Ο Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης είναι ο πρώτος πρωταθλητής Ελλάδος στην ολυμπιακή κατηγορία

Πολύ µεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία σηµείωσε το 1ο open πανελλήνιο πρωτάθληµα Formula Kite, KITEFOIL και TT:R, το οποίο πραγµατοποιήθηκε στο Δρέπανο Αχαΐας µε τη συµµετοχή 61 Ελλήνων και ξένων αθλητών.

Η ανταπόκριση του κόσµου ήταν πολύ µεγάλη, διότι παράλληλα έγιναν διάφορες δράσεις και µουσικό φεστιβάλ. Διοργανωτές ήταν ο Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Πατρών και το Cape Drepano υπό την αιγίδα της Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας και της ΓΓΑ και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η διεξαγωγή του πρωταθλήµατος είχε πολύ µεγάλη σηµασία, διότι ήταν το πρώτο µετά την αναγνώριση του αθλήµατος ως ολυµπιακού πριν από δύο χρόνια.

Στην ολυµπιακή κατηγορία FORMYLA KITE έγιναν 12 ιστιοδροµίες και πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε ο Κάµερον Αλέξανδρος Μαραµενίδης, ο οποίος ζει µόνιµα στις ΗΠΑ και ανήκει στον A.I.O. Ρίου “Ιάσων”. Ο συγκεκριµένος αθλητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα µας στο παγκόσµιο και το ευρωπαϊκό πρωτάθληµα. Τη 2η θέση κατέλαβε ο Γεώργιος Αργυριάδης του ίδιου οµίλου και την 3η ο Δηµήτριος Μαραµενίδης επίσης του ίδιου οµίλου. Αγωνίστηκαν 11 σκάφη και ανάµεσά τους ήταν αθλητές από τη Γαλλία, τη Βουλγαρία και την Αντίγκουα.

Στην κατηγορία KITEFOIL έγιναν επίσης 12 κούρσες και νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Αργυριάδης του Α.Ι.Ο. Ρίου “Ιάσων”. Τη 2η θέση κατέλαβε ο Πέτρος Κονταρίνης του Αθηναϊκού Ναυτικού Οµίλου (1ος στα U19-U17) και την 3η ο Κωνσταντίνος Δανιηλίδης του Α.Ι.Ο. Ρίου “Ιάσων”. Στα κορίτσια κέρδισε η Αιµιλία Κωστή του Ν.Α.Ο. Κέκρωψ και την ακολούθησαν οι Βικτώρια Κανελλοπούλου του Α.Ι.Ο. Ρίου “Ιάσων” και η Ελένη Αδριοπούλου του ίδιου οµίλου. Συνολικά έτρεξαν 9 σκάφη.

Στα ΤΤ:R αγοριών µετά από 8 ιστιοδροµίες νίκησε ο Πέτρος Κονταρίνης του Αθηναϊκού Ναυτικού Οµίλου ο οποίος πρώτευσε και στην κατηγορία U19-U17. Δεύτερος ήταν ο Νικόλαος Καλαϊτζιάν του Ν.Ο Δήλεσι και τρίτος ο Μπαµπτίστ Μπουρτουλούς του Ι.Ο. Πατρών. Έλαβαν µέρος 31 σκάφη. Στα ΤΤ: R κοριτσιών έγιναν επίσης 8 ιστιοδροµίες και νικήτρια ήταν η Μαρία Τσιφρήκα του Ι.Ο. Πατρών µε 2η τη Σοφία Ζαφειρίου του Ν.Ο. Αρτέµιδος Σπάτων και 3η την Αιµιλία Κωστή του Ν.Α.Ο. Κέκρωψ. Η τελευταία ήταν 1η στα U19, ενώ στα U17 κέρδισε η Ανδριάνα Μαρία Ζέρβα του Ι.Ο. Πατρών. Αγωνίστηκαν 10 σκάφη.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post