Πρωταθλητές κόσμου Πασχαλίδης – Κωνσταντινίδης

Ελληνική… υπόθεση αποτελεί, εδώ και χρόνια, η κατηγορία των Tornado σε παγκόσµιο επίπεδο. Το επιβεβαίωσαν και στο Παγκόσµιο της Γαλλίας οι Ιορδάνης Πασχαλίδης – Πέτρος Κωνσταντινίδης. Οι αθλητές του Ναυτικού Οµίλου Θεσσαλονίκης στις οκτώ κούρσες που διεξήχθησαν έφεραν έξι πρώτες και δύο δεύτερες θέσεις. Στον αγώνα πήραν µέρος 24 σκάφη.

Πρόκειται για το όγδοο παγκόσµιο τρόπαιο που φέρνουν στην Ελλάδα, από αυτή την κατηγορία, αθλητές του ΝΟΘ. Ο Πέτρος Κωνσταντινίδης είναι ένας νέος ιστιοπλόος, ο οποίος ακολούθησε τα χνάρια των Κωνσταντίνου Τριγκώνη – Ντάνυ Πασχαλίδη και, τώρα, αγωνίζεται µε παρτενέρ τον δάσκαλό του. «Η εµπειρία αυτή θα µου µείνει αξέχαστη, διότι από την ιστιοπλοΐα που κάναµε έµαθα πολλά που θα µου φανούν χρήσιµα στο µέλλον», δήλωσε ο ιστιοπλόος.

Οι Κωνσταντίνος Τριγκώνης – Ιορδάνης Πασχαλίδης διαθέτουν όλη την τεχνογνωσία σε αυτή την κατηγορία και εργάζονται εντατικά στη Θεσσαλονίκη προκειµένου να τη µεταλαµπαδεύσουν και σε άλλους ιστιοπλόους µας ώστε να συνεχίσουν τα Tornado να αποτελούν… ελληνική υπόθεση.

“Χρυσός” Ευρωπαίος ο Παπαδημητρίου

Ο Δηµήτρης Παπαδηµητρίου ήταν ο πρωταγωνιστής στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Laser Νέων Ανδρών (-21), που διεξήχθη στην Πολωνία. Πρώτευσε στην κατηγορία -19 ετών και ήταν 8ος στη γενική κατάταξη της διοργάνωσης.

«Τους τελευταίους µήνες προπονούµαι στην ολυµπιακή κατηγορία. Είναι πολύ ωραίο που για τρίτη συνεχόµενη χρονιά παίρνω χρυσό σε παγκόσµιο, καθώς είχα αναδειχθεί πρώτος και στις προηγούµενες κατηγορίες σκαφών. Για εφέτος αυτός ήταν ο στόχος. Θέλαµε να µπούµε στην δεκάδα στους κάτω των 21 και στα µετάλλια στους -19. Τα καταφέραµε. Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες, πολύ αέρας και πολλές αλλαγές», µας είπε ο νεαρός πρωταθλητής. Στον χρυσό στόλο µετείχαν 69 σκάφη. Στις υπόλοιπες ελληνικές συµµετοχές, ο Αναστάσιος Παναγιωτίδης ήρθε 32ος. Στα κορίτσια, η Ναταλία Ταµβακίδου πλασαρίστηκε 47η και η Αγγελική Ρέκκα 55η.

Τα 420 ξεχώρισαν σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά

Καλή ήταν η συγκοµιδή για τα πληρώµατά µας των 420 αυτό το καλοκαίρι. Στα παγκόσµια πρωταθλήµατα των 420, που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ, οι Οδυσσέας Σπανάκης – Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος και οι Μελίνα Παππά – Μαρία Τσαµοπούλου ανέβηκαν στη δεύτερη θέση του βάθρου σε αγόρια και κορίτσια -17 ετών, ενώ πλασαρίστηκαν στην 3η και την 4η θέση, αντίστοιχα, της γενικής κατάταξης, κάτι που, επίσης, αποτελεί µεγάλη επιτυχία. Συµµετείχαν 42 σκάφη.

Οι νεαροί ιστιοπλόοι, µε τις οδηγίες του προπονητή, παλαιού πρωταθλητή, των 470, Ανδρέα Παπαδόπουλου, έφεραν καλά πλασαρίσµατα και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα βρίσκονταν σταθερά ανάµεσα στα κορυφαία σκάφη. Στην κατηγορία των γυναικών οι Αριάδνη Σπανάκη – Μυρτώ Παπαδοπούλου ήρθαν 9ες.

Εντυπωσιακές, όµως, ήταν οι Παππά – Τσαµοπούλου και στο Όπεν Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα 420, στην κατηγορία των -17 ετών. Η διοργάνωση διεξήχθη στην πόλη Σεσίµπρα της Πορτογαλίας και, παρά το κακό πλασάρισµα της πρώτης ηµέρας, οι νεαρές αθλήτριες ξεχώρισαν κατέκτησαν το χρυσό µετάλλιο και βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης (9ες).

Στη διοργάνωση της Πορτογαλίας, οι Οδυσσέας Σπανάκης και Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος (-17) κατέκτησαν το χάλκινο µετάλλιο και στην κατηγορία – 19 ετών, οι Αριάδνη Σπανάκη – Μυρτώ Παπαδοπούλου ανέβηκαν στη δεύτερη θέση του βάθρου.

Στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Νέων των Lightning που φιλοξενήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Βούλας, οι Βασίλης Γουργιώτης – Γιώργος Τσουλφάς και Μιχάλης Κυπραίος ανέβηκαν στη δεύτερη θέση του βάθρου στη διοργάνωση του Ναυτικού Αθλητικού Οµίλου Βούλας. Στους αγώνες εκτός από τα ελληνικά πληρώµατα µετείχαν και αθλητές από τη Φινλανδία (ήρθαν στην Ελλάδα οδικώς µε δύο σκάφη), τις Ηνωµένες Πολιτείες Αµερικής, τον Καναδά, τη Βραζιλία, το Περού και τη Χιλή.
Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post