Χωρίς διάκριση στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο

Ιστιοδροµίες που θύµιζαν Ολυµπιακούς Αγώνες διεξήχθησαν στην Ενοσίµα σε ότι αφορά τους αθλητές που συµµετείχαν.

Στην περιοχή που θα φιλοξενήσει σε λιγότερα από δύο χρόνια την κορυφαία αθλητική διοργάνωση διεξήχθη το πρώτο παγκόσµιο κύπελλο της νέας χρονιάς. Οι Έλληνες είχαν την ευκαιρία να δοκιµάσουν τις δυνάµεις τους απέναντι σε ιστιοπλόους που θα διεκδικήσουν τα ολυµπιακά µετάλλια.

Στα RSX συµµετείχαν οι καλύτεροι αθλητές της ιστιοσανίδας. Ανάµεσά τους και ο Βύρων Κοκκαλάνης, οποίος πλασαρίστηκε στη 10η θέση της γενικής κατάταξης. Πρώτος ήρθε ο Ολλανδός Κίραν Μπαλντόι. Ως αγώνα προετοιµασίας χρησιµοποίησαν το παγκόσµιο κύπελλο της Ενοσίµα οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής. Οι “χάλκινοι” ολυµπιονίκες του Ρίο δοκίµασαν πανιά και γενικότερα εξοπλισµό στον στίβο που το 2020 θα διεξαχθούν οι Ολυµπιακοί Αγώνες. Πλασαρίστηκαν στην 16η θέση. Πρώτοι ήρθαν οι Ιάπωνες Οκάντα και Χοκαζόνο. Στην ιαπωνική εβδοµάδα ιστιοπλοΐας που ακολούθησε οι ιστιοπλόοι µας πλασαρίστηκαν 4οι, σε ιστιοδροµίες που διεξήχθησαν µε πολύ µπουνάτσα, καιρικές συνθήκες που δε θεωρούνται καλές για το ελληνικό δίδυµο. Βασιλεία Καραχάλιου ήρθε 29η στο παγκόσµιο κύπελλο και 7η στην ιστιοπλοϊκή εβδοµάδα στα Laser Radial.

Παγκόσμιο ΑμεΑ 2018 της World SailingΜετ΄ εµποδίων διεξήχθη στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ το παγκόσµιο πρωτάθληµα ΑµεΑ που διοργάνωσε η Παγκόσµια Οµοσπονδία της Ιστιοπλοΐας. Τη χώρα µας εκπροσώπησαν στην κατηγορία HANSA 303, οι Νίκος Πατεράκης που τερµάτισε 20ος στη γενική βαθµολογία και 3ος στον ασηµένιο στόλο καθώς και ο Στράτος Αχλάτης ο οποίος τερµάτισε 22ος στη γενική βαθµολογία και 5ος στον ίδιο στόλο. Στην κατηγορία των Ελλήνων αθλητών έλαβαν µέρος συνολικά 36 σκάφη, ενώ προπονητής των δυο αθλητών ήταν ο Ιάκωβος Κικιανής.


Παγκόσμιο ΑμεΑ 2018 της World Sailing

Μετ΄ εµποδίων διεξήχθη στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ το παγκόσµιο πρωτάθληµα ΑµεΑ που διοργάνωσε η Παγκόσµια Οµοσπονδία της Ιστιοπλοΐας. Τη χώρα µας εκπροσώπησαν στην κατηγορία HANSA 303, οι Νίκος Πατεράκης που τερµάτισε 20ος στη γενική βαθµολογία και 3ος στον ασηµένιο στόλο καθώς και ο Στράτος Αχλάτης ο οποίος τερµάτισε 22ος στη γενική βαθµολογία και 5ος στον ίδιο στόλο. Στην κατηγορία των Ελλήνων αθλητών έλαβαν µέρος συνολικά 36 σκάφη, ενώ προπονητής των δυο αθλητών ήταν ο Ιάκωβος Κικιανής.


Πανελλήνιο Bug 2018

Ο κυκλώνας “Ζορµπάς” δηµιούργησε προβλήµατα στη διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήµατος Bug αλλά οι διοργανωτές κατάφεραν να βγάλουν τις απαιτούµενες κούρσες. Διοργανωτής ήταν ο ΝΟ Ελευσίνας και συµµετείχαν 38 σκάφη. Στα αγόρια (συµµετείχαν 21 σκάφη) διεξήχθησαν τέσσερις ιστιοδροµίες και πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ηλίας Γλυνός του Ν.Ο Ραφήνας “Αλκυών” µε 4 βαθµούς. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Λάµπρος-Νικόλαος Γαρµπής του Ν.Ο. Αρτέµιδος Σπάτων µε 7 βαθµούς και τρίτος ήταν ο Λάζαρος Κεχαγιόγλου του Α.Ν.Ο. Γλυφάδας, επίσης, µε 7 βαθµούς. Στα κορίτσια (17 σκάφη) πραγµατοποιήθηκαν πέντε κούρσες. Πρώτευσε η Βιολέττα Αντωνοπούλου του Ν.Ο. Βόλου και Αργοναύτες µε 5 βαθµούς. Ακολούθησαν η Ζωή-Τίµη Βάγιου του Ι.Ο. Ηρακλείου µε 10 βαθµούς και η Βασιλική Τσιασιώτη του Ν.Ο. Αρτέµιδος Σπάτων µε 13 βαθµούς.

Η Σπυριδούλα ‘Ιριδα Σπανέα είναι από το 1999 συντάκτρια αθλητικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή». Έχει ειδικευτεί στα ολυμπιακά (εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ) και τα μη ολυμπιακά αθλήματα και βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η ιστιοπλοΐα, στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία διότι θεωρεί ότι είναι ένα άθλημα για ανθρώπους με ανοικτούς ορίζοντες. Το 2005 έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Την ίδια χρονιά άρχισε να εργάζεται ως καθηγήτρια στο τμήμα της δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου, μέχρι σήμερα, διδάσκει δημοσιογραφία και επικοινωνία. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση τόσο ως παρουσιάστρια όσο και ως ρεπόρτερ (EΡΤ, ALPHA DIGITAL, Eurosport κλπ), συνεργάζεται με πολλά περιοδικά (Κάπα, Crash, Hellenic Business, Άθλον, Ιστιοπλοϊκός Κόσμος κ.α), ενώ αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα www.we24.gr. Τα τελευταία 16 χρόνια έχει εργαστεί στην επικοινωνία και την προβολή των περισσότερων από τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που διεξήχθησαν στη χώρα μας (γυμναστική, άρση βαρών, πάλη, τζούντο, κανόε καγιάκ, ιστιοπλοΐα, πυγμαχία, καράτε, στίβου, κωπηλασία, μπιτς βόλεϊ κ.α), με κορυφαίες τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες «Special Olympics» του 2011. Για την προσφορά της στο αθλητικό κίνημα, αλλά και στην ελληνική γλώσσα έχει βραβευτεί από την «Παγκόσμια Κίνηση Ελληνοφώνων Γυναικών", από ελληνικές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως και συλλόγους.
Previous Post Next Post