Ρότα για Χίο, βάζει φέτος το 59ο Ράλλυ Αιγαίου

Τη µοναδική Χίο και συγκεκριµένα τη Βολισσό θα επισκεφθούν φέτος τα σκάφη που θα πάρουν µέρος στο 59ο Ράλλυ Αιγαίου.

Ο ΠΟΙΑΘ, που πάντα επιλέγει ο παλαιότερος ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοικτής θαλάσσης της χώρας µας να είναι συνδυασµένος και µε ιστορικά γεγονότα, αποφάσισε φέτος να συνδυάσει την επέτειο των 200 ετών από τη µεγάλη σφαγή του πληθυσµού της ΧΙΟΥ από τους Οθωµανούς µε το 59ο Ράλλυ Αιγαίου. Έτσι σε συνεργασία µε τις τοπικές αρχές του νησιού, αλλά και τον εφοπλιστικό όµιλο ΤΣΑΚΟΥ που υποστηρίζει έµπρακτα τη Χίο δηµιουργώντας συνεχείς επενδύσεις, συµφώνησαν τα σκάφη του 59ου Ράλλυ Αιγαίου να ‘δέσουν’ στο λιµάνι της Βολισσού και να το χρησιµοποιήσουν ως ορµητήριο για τους δύο ακόµα µικρότερους αγώνες που έχουν συµπεριληφθεί στο πρόγραµµα του αγώνα. Το 59ο Ράλλυ Αιγαίου µετακινήθηκε στο καλεντάρι των αγώνων του Ιουνίου θέλοντας να βοηθήσει τους αγωνιζόµενους να συµµετάσχουν και σε άλλους αγώνες ανοικτής θαλάσσης όπως το AEGEAN 600, αλλά και για να δώσει την ευκαιρία στα πληρώµατα του αγώνα για οικογενειακές διακοπές στις αρχές του καλοκαιριού, αφού σύµφωνα µε το σκεπτικό του διοργανωτή οµίλου, ο ένας σταθµός του αγώνα και ειδικότερα ο σταθµός στη ΧΙΟ που υποστηρίζεται αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς θα βοηθήσει τα πληρώµατα που το επιθυµούν να συνδυάσουν και τις οικογενειακές διακοπές και τους αγώνες ανοικτής θαλάσσης. Η εκκίνηση το Σάββατο (11 Ιουνίου) από το Σούνιο αποτελεί για φέτος τη µία από τις πολλές καινοτοµίες του αγώνα και συνδυάζεται µε τον ελλιµενισµό αρκετών σκαφών στην Olympic Marine, αλλά και στο γεγονός ότι ο ΠΟΙΑΘ, επιθυµεί φέτος να δώσει την ευκαιρία στα πληρώµατα µετά την εκκίνηση να βρίσκονται στο Αιγαίο πέλαγος και να αποφύγουν τη συνήθη ταλαιπωρία των προηγούµενων αγώνων να βγουν από τον Σαρωνικό προσπαθώντας συνήθως µε µπουνάτσες να βρεθούν εκεί που το µελτέµι επικρατεί και να κινηθούν γρήγορα για τον προορισµό τους.

Το αγώνα φυσικά θα υποστηρίξει το Πολεµικό Ναυτικό που πάντα βρίσκεται στο πλευρό του ΠΟΙΑΘ, παρακολουθώντας από κοντά τα σκάφη που τρέχουν στο Ράλλυ Αιγαίου και συµβάλλοντας στα εθνικά µηνύµατα του αγώνα αλλά και στην ασφάλεια των αγωνιζοµένων.

Μια ακόµα καινοτοµία υπάρχει φέτος στο πρόγραµµα το 59ου Ράλλυ Αιγαίου και αφορά τα ιστιοπλοϊκά σκάφη που θέλουν να αγωνιστούν και στον αγώνα του AEGEAN 600 που διοργανώνει ένα µήνα (8-16 Ιουλίου) αργότερα ο ΠΟΙΑΘ. Η Olympic Marine, που είναι χορηγός στο AEGEAN 600, διαθέτοντας τη µαρίνα για τη διοργάνωση του αγώνα συµφώνησε στην πρόταση του ΠΟΙΑΘ να προσφέρει δωρεάν φιλοξενία σε σκάφη του εξωτερικού που θέλουν να αγωνιστούν και στους δύο αγώνες αφού µπορούν να δέσουν στην Olympic Marine πριν το 59ο Ράλλυ Αιγαίου και φυσικά µετά την επιστροφή τους από αυτό και έως την εκκίνηση του AEGEAN 600. Η παροχή αυτή αποδεικνύει την προσήλωση της Olympic Marine στην ιδέα της ανάπτυξης και υποστήριξης των µεγαλύτερων ιστιοπλοϊκών αγώνων της χώρας µας, που µόνον προς όφελος του αθλήµατος µπορεί να λειτουργήσει.

Όπως τα τελευταία έξι χρόνια έτσι και φέτος για έβδοµη χρονιά, δηµιουργώντας ρεκόρ για τα ελληνικά δεδοµένα συνεχούς χορηγίας σε αγώνα ιστιοπλοΐας, η πολυεθνική εταιρεία χρωµάτων JOTUN, θα είναι ο χορηγός του αγώνα. Η υποστήριξη της JOTUN στο Ράλλυ Αιγαίου ξεκίνησε στο 53ο Ράλλυ Αιγαίου, το 2016 και πλεον συνεχίζεται κάθε χρόνο γράφοντας ιστορία. Υποστηρικτές έως σήµερα που γράφονται οι γραµµές αυτές θα είναι οι εταιρείες D. KORONAKIS S.A. ένας από τους µεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για τη ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A., η µπύρα ΝΗΣΟΣ και η Olympic Marine. Χορηγός επικοινωνίας θα είναι η εφηµερίδα, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Μην παραλείψετε λοιπόν φέτος να συµπεριλάβετε το 59ο Ράλλυ Αιγαίου στο αγωνιστικό σας πρόγραµµα καθώς και συνδυαστικά στις οικογενειακές σας διακοπές, διότι η εµπειρία του ταξιδιού στη Χίο θα σας κάνει να επιστρέφετε πάντα στο νησί του Οµήρου και της µαστίχας.

Χορηγός: JOTUN

Υποστηρικτές: ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ, TECHNAVA, OLYMPIC MARINE, ΝΗΣΟΣ

Χορηγός επικοινωνίας: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

19.00    Συγκέντρωση κυβερνητών

20.00     Υποδοχή πληρωµάτων

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

14.00     Εκκίνηση 1ης ιστιοδροµίας Σούνιο – Βολισσός Χίου, απόστασης 105-138 ν.µ

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

10.00     Καθαρισµός ακτής σε συνεργασία µε την HELMEPA

13.00     Συγκέντρωση & αθλοπαιδιές σε παραλία

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

10.00     Εκκίνηση 2ης ιστιοδροµίας «Περίπλους νοτίων παραλιών Χίου», απόστασης 48 ν.µ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

11.00    Επίσκεψη σε αξιοθέατα της Χίου

Πέµπτη 16 Ιουνίου 2022

10.00     Εκκίνηση 3ης τοπικής ιστιοδροµίας, απόστασης 35 ν.µ

21.00     Τοπική εκδήλωση – απονοµή 1ης, 2ης και 3ης ιστιοδροµίας

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

10.00     Εκκίνηση 4ης ιστιοδροµίας Βολισσός Χίου – Σούνιο, απόστασης 105 ν.µ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

21.00     Απονοµή επάθλων

Χίος, τόπος µαστίχας, τόπος µυροβόλος

6+2 λόγοι κάνουν τη Χίο ένα µοναδικό νησί στο Αιγαίο:

Το αναλλοίωτο φυσικό περιβάλλον και το τοπίο µε τις δραµατικές εναλλαγές.

Το εκτεταµένο δίκτυο µεσαιωνικών χωριών, βιγλών και κάστρων η καλή ποιότητα ζωής που βασίζεται στην παραγωγή της µαστίχας, τη ναυτική παράδοση και την κοσµοπολίτικη νοοτροπία των κατοίκων.

Οι παραλίες που είναι τόσες, όσες και οι µέρες του καλοκαιριού. Οργανωµένες και δηµοφιλείς, αποµονωµένες και ήσυχες, ηφαιστειογενείς και άγριες, µε τιρκουάζ και πράσινα νερά.

Τα µονοπάτια της φύσης και του πολιτισµού.

Τα µοναδικά τοπικά προϊόντα και το εξαιρετικό φαγητό καθώς και οι φιλόξενοι κάτοικοι.

Η νυχτερινή ζωή µε τις πολλές επιλογές για διασκέδαση.

Είναι η επικρατέστερη γενέτειρα του Οµήρου, του µεγάλου επικού ποιητή της αρχαιότητας, πατέρα της Ιλιάδας και της Οδύσσειας.

Είναι ο τόπος (µόνο στο νότιο τµήµα του νησιού) που φύεται ο µαστιχοφόρος σχίνος ή µαστιχόδεντρο (Pistachia lentiscus var. Chia) από το οποίο και παράγεται η µοναδική σε όλον τον κόσµο µαστίχα Χίου.

Ο Πάνος Δημητρακόπουλος ασχολείται με την ιστιοπλοΐα από το 1974 με αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του στις κατηγορίες, Optimist, Windsurfing και Laser. Έχει κερδίσει το Ράλλυ Αιγαίου δυο φορές στην κατηγορία I.O.R. ως πλήρωμα του σκάφους Col-X-Cool και είναι ιδρυτής της εταιρείας Paralos Events & Design που έχει την ευθύνη επικοινωνίας του Ράλλυ Αιγαίου από το 2000 έως σήμερα. Ταυτόχρονα έχει διατελέσει υπεύθυνος επικοινωνίας σε μία σειρά από Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανοικτής Θαλάσσης που οργανώθηκαν στην Ελλάδα. Ασχολείται με την δημοσιογραφία στην ιστιοπλοΐα από το 1982 ξεκινώντας από το περιοδικό Γιώτιγκ & Θάλασσα, έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος στον Αντέννα και στις 24ώρες ενώ αρθρογραφεί στον ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΚΟΣΜΟ από το τεύχος 13. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει πτυχίο προπονητού Ιστιοπλοΐας Γ’ κατηγορίας από την Γ.Γ. Αθλητισμού
Previous Post Next Post