Το πιο δύσκολο δημοσιογραφικά Ράλλυ όλων των εποχών

Κάθε χρόνο, εδώ και δέκα δηλαδή περίπου χρόνια, όσα δηλαδή ο ΠΟΙΑΘ µου έχει αναθέσει την τηλεοπτική παραγωγή του Ράλλυ Αιγαίου, το κίνητρο και η διάθεση είναι διαφορετική ανά διοργάνωση. Κάθε Ράλλυ βλέπεται είναι διαφορετικό. Οι συµµετοχές, τα σκάφη, οι ιστιοπλόοι, τα νησιά-σταθµοί, οι συνθήκες καιρού και δουλειάς, όλα, κάθε έτος είναι διαφορετικά. Αυτά άλλωστε τα παραπάνω κάνουν διαφορετική και ενδιαφέρουσα την κάθε διοργάνωση. Ανάλογα διαφορετικό, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι και το τηλεοπτικό αποτέλεσµα που φθάνει στους τηλεοπτικούς δέκτες σας. Όλα αυτά είναι υπολογισµένα εξ αρχής από την τηλεοπτική παραγωγή που προσπαθεί κάθε χρόνο να εµπλουτίσει και να κάνει διαφορετική την κάθε παρουσίαση.

Ως εδώ όλα καλά. Όταν όµως σε όλα τα παραπάνω προστίθεται ο παράγοντας ‘άνθρωπος’, τότε όση προσπάθεια και αν κάνεις, το αποτέλεσµα διαφοροποιείται από τον αρχικό σου προγραµµατισµό. Με άλλα λόγια άλλα προγραµµατίζεις και άλλα αναγκάζεσαι να δείξεις στον κόσµο. Και εξηγούµαι…

Το καλοκαίρι που διανύσαµε ήταν ένα από τα πιο ‘σκληρά’ και δύσκολα καλοκαίρια που έχει βιώσει η χώρα µας. Η φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι ‘έκαψε’ ανάλογα τη διάθεση µας. Η µουντή ατµόσφαιρα ήταν διάχυτη παντού. Αυτή η ατµόσφαιρα δεν θα µπορούσε να µην επηρεάσει και το Ράλλυ. Στην τέταρτη µόλις µέρα της διοργάνωσης ήρθε η φωτιά στο Μάτι που ‘µαύρισε’ τις ψυχές όλων µας. Οι ιστιοπλόοι ενηµερώθηκαν µεσοπέλαγα από Κατάπολα προς Λειψούς για το µέγεθος της καταστροφής. Από εκείνη τη µέρα και µετά ήταν ένα άλλο, ένα διαφορετικό Ράλλυ.

Υπάρχει µια ατάκα που µου είπε ιστιοπλόος που νοµίζω ότι καταγράφει µε τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τον τρόπο που οι πρωταγωνιστές του 55ου Ράλλυ Αιγαίου βίωσαν αυτές τις δύσκολες στιγµές. «Εµείς αρµενίζουµε στο Αιγαίο, κάνουµε το χόµπι µας και συνάνθρωποί µας έχουν χάσει τη ζωή τους. Τι να βγω να πω ρε Παντελή;» Συµφώνησα, κατέβασα το κεφάλι και έφυγα.

Η εβδοµάδα που κύλησε ήταν δύσκολη, πολύ δύσκολη. Μπορεί να µην βρισκόµαστε στην Αθήνα για να νιώσουµε από κοντά το µέγεθος της καταστροφής, ωστόσο ουδείς από τους πρωταγωνιστές είχε διάθεση για διασκέδαση, κάτι που για την οποία φηµίζεται, εντός και εκτός νερού, η διοργάνωση. Το ρεπορτάζ έβγαινε δύσκολα, οι εικόνες εκτός θάλασσας δεν είχαν καµία σχέση µε αυτές που είχαµε προγραµµατίσει, γενικά ήταν το πιο δύσκολο, δηµοσιογραφικά, Ράλλυ, τουλάχιστον των τελευταίων ετών για να µην πω στην ιστορία της διοργάνωσης.

Από την ηµέρα πάντως που ξεκίνησε να γράφεται η πιο θλιβερή ιστορία στα χρονικά για την πατρίδα µας, η τηλεοπτική παραγωγή άλλαξε ρότα και προσπάθησε µε σεβασµό στους συνανθρώπους µας να περάσει όσο το δυνατόν πιο light όλα όσα γίνονταν στο Αιγαίο.

Για µια ακόµη χρονιά λοιπόν και πάρα τις παραπάνω δυσκολίες το Ράλλυ Αιγαίου έπλευσε στα τηλεοπτικά νερά των καναλιών Novasports. Για 13 συνολικά µέρες οι συνδροµητές και φίλοι του υγρού στοιχείου είχαν την ευκαιρία καθηµερινά να ενηµερώνονται για τις εξελίξεις στον υδάτινο µαραθώνιο. Και όσοι δεν προλάβαιναν τις εκποµπές στον τηλεοπτικό τους δέκτη είχαν τη δυνατότητα, όπως κάθε χρόνο, να τις δουν στο
www.novasports.gr.

Στην προσπάθειά µας σύµµαχοι για άλλη µια χρονιά ήταν οι ιστιοπλόοι, οι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, που και χωρίς πολλές τυµπανοκρουσίες στήθηκαν µπροστά στα µικρόφωνα.

Επίσης ένα µεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες µας εικονολήπτες (Βασίλη Παζά, Νίκο Γλαβά, Δηµήτρη Τοκούρογλου), µοντέρ (Σωτήρης Κορδαλής, Κατερίνα Ιωακειµίδου) και δηµοσιογράφους (Βασίλη Κωνσταντόπουλο, Γιώργο Βασιλείου, Αποστόλη Λάµπο) που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων µε τακτ και σεβασµό.

Οµάδα Επικοινωνίας

Πάνος Δηµητρακόπουλος, Συντονιστής της Οµάδας Επικοινωνίας

Σπυριδούλα – Ίριδα Σπανέα, Δηµοσιογράφος – Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου

Δηµήτρης Ιωαννίδης, Social Media – Υποστήριξη

Παντελής Λώλης, Δηµοσιογράφος – Επικεφαλής τηλεοπτικής παραγωγής

Βασίλης Πάζας, Βασικός Εικονολήπτης – Συντονιστής

Δηµήτρης Τοκούρογλου & Νίκος Γλαβάς, Εικονολήπτες

Νίκος Αλευροµύτης, Φωτογράφος Διοργάνωσης

Βαγγέλης Φραγκούλης, Φωτογράφος

Δέσποινα Ρενιέρη, Διαδικτυακή Υποστήριξη – Site αγώνα

Paralos Events & Design, Διαφηµιστική, Δηµιουργικό και marketing

Avatar
by
Previous Post Next Post