49oς αγώνας της Ελληνικής Επαναστάσεως – Ύδρα 2022

60 σκάφη παρατάχθηκαν το πρωί της Παρασκευής 25 Μαρτίου έξω από το Μικρολίµανο στη γραµµή εκκίνησης του αγώνα της Ύδρας του ΠΟΙΑΘ.

Ουσιαστικά ο αγώνας της Ύδρας ανοίγει την ιστιοπλοϊκή χρονιά και αποτελεί το σηµείο Μηδέν στη χειµερινή προετοιµασία σκαφών και πληρωµάτων.

Μετά από τη µειωµένη ιστιοπλοϊκή αγωνιστική δράση τα τελευταία 2 χρόνια λογω των περιορισµών που επέβαλε η πανδηµία του COVID19, η µεγάλη συµµετοχή των σκαφών και µάλιστα σε ισάριθµα νούµερα στις 2 κατηγορίες, 31 Performance & 28 Sport, εξέπληξε ευχάριστα και έδωσε ελπίδες για µια χρονιά γεµάτη έντονη ιστιοπλοϊκή δράση Ανάµεσα τους και συµµετοχές ξένων ιστιοπλόων.

Hydra Race 2022 ©Nikos Alevromytis

Ο δυτικός – ΒΔ άνεµος την ώρα της εκκίνησης, έντασης γύρω στους 10 κόµβους, βοηθούσε την αισιόδοξη έναρξη του αγώνα, οι ιστιοπλόοι όµως µετά από αρκετούς µήνες χωρίς αγώνες ανοιχτής θαλάσσης τα έδιναν όλα για τη πρώτη θέση στη γραµµή εκκίνησης.

Δόθηκαν ξεχωριστές εκκινήσεις για τις 2 κατηγορίες σκαφών.

Λίγο µετά την εκκίνηση που δόθηκε στις 11.00 για την κατηγορία Performance και 11.10 για τα Sport, o άνεµος γύρισε καθαρός δυτικός και η ένταση του αυξήθηκε σταδιακά µέχρι και τους 20 κόµβους στις σπιλιάδες στο τµήµα της διαδροµής πριν την Αίγινα.

Μετά την παράλλαξη µε τον Τούρλο, ο άνεµος γύρισε βορειοδυτικός και σηκώθηκαν τα µπαλόνια σε µια γρήγορη πλεύση µέχρι τη βραχονησίδα Μόδι. Εκεί οι συνθήκες άλλαξαν και ο άνεµος γύρισε νοτιοανατολικός µε αρκετά µειωµένη ένταση δηµιουργώντας θέµατα τακτικής σε όλα τα σκάφη που έπρεπε να ξεκολλήσουν από την µπουνάτσα και να βρουν το καλύτερο πέρασµα για τη συνέχεια της διαδροµής.

Hydra Race 2022 ©Nikos Alevromytis

Τα πρώτα και µεγαλύτερα σκάφη δεν αντιµετώπισαν προβλήµατα µε την ένταση του αέρα, µπήκαν στο στενό Τσελεβίνια – Ύδρα και άρχιζαν να τερµατίζουν από τις 15.30 µε νοτιοανατολικό άνεµο µικρής έντασης. Τα πιο µικρά και πιο αργά σκάφη πέρασαν µε πολύ λίγο αέρα τα Τσελεβίνια και προσπαθούσαν να βρουν λίγο καλύτερο αέρα κοντά στις στεριές.

Κανονιά πήρε το σκάφος My Way µε κυβερνήτη τον Θ. Γεωργιάδη και κέρδισε το έπαθλο Line Honors

Οι τερµατισµοί σκαφών συνεχίστηκαν µέχρι και τις 23.30 το βράδυ.

Το Σάββατο το µεσηµέρι ο Υδραικός Ναυτικός Όµιλος περίµενε µε υποδειγµατική φιλοξενία τα πληρώµατα στη Μητρόπολη της Ύδρας για τη καθιερωµένη απονοµή της πρώτης κούρσας.

Hydra Race 2022 ©Nikos Alevromytis

PERFORMANCE

Νικητής 1ης οµάδας:
VELOS (Παναγιώτης Μάντης & Παύλος Καγιαλής)

Νικητής 2ης οµάδας:
ARISTOFANI (Νικόλαος Σινούρης)

Νικητής 3ης οµάδας:
JUNIOR (Κων/νος Κουφουδάκης)

SPORT

Νικητής 1ης οµάδας:
PHAEDRA (Βασίλης Πρίφτης)

Νικητής 2ης οµάδας:
TRITON (Εκτωρ Σιµχας)

Νικητής 3ης οµάδας:
KAMAYA V (Στέφανος Λεφες)

Την Κυριακή το πρωί, τα σκάφη έλυσαν νωρίς και βγήκαν από το λιµάνι της Ύδρας για την εκκίνηση στις 10.30. Μετά από µικρή αναβολή, στις 10.45 δόθηκε η εκκίνηση µε λιγοστό αεράκι βορειοανατολικών κατευθύνσεων αλλά και πάλι δεν έλειψαν τα στριµώγµατα στη γραµµή εκκίνησης στην πλευρά της τσαµαδούρας όπου έδινε ελπίδες ότι συνέφερε µιας και ήταν πιο κοντά στην πορεία προς την Πελοπόννησο για την πρόβλεψη του βοριά.

Μετά τα Τσελεβίνια, ο άνεµος γύρισε νοτιοανατολικός για 5 ν.µ και µετά νοτιάς ο οποίος έµεινε σταθερός για όλη την υπόλοιπη κούρσα µε χαµηλή έως µέτρια ένταση

Πρώτο σκάφος τερµάτισε στις 17:17 το My Way. Τα υπόλοιπα σκάφη τερµάτιζαν µέχρι τις 21.30.

PERFORMANCE

Νικητής 1ης οµάδας: VELOS

Νικητής 2ης οµάδας: ARISTOFANI

Νικητής 3ης οµάδας:
ANAX (Νίκος Αναγνώστου)

SPORT

Νικητής 1ης οµάδας:
GIORGIO (Γιώργος Πηλιχός)

Νικητής 2ης οµάδας:
WATER GIPSY (Ιωάννης Μαραγκουδάκης)

Νικητής 3ης οµάδας:
ERODIOS (Σωκράτης Καλλιγάς)

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

PERFORMANCE

1. VELOS

2. ARISTOFANI

3. ANDROMEDA
(Κων/νος Μαρκοπουλιώτης)

SPORT

1. THALASSINOS AETOS
(Αναστάσιος Τούλας)

2. ALMYRA (Ελευθέριος Καντζαβελος)

3. ERODIOS

Avatar
by
Previous Post Next Post