχέδια της “Jotun Hellas” για τον 56ο αγώνα.

Ποίοι είναι οι λόγοι που η Jotun αποφάσισε να στηρίξει για 4η χρονιά τον ιστορικό θεσµό του «Ράλλυ Αιγαίου»;

Η Jotun Hellas, ως εταιρία µε ναυτιλιακά χρώµατα, είναι στενά δεµένη µε τον χώρο της ναυτιλίας και την ανάπτυξή της στην Ελλάδα. Δίνει έµφαση στη βελτίωση της ναυτικής τέχνης και τη διατήρηση της ναυτικής παράδοσης της ιστιοπλοΐας. Η στενή συνεργασία της Jotun µε τον ΠΟΙΑΘ διαρκεί πολλά χρόνια. Όταν µας δόθηκε η ευκαιρία να συµβάλλουµε και εµείς στην ιστορική αυτή διοργάνωση, απαντήσαµε θετικά αµέσως! Η χορηγία µας στο Ράλλυ Αιγαίου βοηθάει στην ανάπτυξη της Ιστιοπλοΐας γιατί ένας τρόπος να δείξουµε έξω την οµορφιά της Ελλάδας και των νησιών µας, είναι ένας αγώνας ανταγωνιστικός µε πολλές απαιτήσεις αλλά διασκεδαστικός και µακροχρόνια θα ωφελήσει τη ναυτική τέχνη και παράδοση της Ελλάδας. Είναι ιστορικός θεσµός που ευχόµαστε να κρατήσει για 100 χρόνια ακόµα!

Ως εταιρεία, ποια είναι τα µηνύµατα που σας έχουν έρθει µε την τρίχρονη χορηγία του Ράλλυ Αιγαίου (π.χ. άνοιξε η αγορά κ στον ιστιοπλοϊκό χώρο, σας έµαθαν σε ένα κοινό που δεν σας ήξεραν….κλπ)

Έχουµε την ευκαιρία να γνωρίσουµε πολλούς ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον χώρο καθώς επίσης και ανθρώπους που απλά αγαπάνε το άθληµα εντός και εκτός Ελλάδος. Χάρη στο Ράλλυ Αιγαίου δείχνουν πείσµα και ενθουσιασµό σε ένα από τους πιο δύσκολους αγώνες στη Μεσόγειο. Η αγάπη που εκφράζουν για την Ελλάδα είναι ανεκτίµητη, ανυποµονούν κάθε χρόνο για να έρθουν στο Ράλλυ Αιγαίου για να αγωνιστούν στα καταγάλανα νερά της Ελλάδας.

Το Ράλλυ Αιγαίου έχει ξεκινήσει από πέρυσι στην Ελλάδα την καµπάνια “Να σώσουµε τις θάλασσές µας”. Ποια είναι η πολιτική της εταιρείας σας πάνω σε αυτό;

Ήταν σπουδαίο ότι το 55ο Ράλλυ Αιγαίο ήταν αφιερωµένο όπως και το 56ο στην προστασία των θαλασσών. Εµεις στη Jotun, σε εταιρικό επίπεδο υποστηρίζουµε τα Jotun GreenSteps και την καµπάνια του Ράλλυ Αιγαίου ‘’Να σώσουµε τις θάλασσές µας’’. Στην εταιρία κάθε µέρα προστατεύουµε το περιβάλλον παρέχοντας καινοτόµες τεχνολογίες για τα χρώµατά µας που να είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Ποια είναι τα σχέδια της εταιρείας σας για το εφετινό Ράλλυ Αιγαίου; (ιδέα ζωγραφικής στην Αστυπάλαια)

Φέτος τα λιµάνια που πιάνουµε θα είναι υπέροχα; η Αστυπάλαια µε τις γαλάζιες θάλασσες, η Μήλος µε τα σοκάκια της και το Σούνιο µε την απέραντη θέα και τον επιβλητικό ναό. Είµαστε ενθουσιασµένοι για τον καινούργιο και πρωτοποριακό διαγωνισµό που θα γίνει στην Αστυπάλαια. Οι διαγωνιζόµενοι θα ζωγραφίσουν όπως βλέπουν µε τη δική τους µατιά και φαντασία το λογότυπο του Ράλλυ Αιγαίου. Οι καλλιτέχνες µπορούν να χρησιµοποιήσουν τη φαντασία τους δίχως περιορισµούς. Η νικητήρια ζωγραφιά θα χρησιµοποιηθεί ως το επίσηµο λογότυπο για το επόµενο Ράλλυ Αιγαίου.

Η Jotun στην Ελλάδα συνδέθηκε µε την ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας. Έχουν εκφράσει µέλη της εταιρείας το ενδιαφέρον ώστε να µάθουν ιστιοπλοΐα;

Τα άτοµα της εταιρίας µας που έχουν παρακολουθήσει τον αγώνα και έχουν ενηµερωθεί για την εν λόγω δράση έχουν ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον τους να ξεκινήσουν και να διδαχθούν ιστιοπλοΐα. Θεωρώ πως είναι ένα άθληµα που οφείλει ο καθένας να µάθει, και πάντα τους ενθαρρύνω να το ξεκινήσουν, διότι η ιστιοπλοΐα σου µαθαίνει να σκέφτεσαι και να ενεργείς γρήγορα, µε ασφάλεια και σεβασµό προς όλους. Είναι άλλωστε τρόπος ζωής.

Εσείς αποφασίσατε να παρακολουθήσετε µαθήµατα Ιστιοπλοΐας στον Πανελλήνιο Όµιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, και πήρατε µέρος και σε αρκετούς αγώνες. Θα µας περιγράψετε τα συναισθήµατα και τις εµπειρίες σας από αυτό;

Οφείλω να οµολογήσω οτι οι εµπειρίες και οι φιλίες που αναπτυχθήκαν µπαίνοντας στον ιστιοπλοϊκό κόσµο, είναι υπέροχες και µοναδικές. Και µόνο γίνοντας µέρος του παιχνιδιού, µπορείς να νιώσεις και να καταλάβεις τι σηµαίνει. ΄Ήµουν τυχερός διότι διδάχτηκα από έµπειρους δασκάλους της σχολής την έννοια της ναυτοσύνης και όχι µόνο. Αυτό που δίνει το ξεχωριστό στίγµα σε µια πορεία, κούρσας είναι η οµαδική δουλειά, η αλληλοβοήθεια, τα ‘πειράγµατα’ µεταξύ του πληρώµατος. Το µόνο που λυπάµαι είναι που δεν ξεκίνησα σε µικρότερη ηλικία και καθυστέρησα να µυηθώ σε αυτό που αγαπάµε, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.

Όταν η Jotun συνδέθηκε µε την ανοικτή θάλασσα στην Ελλάδα εσείς δεν είχατε εµπειρία από το άθληµα της ιστιοπλοΐας. Τώρα που έχετε γίνει µέλος της ιστιοπλοϊκής οικογένειας πως βλέπετε τη χορηγία;

Μέσω της χορηγίας καταφεραµε να µυήσουµε και να µυηθούµε. Είναι βέβαιο πως µόνο θετικά µπορέσαµε να αποκοµίσουµε. Ελπίζω και εύχοµαι να µπορέσουµε να είµαστε χορηγοί για πολλά χρόνια ακόµα, συνδράµοντας και εµείς σε αυτό που αγαπάµε και ονοµάζουµε Ιστιοπλοΐα.

Η εταιρεία είναι πολυεθνική. Ποια είναι τα µηνύµατα που έχετε λάβει από το εξωτερικό σε σχέση µε το “Ράλλυ Αιγαίου” και το Posidonia Cup του 2018 που ήσασταν χορηγοί;

Με την προβολή και την επιτυχία που είχαµε µέχρι τώρα τόσο για το «Ράλλυ Αιγαίου» όσο και το Posidonia Cup του 2018, στο οποίο η εταιρεία µας συµµετείχε ενεργά παίρνοντας µέρος και δείχνοντας τις προθέσεις της για τον παγκόσµιο αυτό θεσµό, τα µηνύµατα από το εξωτερικό και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τους µελλοντικούς αγώνες, δεν είναι άλλο παρά µια επιβεβαίωση οτι χρήζει αναγνώρισης και εκτίµησης παγκόσµιας εµβέλειας. Από ελληνικής πλευράς, στόχος και ευχή µας είναι να πάρουµε µέρος στο προσεχές µέλλον µε 100% JOTUN πλήρωµα το οποίο θα αποτελείται από συνάδελφους διαφόρων εθνικοτήτων που αγαπούν το άθληµα και θέλουν να πάρουν µια διαφορετική γεύση από αυτή που απολαµβάνουν στις χώρες τους, µια γεύση Αιγαίου και Σαρωνικού.

Είµαι βέβαιος πως αν γίνει η αρχή, οι συµµέτοχες θα αυξάνονται χρόνο µε τον χρόνο δίνοντας στο θεσµό αυτό που αξίζει!

Η Jotun ιδρύθηκε στο Sandefjord της Νορβηγίας το 1925 και είναι µια από τις µεγαλύτερες παραγωγής χρωµάτων στην παγκόσµια αγορά Η εταιρεία διαθέτει 37 παραγωγικές δραστηριότητες, 64 εταιρείες και αντιπροσωπεύεται σε περισσότερες από 100 χώρες ανα τον κόσµο. Η Jotun Hellas λειτουργεί από 50 χρόνια στην ελληνική αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε µαζί µας: http://www.jotun.gr
+30 210 4285 980/1/2
jotun.hellas@jotun.com

Η Σπυριδούλα ‘Ιριδα Σπανέα είναι από το 1999 συντάκτρια αθλητικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή». Έχει ειδικευτεί στα ολυμπιακά (εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ) και τα μη ολυμπιακά αθλήματα και βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η ιστιοπλοΐα, στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία διότι θεωρεί ότι είναι ένα άθλημα για ανθρώπους με ανοικτούς ορίζοντες. Το 2005 έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Την ίδια χρονιά άρχισε να εργάζεται ως καθηγήτρια στο τμήμα της δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου, μέχρι σήμερα, διδάσκει δημοσιογραφία και επικοινωνία. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση τόσο ως παρουσιάστρια όσο και ως ρεπόρτερ (EΡΤ, ALPHA DIGITAL, Eurosport κλπ), συνεργάζεται με πολλά περιοδικά (Κάπα, Crash, Hellenic Business, Άθλον, Ιστιοπλοϊκός Κόσμος κ.α), ενώ αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα www.we24.gr. Τα τελευταία 16 χρόνια έχει εργαστεί στην επικοινωνία και την προβολή των περισσότερων από τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που διεξήχθησαν στη χώρα μας (γυμναστική, άρση βαρών, πάλη, τζούντο, κανόε καγιάκ, ιστιοπλοΐα, πυγμαχία, καράτε, στίβου, κωπηλασία, μπιτς βόλεϊ κ.α), με κορυφαίες τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες «Special Olympics» του 2011. Για την προσφορά της στο αθλητικό κίνημα, αλλά και στην ελληνική γλώσσα έχει βραβευτεί από την «Παγκόσμια Κίνηση Ελληνοφώνων Γυναικών", από ελληνικές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως και συλλόγους.
Previous Post Next Post