ΘΕΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΑ ΚΟΥΠΙΑ ΣΤΟ ΠΙΕΝΤΙΛΟΥΚΟ

Έξι µετάλλια για την Εθνική οµάδα στο πρωτό διεθνές τεστ της χρονιάς.

Στο τελευταίο αγώνισµα της διεθνούς ρεγκάτας “The Memorial Paolo d’Aloja” που πραγµατοποιήθηκε από 12-14 Απριλίου στο Πιεντιλούκο της Ιταλίας ήρθε και το χρυσό µετάλλιο για τα ελληνικά κουπιά.

Το κατέκτησε η Ελένη Λαµπριανίδου στο σκιφ των νεανίδων που κέρδισε στον µεγάλο τελικό του αγωνίσµατος µε χρόνο 8.50.47 ενώ στη δεύτερη θέση ήταν η Ζαµάλι από την Τυνησία µε 8.58.82 και στην 3ηη Ουζµπέκα Ταγµάτοβα µε 9.00.79 .

Το Σάββατο είχαν κατακτήσει δυο ασηµένια µετάλλια, ένα χάλκινο και είχαν συνολικά 10 συµµετοχές σε µεγάλους τελικούς.

Επίσης την Κυριακή, τελευταία µέρα των αγώνων, οι Έλληνες κωπηλάτες κατέκτησαν ακόµη δυο χάλκινα µετάλλια. Στο διπλό σκιφ των νεανίδων µε τις Ισµήνη Νόνη και Α.Δίτσιου οι οποίες µάλιστα είχαν κατακτήσει και ένα χάλκινο µια µέρα νωρίτερα κι έγιναν το µοναδικό ελληνικό πλήρωµα µε δυο µετάλλια στη διοργάνωση, ενώ χάλκινο κατέκτησαν και οι Δ.Ζωγράφος – Θ.Λαπικοφ στην δίκωπο άνευ εφήβων, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάρθου.

Συνολικά την Κυριακή στους τελικούς πήραν µέρος εννέα ελληνικά πληρώµατα ενώ ο απολογισµός για την Εθνική µας οµάδα στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική ρεγκάτα του Πιεντιλούκο ήταν 6 µετάλλια (1 χρυσό, 2 ασηµένια, 3 χάλκινα) και 19 παρουσίες σε µεγάλους τελικούς το διήµερο των αγώνων.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι ηταν η πιο δυνατή ρεγκάτα που έγινε τα τελευταία χρόνια στο Πιεντιολούκο µε πολύ µεγάλη συµµετοχή αθλητών από 30 και πλέον χώρες πλην της Ιταλίας µε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο.

Αναλυτικά τα ελληνικά µετάλλια:

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Σκιφ νεανίδων: Ελένη Λαµπριανίδου (8.50.47)

ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Διπλό σκιφ γυναικών: Κατ. Νικολαϊδου – Ανν. Κυρίδου (7.20.64)

Δίκωπος άνευ νεανίδων: Φράγκου Ευ. – Χαραλαµπίδου Ελ. (8.07.75)

ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Διπλό σκιφ νεανίδων: Ισµ.Νόνη –
Αθ.Δίτσιου
(7.49.09)

Δίκωπος άνευ εφήβων: Δ.Ζωγράφος – Θ.Λαπικοφ (7.09.85)

Διπλό σκιφ νεανίδων: Ι.Νόνη – Α.Δίτσιου (7.37.52)

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post