Δεύτεροι στην Ευρώπη οι Μάντης – Καγιαλής

Στο βάθρο των διακρίσεων των µεγάλων διοργανώσεων επέστρεψαν οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής. Οι ‘χάλκινοι’ ολυµπιονίκες του Ρίο κατέκτησαν το ασηµένιο µετάλλιο στο όπεν ευρωπαϊκό πρωτάθληµα 470, που διεξήχθη στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, σε µία περιοχή όπου οι καιρικές συνθήκες θύµιζαν Σαρωνικό Κόλπο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος ταξίδεψαν στη Βουλγαρία µε στόχο να µη φύγουν από εκεί µε άδεια χέρια. Και αυτό φάνηκε από τις πρώτες κούρσες. Με καλή τακτική µπήκαν µέσα στα κορυφαία πληρώµατα και έµειναν εκεί µέχρι την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.

«Είχαµε δουλέψει πάρα πολύ µέσα στη χρονιά και θέλαµε πολύ να έρθει το αποτέλεσµα σε αυτόν τον αγώνα. Νοµίζω πετύχαµε αρκετά καλή απόδοση και εάν αποφεύγαµε τα λάθη της τέταρτης ηµέρας ίσως πετυχαίναµε κάτι καλύτερο. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και κάθε λάθος στοιχίζει. Καταφέραµε να βελτιώσουµε την ταχύτητά µας, ύστερα από αρκετή προπόνηση και δουλειά στην παραµετροποίηση των υλικών µας και είµαστε πολύ χαρούµενοι για την πρώτη διάκριση της “Ανατολής”», µας είπε ο Τάκης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής προτίµησε να αναφερθεί στις καιρικές συνθήκες: «Ο καιρός µας εξέπληξε ευχάριστα. Επικράτησαν ιδανικές για ιστιοπλοΐα συνθήκες. Την πρώτη ηµέρα οι άνεµοι ήταν ασταθείς, αλλά όλες τις υπόλοιπες ηµέρες οι συνθήκες ήταν πολύ καλές».

Το χρυσό µετάλλιο κατέκτησαν οι Σουηδοί, Ντάλµπεργκ – Μπέλστροµ µε 39 β.π. Οι Β.Παπουτσόγλου – Ι Ορφανός τερµάτισαν 16οι µε 156β. οι Γ. Καραδήµας – Ν. Γεωργακόπουλος 26οι µε 241β. και οι Κ. Καζαντζής – Μ. Μιχαηλίδης 30οι µε 275 βαθµούς.

Ικανοποιητική ήταν η εµφάνιση των Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου. Οι πρωταθλήτριες µας κατέλαβαν την 8η θέση µε 93 βαθµούς σε σύνολο 29 σκαφών.

Ο Κυρπόγλου πρώτος στην Ευρώπη στα Ράντιαλ

Στην πόλη που γεννήθηκε ο διάσηµος ζωγράφος του 19ου αιώνα, ο Ουίλιαµ Αντόλφ Μπουγερό, διεξήχθησαν, µε τη συµµετοχή Ελλήνων αθλητών, τα όπεν ευρωπαϊκά πρωταθλήµατα των Λέιζερ Στάνταρντ και Ράντιαλ.

Ο νεαρός Παντελής Κυρπόγλου ανέβηκε στην υψηλότερη θέση του βάθρου, καθώς ήταν ο πρωταγωνιστής στην κατηγορία των -21 ετών, στα Λέιζερ Ράντιαλ και 5ος στη γενική της κλάσης.

Στα Λέιζερ Στάνταρντ ο απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Παύλος Κοντίδης. Ο Κύπριος ολυµπιονίκης από την αρχή του αγώνα ξεχώρισε και µέχρι και την ολοκλήρωσή του βρισκόταν ανάµεσα στα φαβορί. Από ελληνικής πλευράς, ο Αντώνης Μπουγιούρης ήρθε 37ος και ο Λουκιανός Ζαµίτ 93ος.

Στα Ράντιαλ των γυναικών, η Βασιλεία Καραχάλιου, παρά την προσπάθειά της, δεν κατάφερε να διεκδικήσει µία διάκριση, καθώς είχε και αρκετές ποινές. Πλασαρίστηκε στην 21η θέση, η Αθανασία Φακίδη στην 39η, η Μαρία Βλάχου στην 53η και η Αγγελική Ριέκκα στην 63η.

Στους άνδρες συµµετείχαν 60 σκάφη και στις γυναίκες 100.

Η Σπυριδούλα ‘Ιριδα Σπανέα είναι από το 1999 συντάκτρια αθλητικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή». Έχει ειδικευτεί στα ολυμπιακά (εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ) και τα μη ολυμπιακά αθλήματα και βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η ιστιοπλοΐα, στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία διότι θεωρεί ότι είναι ένα άθλημα για ανθρώπους με ανοικτούς ορίζοντες. Το 2005 έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Την ίδια χρονιά άρχισε να εργάζεται ως καθηγήτρια στο τμήμα της δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου, μέχρι σήμερα, διδάσκει δημοσιογραφία και επικοινωνία. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση τόσο ως παρουσιάστρια όσο και ως ρεπόρτερ (EΡΤ, ALPHA DIGITAL, Eurosport κλπ), συνεργάζεται με πολλά περιοδικά (Κάπα, Crash, Hellenic Business, Άθλον, Ιστιοπλοϊκός Κόσμος κ.α), ενώ αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα www.we24.gr. Τα τελευταία 16 χρόνια έχει εργαστεί στην επικοινωνία και την προβολή των περισσότερων από τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που διεξήχθησαν στη χώρα μας (γυμναστική, άρση βαρών, πάλη, τζούντο, κανόε καγιάκ, ιστιοπλοΐα, πυγμαχία, καράτε, στίβου, κωπηλασία, μπιτς βόλεϊ κ.α), με κορυφαίες τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες «Special Olympics» του 2011. Για την προσφορά της στο αθλητικό κίνημα, αλλά και στην ελληνική γλώσσα έχει βραβευτεί από την «Παγκόσμια Κίνηση Ελληνοφώνων Γυναικών", από ελληνικές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως και συλλόγους.
Previous Post Next Post