Spetses Classic Yacht Regatta 2021

Φωτογραφίες: Nίκος Αλευρομύτης

Από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου, τα πιο όµορφα και ιστορικά σκάφη των ελληνικών θαλασσών, συµµετείχαν στον Διεθνή Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών – Spetses Classic Yacht Regatta 2021 (SCYR) και κατέκλυσαν τον θαλάσσιο χώρο των Σπετσών προσφέροντας υπέροχες εικόνες αλλά και έντονες ναυταθλητικές συγκινήσεις, µια διοργάνωση του Ναυτικού Οµίλου Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Δήµου Σπετσών, µε µεγάλο υποστηρικτή το Poseidonion Grand Hotel και υποστηρικτή τον Ναυτικό Όµιλο Σπετσών.

Οι προκλήσεις της φετινής χρονιάς ήταν ιδιαίτερα αυξηµένες, εξαιτίας των αυστηρών µέτρων υγειονοµικής πρόληψης, µε τον ΝΟΕ και την Οργανωτική Επιτροπή να ανταποκρίνονται θαυµάσια, θέτοντας εαυτούς εξ ολοκλήρου στις ανάγκες του αγώνα. Ένας κόπος ο οποίος ανταµείφθηκε στο έπακρο, µε την επιτυχία της διοργάνωσης να ξεπερνάει κάθε προσδοκία, κερδίζοντας το στοίχηµα των διεθνών συµµετοχών αλλά και νέων συµµετοχών.

Spetses Yacht Regatta 2021 ©Nikos Alevromytis

Οι εντυπωσιακές ιστιοδροµίες για κλασικά, παραδοσιακά σκάφη και λατίνια έδωσαν την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθήσουν πλούσιο ανταγωνισµό και σπάνια σκαριά από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό. Στην κατηγορία των κλασικών σκαφών, ο αγώνας είχε την τιµή να φιλοξενήσει το 36µετρο Puritan, που αγωνίστηκε για πέµπτη συνεχή χρονιά, ναυπηγηµένο το 1930 από έναν εκ των σηµαντικότερων ναυπηγών των ΗΠΑ, τον John G. Alden. Το Spyrys, 15µετρο σκάφος που είχε ‘πρωταγωνιστεί’ στην ταινία του James Bond “Casino Royale” επίσης το γηραιότερο σκάφος του στόλου, το Navisa, ναυπηγηµένο το 1907, κέντρισε τα βλέµµατα των θεατών, και η Glaramara, που ναυπηγήθηκε το 1947, συµµετείχε για 10η συναπτή χρονιά, µε κυβερνήτη τον Στρατή Ανδρεάδη. Από τα παραδοσιακά σκάφη, ξεχώρισαν οι παρουσίες του Βίκινγκ, του Μαρίκα αλλά και του Σταύρος, κερδίζοντας τις εντυπώσεις µε την επιβλητική παρουσία τους στο γαλάζιο φόντο του υδάτινου στίβου.

Spetses Yacht Regatta 2021 ©Nikos Alevromytis

Ξεχωριστή πνοή προσέφερε, για άλλη µία χρονιά, η παρουσία των ναυτοπροσκόπων µε το πλήρωµά τους, οι οποίοι µετέδωσαν το πνεύµα της ναυτοσύνης και της αγάπης για τη θάλασσα κατά τη διάρκεια των ιστιοδροµιών.

Δυστυχώς, ο αέρας δεν έκανε το χατίρι σε πληρώµατα και θεατές, δηµιουργώντας δυσκολίες στους ιστιοπλόους, οι οποίοι όµως µε αυταπάρνηση κατόρθωσαν να κρατήσουν αµείωτο το ενδιαφέρον του αγώνα και να χαρίσουν αξιοµνηµόνευτες στιγµές σε όλους το παρευρισκόµενους.

Άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού για το Spetses Classic Yacht Regatta 2022, το οποίο θα πραγµατοποιηθεί 23-26 Ιουνίου 2022.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

The Spetses Challenge

1.  SPYRYS WIRTZ ALAIN

2.  ΑLEXANDRA Ι ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΟΥΛΑΚΗΣ

Contemporary Classics

1.  AETOS ΣΙΝΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

2.  ISABELLA ΤΑΝΙΑ ΣΟΦΙΚΙΤΟΥ

3.  DADDY COOL ΙΓΓΛΕΣΗΣ ΝΙΚΟΣ

Classics Α

1.  CASSIOPEIA ΚΑΛΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – KARI KHEVENHULLER

2.  CARINA ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

3.  GLARAMARA ΣΤΡΑΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ

Classics Β

1.  LIZZA ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

2.  NAVISA LYKIARDOPULO N.F

3.  MAYFLOWER MAROLIA JANITA

Traditional Boats 1’

1.  ΒΙΚΙΝΓΚ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

2.  CARETA CARETA ANDRICK DELAROCHE

3.  ΑΛΚΥΟΝΗ ΜΑΡΚΙΑΝΟΣ ΔΑΝΙΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Traditional Boats 2’

1.  ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΗΣ ΜΑΘΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ

2.  ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ    ΠΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

3.  ΠΑΡΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Traditional Dinghies

1.  ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΝΤΣΙ

2.  ΓΡΑΥΣ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

3.  ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΡΩΜΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Traditional Open Boats

1.  ΝΗΡΕΥΣ ΠΕΤΕΚΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

2.  ΠΑΡΑΛΟΣ ΝΤΡΙΑΝΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

3.  AROKALI ΠΑΠΑΔΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post