Κώστας Τριγκώνης – Ιορδάνης Πασχαλίδης: Πρωταθλητές Ευρώπης Formula 18!

Οι παγκόσµιοι πρωταθλητές, πιστοί στο ραντεβού τους µε τις αγωνιστικές διακρίσεις, πέτυχαν τον πρώτο στόχο της χρονιάς στην Κόστα Μπράβα της Ισπανίας, σε µια νέα κατηγορία για αυτούς!

Ο Κώστας Τριγκώνης και ο Ιορδάνης Πασχαλίδης αγωνίστηκαν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα Formula 18 που έγινε στην Κόστα Μπράβα από τις 2 έως τις 5 Ιουλίου και κατάφεραν να φτάσουν σε µία ακόµη νίκη, δίνοντας µάχη ενάντια σε πολύ δυνατά πληρώµατα.

Ο καινούριος εξοπλισµός των αντίπαλων σκαφών µπορεί να βοήθησε ώστε να αναπτυχθούν µεγάλες ταχύτητες, ωστόσο δεν ήταν αρκετός για να σταµατήσει τους δύο κορυφαίους Έλληνες ιστιοπλόους από το να πλασαριστούν στην πρώτη θέση της τελικής κατάταξης. «Πήραµε ένα µεγάλο βαθµολογικό αβαντάζ από την αρχή των αγώνων και καταφέραµε να φτάσουµε στη νίκη», εξηγεί ο Ιορδάνης Πασχαλίδης για τη σπουδαία επιτυχία που πέτυχε το ελληνικό δίδυµο.

Τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου συµπλήρωσαν οι Brett Burvill και Max Puttman από την Αυστραλία στη 2η και οι Ισπανοί Mitch και Ruben Booth στην 3η θέση αντίστοιχα. Ο Κώστας Τριγκώνης δίνει τη δική του εκδοχή για την πρόσφατη αυτή διάκριση: «Χρησιµοποιώντας την εµπειρία µας, καταφέραµε να πλασαριζόµαστε συνεχώς µέσα στην πρώτη πεντάδα, γεγονός που τελικά ήταν αρκετό για να µας δώσει τη νίκη».

Επόµενος στόχος για τον Ιορδάνη Πασχαλίδη είναι το Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Tornado, για το οποίο θα αγωνιστεί µε τον Πέτρο Κωνσταντίδη ενώ ο Κώστας Τριγκώνης ετοιµάζεται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα A-Cat. Μαζί, ωστόσο, το αγωνιστικό δίδυµο των Τριγκώνη και Πασχαλίδη θέλει να κλείσει τη χρονιά µε τίτλους στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα F18 στη Σεϊρασότα της Φλόριντα αλλά και στo St. Barth Cata-Cup στο οµώνυµο νησί της Καραϊβικής .

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post