Η Groupama Ασφαλιστική στηρίζει τους ανερχόμενους ιστιοπλόους Δημήτρη Παπαδημητρίου και Δημήτρη Μπήτρο

Η Groupama Ασφαλιστική συνεχίζει και φέτος ως υπερήφανος υποστηρικτής των προσπαθειών των δύο νεαρών αστεριών της εθνικής ιστιοπλοΐας Δηµήτρη Παπαδηµητρίου και Δηµήτρη Μπήτρου. Οι δύο ιστιοπλόοι της «Groupama Ασφαλιστική Sailing Team» κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις µίας απαιτητικής – και λόγω της πανδηµίας- χρονιάς και έχουν ήδη βάλει πλώρη για νέες, δυνατότερες προκλήσεις µέσα στο 2022.

Ο Δηµήτρης Παπαδηµητρίου µέσα στο 2021 κατέκτησε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη στην κατηγορία του (laser radial) στο πανελλήνιο πρωτάθληµα και την 8η θέση στον διεθνή αγώνα Vilamoura Grand Prix. Επιπλέον, συµµετείχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθληµα ανδρών στη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου κατετάγη 23ος στην ολυµπιακή κατηγορία, ενώ για µόλις 3 θέσεις δεν κέρδισε, δυστυχώς, την πολυπόθητη πρόκριση για τους Ολυµπιακούς Αγώνες. Για το 2022, το «φορτωµένο» αγωνιστικό του πρόγραµµα περιλαµβάνει διεθνείς αγώνες στη Μαγιόρκα (2-9/4) και στο Ier της Γαλλίας (20-27/4), καθώς και το παγκόσµιο πρωτάθληµα ανδρών στο Μεξικό και αµέσως µετά τους Μεσογειακούς αγώνες στην Αλγερία.

Ο Δηµήτρης Μπήτρος από πλευράς του, συνεχίζει την πολλά υποσχόµενη πορεία του, πλέον ως αθλητής του Ιστιοπλοϊκού Οµίλου Πειραιά, στην κατηγορία 420 και φυσικά ως µέλος της Εθνικής Οµάδας ιστιοπλοΐας. Το 2021 εισήλθαν µαζί µε τον συναθλητή του Σίµο Μιχαλόπουλο στην Εθνική οµάδα ως πρώτο πλήρωµα, έχοντας κατακτήσει την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθληµα κάτω των 17 ετών και τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Ανδρών. Με την Εθνική οµάδα ταξίδεψαν στην Ιταλία για το Παγκόσµιο (San Remo) και το Ευρωπαϊκό (Formia) πρωτάθληµα, όπου κατέκτησαν την 7η και την 10η θέση αντίστοιχα. Το 2022 αναµένεται εξίσου συναρπαστικό, καθώς έγινε αλλαγή πληρώµατος σε µεικτό (αγόρι-κορίτσι) και στόχος του Δηµήτρη Μπήτρου παραµένει η πρωτιά.

Η Groupama Ασφαλιστική θα συνεχίσει να βρίσκεται έµπρακτα στο πλευρό και των δύο «Δηµήτρηδων» της ελληνικής ιστιοπλοΐας και για το 2022, όπως άλλωστε το πράττει για περισσότερο από τρία χρόνια. Με το ταλέντο και τη συνέπειά τους, οι δύο νεαροί ιστιοπλόοι, φιλοδοξούν µέσα σε αυτόν τον χρόνο να κατακτήσουν νέες κορυφές και να αναδείξουν τη χώρα µας σε υπολογίσιµη δύναµη στο παγκόσµιο ιστιοπλοϊκό στερέωµα και τους ευχόµαστε κάθε επιτυχία!

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post