Με άρωμα κωπηλασίας οι υποτροφίες του Ιδρύματος Λεβέντη

Για µια ακόµη χρονιά το Ίδρυµα Λεβέντη τίµησε την ελληνική κωπηλασία προσφέροντας υποτροφίες σε 15 αθλητές κι αθλήτριες της µαζί µε ακόµη 36 άλλους αθλητές από όλα τα σπορ που έχουν φέρει επιτυχίες και προετοιµάζονται για τα µεγάλα διεθνή ραντεβού της χρονιάς που διανύουµε.

Η παράδοση των υποτροφιών πραγµατοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο ενώ νωρίτερα, µαζί µε υπότροφους αθλητές παλαιοτέρων χρόνων όπως η Γεωργία Δηµάκου, η Λίτσα Καλαµποκά και άλλοι έγιναν δεκτοί και τιµήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Αναλυτικά οι Κωπηλάτες και Κωπηλάτριες υπότροφοι για τη σεζόν 2018-19 είναι:

Χριστίνα Μπούρµπου-Μαρία Κυρίδου, Γιάννης Μαρόκος- Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Νίνος Νικολαϊδης-Πέτρος Γκαϊδατζής, Γιάννης Καλανδαρίδης , Σπύρος Καλέντζης-Στέφανος Ντούσκος, Δήµητρα Τσαµοπούλου-Αννέτα Κυρίδου, Κατερίνα Νικολαϊδου, Θωµαϊς Εµµανουηλίδου-Ελένη Αγιώτη , Χρήστος Στεργιάκας.

Οι Ολυμπιονίκες ‘πρέσβεις’ του Ευρωπαϊκού U23

Ολυµπιακή λάµψη… είχε η Πανηπειρωτική Έκθεση του 2019 στα Γιάννενα! Στο ειδικό περίπτερο του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων βρέθηκαν τέσσερις κορυφαίοι Ηπειρώτες αθλητές της κωπηλασίας, προκειµένου να δηλώσουν έµπρακτα την υποστήριξή τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα Νέων 2019, το οποίο θα διεξαχθεί 7 και 8 Σεπτεµβρίου στα Γιάννενα και τη λίµνη Παµβώτιδα.

Οι ολυµπιονίκες Τόνια Σβάιερ, Αλεξάνδρα Τσιάβου, Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας υποδέχονταν στο περίπτερο επισκέπτες της Έκθεσης, τους ενηµέρωναν σχετικά µε τη µεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση, η οποία έχει ιδιαίτερη σηµασία, όπως τόνισαν, όχι µόνο για την πόλη αλλά γενικότερα για τη χώρα µας, καλώντας τους να συµµετέχουν σ’ αυτήν ως εθελοντές, ενώ παράλληλα φωτογραφίζονταν µε όσους το επιθυµούσαν. Στο χώρο βρέθηκαν επίσης στελέχη της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ µε επικεφαλής τον πρόεδρο της διοικούσας Επιτροπής Βαγγέλη Παλαντζίδη.

Μια µεγάλη διοργάνωση…

Σε δηλώσεις της στα τοπικά µέσα ενηµέρωσης η τρεις φορές Ολυµπιονίκης της Κωπηλασίας Τόνια Σβάιερ τόνισε πως «είναι µεγάλη τιµή για την πόλη των Ιωαννίνων να φιλοξενεί µία τόσο µεγάλη διοργάνωση όπως το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα Νέων. Τα τελευταία χρόνια χάσαµε κάποιους µεγάλους αγώνες, όµως η περιοχή µας ενδείκνυται τόσο λόγω της φυσικής οµορφιάς που διαθέτει αλλά και λόγω του κωπηλατικού στίβου και των εγκαταστάσεων που έχει για την ανάληψη σηµαντικών διοργανώσεων. Το Πανευρωπαϊκό θα φέρει πολύ κόσµο στα Γιάννενα, το όφελος θα είναι µεγάλο, γι’ αυτό ζητάµε τη συνδροµή όλου του κόσµου και των τοπικών αρχών προκειµένου να πετύχει».

Από την πλευρά της η χάλκινη Ολυµπιονίκης του Λονδίνου Αλεξάνδρα Τσιάβου από την Ηγουµενίτσα σηµείωσε πως «ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα στη χώρα µας είναι σπουδαία υπόθεση, πόσο µάλλον όταν διεξάγεται τόσο κοντά στο σπίτι µας. Τα Γιάννενα και η λίµνη τους, καθώς και οι κωπηλατικές εγκαταστάσεις ενδείκνυνται γι’ αυτό, αφού έχουν φιλοξενήσει και στο παρελθόν µεγάλες διοργανώσεις κι εµείς θα είµαστε εδώ ως εθελοντές. Ελπίζουµε οι αθλητές να το απολαύσουν και οι θεατές να θέλουν ξανά και ξανά να δουν αγώνες κωπηλασίας».

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post