ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΠΟΖΝΑΝ

Παγκόσµιοι πρωταθλητές για πρώτη φορά στην κατηγορία κάτω των 23 ετών αναδείχθηκαν οι Χρήστος Στεργιάκας – Ιωάννης Καλανδαρίδης ανεβάζοντας τη γαλανόλευκη στον ψηλότερο ιστό του Πόζναν.

Το ελληνικό δίδυµο πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό µετάλλιο στον τελικό του διπλού σκιφ των αγοριών τερµατίζοντας σε 6:13.13 µετά από µια συναρπαστική κούρσα. Αν και ξεκίνησαν από την 3η θέση που κράτησαν ως το µισά της κούρσας στη συνέχεια ανέβασαν κατακόρυφα ρυθµούς και µπήκαν σε θέση οδηγού αφήνοντας πίσω τόσο την Ολλανδία που τερµάτισε 2η σε 6:14.18 όσο και την Πολωνία που κέρδισε το χάλκινο µε 6:14.53.

Ασηµένιοι παγκόσµιοι πρωταθλητές στέφθηκαν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος. Το ελληνικό δίδυµο τερµάτισε στη 2η θέση στο τελικό της δικώπου άνευ ελ βαρών µε 6:56.24 πίσω από την Ιρλανδία (6:54.48) που κατέκτησε το χρυσό και µπροστά από την ιταλική βάρκα (7:00.07) που κατέκτησε το χάλκινο . Άγγιξαν το βάθρο αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Οι Χριστίνα Μπούρµπου – Μαρία Κυρίδου τερµάτισαν στην 4η θέση του τελικού της δικώπου µε 7:36.40 λιγότερο από 2 δεύτερα πίσω από τη βάρκα της Χιλής που κατέκτησε το χάλκινο τερµατίζοντας σε 7:34.14.


Στα τελευταία µέτρα της κούρσας έχασε το µετάλλιο η δίκωπος των αγοριών στον τελικό της δικώπου. Οι Στέφανος Ντούσκος και Σπύρος Καλέντζης ήταν µέχρι τα 1000µ. στη 2η θέση, πέρασαν 3οι τα 1500µ. αλλά στα τελευταία µέτρα τους ξεπέρασαν οι Ιταλοί µε αποτέλεσµα να τερµατίσουν στην 4η µε χρόνο 6:50.07 ενώ το χάλκινο κέρδισε το ιταλικό πλήρωµα µε 6:48.23

Ένα µόλις δευτερόλεπτο χώρισε το διπλό σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών από το βάθρο. Οι Αναστασία Βόντζου – Θωµαϊδα Εµµανουηλίδου πήραν την 4η θέση στον τελικό του αγωνίσµατος τερµατίζοντας σε 7:00.45 χάνοντας τη 3η θέση από το πλήρωµα της Βρετανίας που τερµάτισε σε 6:59.21.

Την 4η θέση κατέκτησε και το αντίστοιχο βαρύ πλήρωµα των γυναικών µε τις Αννέτα Κυρίδου και Σοφία Ασουµανάκη. Οι δυο πρωταθλήτριες ήταν σε τροχιά µεταλλίου µέχρι τα µισά της κούρσας αλλά στη συνέχεια υποχώρησαν µε αποτέλεσµα να τερµατίσουν 4ες µε χρόνο 6:51.47 πίσω από την Ιταλία που έκανε χρόνο 6:49.17.

Στον µικρό τελικό του σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών η Μαρία Πέργουλη πήρε τη 2η θέση ( 8ηστη γενική) µε χρόνο 7:49.99 ενώ στον αντίστοιχο των αγοριών ο Νίνος Νικολαϊδης ήταν 5ος (11οςστη γενική) µε 7:17.01.

Η τετράκωπος άνευ των κοριτσιών µε τις Δήµητρα Τσαµοπούλου– Ιωάννα Μπιτζιλέου – Μαργαρίτα Γεωργούδη– Αθηνά Αγγελοπούλου τερµάτισε στη 2η θέση του µικρού τελικού (8η στη γενική) µε χρόνο 6:35.22 ενώ το διπλό σκιφ ελ βαρών των αγοριών µε τους Γραµµενιάτη – Ντινενή ήταν 6ο (12ο στη γενική) στον µικρό τελικό µε 6:29.92

Συγκεντρωτικά τα 10 πληρώµατα µας στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα του Πόζναν κατέκτησαν ένα χρυσό κι ένα ασηµένιο µετάλλιο (χθες µε τους Μαρόκο – Παπακωνσταντίνου στη δίκωπο άνευ ελ βαρών) είχαµε συνολικά έξι συµµετοχές σε µεγάλους τελικούς και τέσσερις σε µικρούς µε την οµάδα µας να δείχνει ότι είναι πανέτοιµη να πάρει τη σκυτάλη από τα παλαιότερα και µεγαλύτερα πληρώµατα και να συνεχίσει την παράδοση των επιτυχιών σε διεθνές επίπεδο τα επόµενα χρόνια.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post