Τον Πανορμίτη επισκέφθηκαν οι ιστιοπλόοι του ΑΣΙΑΘΡ για αγώνα αλλά και για τον καθιερωμένο αγιασμό τους.

Το ετήσιο Τάμα τους εκπλήρωσαν οι ιστιοπλόοι του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου με τη διοργάνωση του ομώνυμου αγώνα που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Απριλίου. Ο αγώνας ΤΑΜΑ 2018 είχε προορισμό τον Πανορμίτη, προστάτη των ναυτικών. Στα πλαίσια του αγώνα πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός σκαφών και ιστιοπλόων, μπροστά από τη Μονή του Πανορμίτη το πρωί της Κυριακής.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το πρωί του Σαββάτου στις 11:00 πμ δόθηκε η εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας από την περιοχή Κάτω Πέτρες Ρόδου. Η ένταση του ανέμου προσέγγιζε του 16 με 18 κόμβους από βόρεια – βορειοανατολική διεύθυνση. Πολλά σκάφη ξεκίνησαν με μειωμένη ιστιοφορία. Ο τερματισμός του αγώνα ήταν στην είσοδο του όρμου του Πανορμίτη. Στην πορεία για τον τερματισμό, η διεύθυνση του ανέμου μεταβλήθηκε προοδευτικά σε βορειοδυτική – δυτική. Επίσης η ένταση είχε αυξομειώσεις και πολλά ήταν τα σκάφη που έκαναν πολλές αλλαγές στην ιστιοφορία τους μέχρι τελικά να τερματίσουν νωρίς το απόγευμα. Την κανονιά του πρώτου αγώνα της χρονιάς πήρε το ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά που πήρε και την πρώτη θέση στην κλάση Α ακολουθούμενο από το ΑΠΟΛΛΩΝ με κυβερνήτη τον Κώστα Ιμσιρίδη που πήρε τη δεύτερη θέση και το ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ με κυβερνήτη τον Σωτήρη Σταύρα που πήρε την τρίτη θέση. Στην Κλάση Β την πρώτη θέση πήρε το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη, τη δεύτερη θέση το ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ με κυβερνήτη τον Σωτήρη Δουράκα και την τρίτη θέση το ΚΑΛΗΜΕΡΑ με κυβερνήτη τον Λευτέρη Κουμπιάδη.
Το πρωί της Κυριακής μετά τον αγιασμό, τα σκάφη οδηγήθηκαν από την Επιτροπή Αγώνα στο ακρωτήριο Πάτος, έξω από τον όρμο του Πανορμίτη. Στις 12:30 δόθηκε η εκκίνηση της δεύτερης ιστιοδρομίας με προορισμό τη Ρόδο. Τα σκάφη εκκίνησαν στα πρύμα με τα μπαλόνια τους καθώς ο άνεμος έπνεε από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση περίπου 10 με 12 κόμβους. Ο στόλος χωρίστηκε στα δυο, με άλλους κυβερνήτες να επιλέγουν να κινηθούν νότια των Σεσκλιών και με τους υπόλοιπους να διέρχονται μέσα από τον δίαυλο Σεσκλιών – Σύμης. Ο άνεμος στα τελευταία μίλια και κοντά στη Ρόδο αυξήθηκε ελαφρά. Τα σκάφη άρχισαν να τερματίζουν στην περιοχή του Ενυδρείου λίγο μετά τις 15:00 προσφέροντας όμορφο θέαμα σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή. Στην κλάση Α τα σκάφη ESTELLA, ΑΠΟΛΛΩΝ και ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ πήραν και πάλι την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Στην κλάση Β το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ ζευγάρωσε τις νίκες, το ΚΑΛΗΜΕΡΑ ήταν δεύτερο και το ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ με κυβερνήτη τον Γιώργο Ματθαίο πήρε την τρίτη θέση.

Στην κλάση Α η γενική κατάταξη του διήμερου αγώνα είναι η παρακάτω:
ESTELLA ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ
APOLLON ΚΩΣΤΑΣ ΙΜΣΙΡΙΔΗΣ
PANORMITIS ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤΑΥΡΑΣ
ARMIDA ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ
BLUE SHARKΜΑΝΩΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ
THETIS IΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
APOLLON ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΑΛΗΒΑΝΗΣ
NEFELI ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΕΛΙΝΗΣ
Στην κλάση Β η γενική κατάταξη είναι η παρακάτω:
MOUSMOULO ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΜΝΑΚΗΣ
KALIMERA ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΜΠΙΑΔΗΣ
O PANORMITISΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΥΡΑΚΑΣ
MOURMOURA ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
NIKOLAOS ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ALOUSTINA ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
TUCACU ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΙΑ

Αντώνης Δράκος
by
Previous Post Next Post