Αγώνας Όρτσα-Πρύμα 2018

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαΐου ο ιστιοπλοϊκός αγώνας “ΟΡΤΣΑ – ΠΡYΜΑ 2018” που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Ιξιάς. Τα φετινά “Όρτσα – Πρύμα” έγιναν στη μνήμη του Μιχαήλ (Μίκη) Αντωνιάδη, μέλους του Συλλόγου ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2017. Ο ΑΣΙΑΘΡ τίμησε την μνήμη του αείμνηστου Μίκη Αντωνιάδη, τηρώντας ενός λεπτού σιγής πριν την έναρξη των αγώνων και στην τελετή απονομών. Μέλη της οικογένειας του εκλιπόντα ήταν οι επίσημοι καλεσμένοι στις απονομές των επάθλων.

Ο τεχνικός αγώνας περιελάμβανε 4 ιστιοδρομίες όρτσα – πρύμα οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν το Σάββατο και την Κυριακή. Το Σάββατο τα σκάφη που συμμετείχαν στον αγώνα συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Κάτω Πέτρες της Ρόδου λίγο πριν τις 11:00 πμ. Ο άνεμος που έπνεε ήταν βορειοδυτικής κατεύθυνσης με ένταση περίπου 12 κόμβους. Επικρατούσαν ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα. Έτσι η Επιτροπή Αγώνα εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες και τη διάθεση των ιστιοπλόων και πραγματοποίησε συνολικά 3 ιστιοδρομίες όρτσα – πρύμα το Σάββατο, με τους ιστιοπλόους να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους εκτελώντας κάθε φορά 2 παλινδρομικές διαδρομές συνολικής απόστασης περίπου 5 μιλίων. Το θέαμα ήταν μοναδικό για όσους βρίσκονταν στις ακτές τις περιοχής και ψηλότερα στον λόφο του Μόντε Σμιθ. Οι αγώνες διήρκησαν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες. Οι ιστιοπλόοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη ημέρα.
Το πρωί της Κυριακής ο καιρός χάλασε τα σχέδια των ιστιοπλόων, αφού το δυνατό μπουρίνι που έπεσε στην περιοχή ανάγκασε την Επιτροπή Αγώνα να ακυρώσει την τέταρτη ιστιοδρομία.
Έτσι λαμβάνοντας υπόψη τις 3 ιστιοδρομίες του Σαββάτου, η γενική κατάταξη και οι νικητές των 2 κλάσεων είναι η παρακάτω:

Στην Κλάση Α η κατάταξη ήταν η παρακάτω:
1. ESTELLA ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ
2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΙΜΣΙΡΙΔΗΣ
3. BLUE SHARK ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ
4. ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤΑΥΡΑΣ
5. ΑΡΜΙΔΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ
6. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΑΛΗΒΑΝΗΣ
7. TWO CHOICES ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΡΜΠΑΛΑΣ
Στην Κλάση Β η κατάταξη ήταν η παρακάτω:
1. ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΜΝΑΚΗΣ
2. DAS BOOT ΔΗΜΗΤΡΗΣΣΤΑΜΑΤΑΣ
3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΜΠΙΑΔΗΣ
4. ΑΛΟΥΣΤΙΝΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
5. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
6. ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
7. Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΥΡΑΚΑΣ
8. TUCACU ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Το μεσημέρι της Κυριακής ακολούθησε η τελετή για την απονομή των επάθλων στους νικητές. Η εκδήλωση έγινε στο κτίριο του Συλλόγου στο Ζέφυρο, όπου οι ιστιοπλόοι είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν τον αγώνα και να δώσουν ραντεβού για τον επόμενο αγώνα που θα διοργανώσει ο Σύλλογος το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαΐου με προορισμό τη Σύμη.

Σύντομο Βιογραφικό Μίκη Αντωνιάδη:
Ο Μίκης Αντωνιάδης γεννήθηκε το 1945 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και το 1953 ήρθε με την οικογένειά του στη Ρόδο, όπου ζούσε μέχρι τον θάνατό του. Ασχολήθηκε για χρόνια με τον τουρισμό και ήταν ο ιδρυτής της ‘θρυλικής’ δισκοθήκης Step By Step, της πρώτης δισκοθήκης που υπήρξε στο νησί της Ρόδου. Δούλεψε ως ξεναγός και ως αρχηγός, στο πρακτορείο “Αργώ” της οικογένειας Παπαθανάση και στη συνέχεια για 25 χρόνια στο tour operator Spies όπου έφθασε να είναι υπεύθυνος για την υπογραφή συμβολαίων σε όλη την Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Τα τελευταία χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότηση του εργάστηκε επίσης ως διευθυντής συμβολαίων στο πρακτορείο “Ευρωπαϊκά Ταξίδια”.
Από μικρός ασχολήθηκε επίσης με τον ναυταθλητισμό ως ιστιοπλόος και στη συνέχεια διατέλεσε πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου και μάλιστα επί θητείας του ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κολυμβητηρίου. Υπήρξε δραστήριο και ενεργό μέλος του ΑΣΙΑΘΡ από την ίδρυσή του. Συμμετείχε ανελλιπώς σε όλους τους αγώνες και τις εκδηλώσεις που διοργάνωνε ο Σύλλογος. Πήρε μέρος επίσης σε πολλούς διεθνείς αγώνες εκπροσωπώντας τον ΑΣΙΑΘΡ και την Ελλάδα.
Avatar
by
Previous Post Next Post