Διαδικτυακό Workshop της HELMEPA: “Ασφάλεια στη Θάλασσα”

Το πρώτο διαδικτυακό Workshop της HELMEPA µε θέµα “Ασφάλεια στη Θάλασσα” πραγµατοποιήθηκε µε επιτυχία την 2 Ιουλίου, µε 140 συµµετοχές από Ελλάδα και Κύπρο.

Εστιασµένο στην ασφάλεια και πρόληψη ατυχηµάτων σε µικρά επαγγελµατικά και ερασιτεχνικά σκάφη, αλιευτικά και ιστιοπλοικά, το ολοήµερο Workshop κάλυψε θέµατα προσωπικής συµπεριφοράς και ευθύνης, ναυτική µετεωρολογία/παγίδες του καιρού, µέτρα ασφάλειας σε ιστιοπλοικούς αγώνες και µελέτη πραγµατικών περιστατικών σε αλιευτικά.

Η ανταπόκριση ήταν θερµή και οι ερωτήσεις πολλές προς τους έµπειρους εισηγητές που εκπροσώπησαν το Hellenic Lloyd’s, την Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχηµάτων και Συµβάντων (ΕΛΥΔΝΑ), τον Πανελλήνιο Όµιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) και τον Σύνδεσµο Ελλήνων Βατραχανθρώπων ενώ θέµατα ναυτικής µετεωρολογίας ανέπτυξε ο Δρ. Ν. Μαζαράκης.

Το Workshop αποτελεί µέρος του 3ετούς (2019-2022) προγράµµατος “Ενισχύοντας το Πνεύµα Ναυτικής Ασφάλειας στην Ανατολική́ Μεσόγειο” που υλοποιεί η HELMEPA σε συνεργασία µε τα Εταιρικά Μέλη Hellenic Lloyds και DYNAMARINe στην Ελλάδα και την αδελφή ένωση CYMEPA στην Κύπρο, µε την ευγενική υποστήριξη του βρετανικού́ κοινωφελούς Ιδρύµατος Lloyd’s Register Foundation (LRF).

Στο πλαίσιο αυτό, δίνεται η ευκαιρία σε ενδιαφερόµενους να γίνουν εθελοντικά “Πρεσβευτές Ασφάλειας” αναλαµβάνοντας την προώθηση αυστηρής τήρησης των σχετικών κανονισµών και ενίσχυση του πνεύµατος Ναυτικής Ασφάλειας στην τοπική κοινότητα και την ευρύτερη περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται. Η εθελοντική αυτή δέσµευση αφορά όλους όσοι αγαπούν και σέβονται τη θάλασσα και επιθυµούν να διαδώσουν το µήνυµα στην ευρύτερη ναυτιλιακή κοινότητα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Περισσότερες πληροφορίες στο 210 9343088 και training@helmepa.gr

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post