Α’ φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος J24

Το τριήµερο της Πρωτοµαγιάς διοργανώθηκε και φιλοξενήθηκε από τον Ναυτικό Αθλητικό Όµιλο Βούλας η Α’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήµατος για σκάφη τύπου J24 υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας.

Μετά από δύο χρόνια περιορισµένης ναυταθλητικής δραστηριότητας λόγω της πανδηµίας και αφού τηρήθηκαν όλα τα υγειονοµικά πρωτόκολλα ο Ν.Α.Ο.Βούλας µπήκε µε το δεξί στην αγωνιστική σεζόν και διοργάνωσε, κατά κοινή οµολογία, εξαιρετικής ποιότητας αγώνες. 35 αθλητές από την κλάση J24 αγωνίστηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες µε ισχυρούς ανέµους έως και 5µποφόρ τις δυο πρώτες ηµέρες. Συγκριµένα την πρώτη µέρα ο άνεµος «έπαιζε» από τις 340° µέχρι τις 10° µε ένταση στις σπιλιάδες µέχρι και τα 23 κόµβους. Τη δεύτερη µέρα ο άνεµος είχε διεύθυνση από τις 40° µέχρι τις 70°, µε ένταση από 10 κόµβους στο κόψιµο και µέχρι και τα 20 κόµβους στην σπιλιάδα, µε αποτέλεσµα να εναλλάσσονται οι θέσεις των σκαφών και σε κάθε τακ ή καβατζάρισµα σηµαδούρας. Την τρίτη και τελευταία µέρα των αγώνων κυριάρχησαν η συνεχής βροχόπτωση και οι συχνές µεταβολές του ανέµου. Τελικά ολοκληρώθηκαν εννέα ιστιοδροµίες µε υψηλό συναγωνισµό και οι οποίες προσέφεραν εξαιρετικό θέαµα σε όσους θεατές τις παρακολούθησαν από τις εγκαταστάσεις του διοργανωτή Οµίλου.

J24 Hellenic Championship 2022.NAOV ©Nikos Alevromytis

Το αγωνιστικό κοµµάτι διεύθυνε µε απόλυτη επιτυχία η κ. Ρούλα Φλουρή ως πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων, ενώ στο πλευρό της, στο σκάφος επιτροπής, βρέθηκαν νεαροί αθλητές. Το στήσιµο του στίβου ανέλαβαν και έφεραν µε εξαιρετική δουλειά σε πέρας οι έµπειροι προπονητές του ΝΑΟΒ.

Στη γενική βαθµολογία την 3η θέση κατέλαβε το σκάφος της Ελληνικής Αστυνοµίας που ταξίδεψε από τη Βόρεια Ελλάδα για να συµµετέχει στις ιστιοδροµίες. µε κυβερνήτη τον Νικόλαο Μαύρο. Τη 2η θέση κέρδισε το σκάφος JMANIA µε κυβερνήτη τον Στέλιο Σωτηρίου και την 1η θέση µε δυο βαθµούς διαφορά κέρδισε το σκάφος AURORA µε κυβερνήτη τον Θοδωρή Τσουλφά.

Οι αγώνες έκλεισαν σε πανηγυρικό κλίµα µε την απονοµή των κυπέλλων στους νικητές από τα µέλη του ΔΣ του Ναυτικού Αθλητικού Οµίλου Βούλας οι οποίοι ευχαρίστησαν τους συµµετέχοντες αθλητές και εθελοντές και απεύθυναν ανοιχτή πρόσκληση για περισσότερες τέτοιες διοργανώσεις.

Από πλευράς του ο πρόεδρος της ελληνικής κλάσης σκαφών J24, Χρήστος Κυφίδης, απέδωσε τα εύσηµα στον όµιλο της Βούλας για την εξαιρετική διοργάνωση και µετέφερε την επιθυµία όλων των αθλητών για περισσοτέρους ανάλογους αγώνες, µε υψηλό συναγωνισµό και παρόµοια φιλοξενία. Επίσης ευχαρίστησε τα πληρώµατα που ήρθαν από την Κρήτη µε τα σκάφη ANASA, KIKA, MINOAN SPIRIT και καλωσόρισε στην οικογένεια της κλάσεως J24 το ολοκαίνουργιο σκάφος Jmax. Τέλος αναφέρθηκε στη συνέχεια του αγωνιστικού προγράµµατος της κατηγορία J24 µε τους αγώνες που θα πραγµατοποιηθούν στην Κρήτη: 1-2/10/2022 (Ν.Ο. Αγίου Νικολάου), 15-16/10/2022 (Ν.Ο. Γαζίου) και την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης του Πανελληνίου στον Ν.Ο. Τυµπακίου, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έµφαση στο µεγάλο αθλητικό γεγονός που θα πραγµατοποιηθεί τον Σεπτέµβριο του 2023 στη χώρα µας και δεν είναι άλλο από το Παγκόσµιο Πρωτάθληµα J24, τη διοργάνωση του οποίου έχει αναλάβει ο Ν.Ο. Θεσσαλονίκης.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post