31η Διεθνής Ιστιοπλοιϊκή Εβδομάδα Ιονίου 2021

Ολοκληρώθηκε στη Ζάκυνθο η φετινή διοργάνωση, αναπολώντας τις παλιές καλές ηµέρες του αγώνα µε τις πολλές συµµετοχές και τις καντάδες στην τελετή λήξεως. Ας ελπίσουµε στο µέλλον σε διοργανώσεις χωρίς περιορισµούς, µε τα στοιχεία αυτά που µας έχουν λείψει και που δίνουν τον ξεχωριστό τόνο της διοργάνωσης.

Αγωνιστικά, τα σκάφη είχαν µια γρήγορη 2η διαδροµή από το Μεσολόγγι στη Ζάκυνθο, µε καιρικές συνθήκες διαφορετικές από την 1η διαδροµή, µε περισσότερο αέρα και κυµατισµό που ταλαιπώρησε τα σκάφη, ειδικά τα µικρά, µε τη µεγαλύτερη ένταση στο µπουγάζι (στο στενό). Στον αντίποδα, ο στόλος αποζηµιώθηκε, αφού κατέπλευσε πολύ νωρίς στο νησί, µε µεγάλο νικητή στην κατηγορία ORC Α το σκάφος από τον Ν.Ι.Ο.Πρέβεζας “COCOBILL II Waypoint Sails-rigging”, το οποίο µε δυο πρωτιές, πήρε και τη γενική της κατηγορίας του αλλά και την 1η θέση Overall. Στην κατηγορία ORC Α τη 2η θέση και την 3η θέση της γενικής αλλά και τις ίδιες θέσεις στο Overall κατέλαβαν το “ΣΚΙΡΩΝ” και το “SOFI” του ΑΝΟΖ, αντίστοιχα.

Στην κατηγορία ORC Β το σκάφος “EX-ANIMO” του ΑΝΟΖ κέρδισε τη διαδροµή Μεσολόγγι-Ζάκυνθος αλλά και την 1η θέση στην κατηγορία του, ακολουθούµενο από τα πατρινά σκάφη του Ι.Ο.Πατρών “ΕΛΕΝΑ” και “ΜΑΡΑΜΠΟΥ”, που εντυπωσίασαν µε την εµφάνισή τους, σε συνθήκες, ειδικά στο δεύτερο σκέλος που δεν ήταν ευνοϊκές για την απόδοσή τους. Το πατρινό σκάφος “ΕΛΕΝΑ” διακρίθηκε επίσης και κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία ORC Double Handed, µε 2ο το σκάφος “ΑΕΛΙΑ” του ΑΝΟΖ.

Την επόµενη ηµέρα, ο τοπικός όµιλος της Ζακύνθου διοργάνωσε, συµπληρωµατικά στο Ράλι Ιονίου, τον παράκτιο αγώνα “ΣΟΠΡΑΚΟΜΙΤΟΣ”, µε τη συµµετοχή 9 σκαφών, υποβάλλοντας σε rapid test εκ νέου τους ιστιοπλόους, ακολουθώντας αυστηρά τα υγειονοµικά αθλητικά πρωτόκολλα, έναν αγώνα µε πολύ καλές καιρικές συνθήκες και νικητές το σκάφος “COCOBILL II Waypoint Sails-rigging” του N.Ι.Ο.Πρέβεζας, ακολουθούµενο από το “SOFI” του ΑΝΟΖ και το “ΕΛΕΝΑ” του Ι.Ο.Πατρών.

Η Οργανωτική Επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δηµόσια τον χορηγό του Οµίλου την εταιρεία SUPER CARGO και τα πληρώµατα που έλαβαν µέρος στη φετινή διοργάνωση, η οποία ανταπεξήλθε σε απρόοπτα και περιορισμούς που της στέρησαν ένα µεγάλο µέρος του στόλου. Στον αντίποδα, όµως, παρέµεινε το µεγάλο ιστιοπλοϊκό ραντεβού των οµίλων της Δυτικής Ελλάδας, που στηρίζει τον ναυταθλητισµό στην περιοχή µας.

Previous Post Next Post