Ο αγώνας Ύδρας του ΝΟΕ, 26-28 Οκτωβρίου 2018, σηµατοδότησε την επιστροφή των ιστιοπλόων ανοικτής θάλασσας στους αγώνες του Σαρωνικού.

Πολλές συµµετοχές µε αξιόλογα σκάφη, και ιστιοπλόους από όλες τις γενιές µαζεύτηκαν του Αγίου Δηµητρίου στον Φαληρικό Όρµο για την τελευταία εξόρµηση της χρονιάς προς τη µαγευτική Ύδρα, και δεν απογοητεύτηκαν.

Η αρχική µπουκαδούρα ταξίδεψε τα σκάφη µέχρι τα Τσελεβίνια, αλλά µε το που νύχτωσε, έπεσε ‘κουρτίνα’, και άρχισαν τα παιχνίδια τακτικής, µε τον στόλο να διαιρείται είτε ακολουθώντας τις ακτές της Πελοποννήσου, είτε προσπαθώντας να πιάσουν τον λίγο αέρα που ερχόταν από τις στεριές της Υδρας… τελικά οι πρώτοι έφτασαν πριν τα µεσάνυχτα, ενώ το µεγαλύτερο κοµµάτι του στόλου µίκρυνε τις διαφορές µε τους πρώτους έχοντας τη βοήθεια ενός νυχτερινού ρεύµατος για να φτάσουν λίγο µετά. Το Σάββατο µια ηλιόλουστη και ζέστη µέρα καλωσόρισε τους επισκέπτες στο νησί, και µετά από την απονοµή του πρώτου σκέλους στο φιλόξενο µουσείο της Ύδρας, οι περισσότεροι ιστιοπλόοι βρέθηκαν στις παραλίες για µερικές τελευταίες φθινοπωρινές βουτιές, και µετά βόλτες στα σοκάκια και τα ταβερνάκια της Υδρας.

Ανήµερα της εθνικής εορτής, το σκέλος επιστροφής είχε µια κλασική εκκίνηση µε ελάχιστο αέρα, που µετά τα Τσελεβίνια έγινε µπουκαδούρα και δυνάµωσε αρκετά ώστε ο στόλος να τερµατίσει µε µπαλόνια αρκετά πριν νυχτώσει στο Φάληρο.

Τα αποτελέσµατα ήταν:

Κατηγορία ORCi

1.  SUGAR µε κυβερνήτη τον Α. Αθανασίου

2.  ARISTOFANI µε κυβερνήτη τον Ν. Σινούρη

3.  EX OFFICIO µε κυβερνήτη τον Γ. Πετρόχειλο

Κατηγορία ORC Club

1.  EX ANIMO µε κυβερνήτη τον Σ. Τσάµη

2.  OKYALOS XV µε κυβερνήτη τον Δ. Γεροντάρη

3. NEFELI µε κυβερνήτη τον Κ. Αντωνόπουλο

Previous Post Next Post