Κώστας Τριγκώνης και Ντάνης Πασχαλίδης. Οι αιώνιοι έφηβοι Θεσσαλονικείς ιστιοπλόοι.

Πρόσφατα είχα τη χαρά να συναντήσω τον φίλο και συναθλητή Κώστα Τριγκώνη και µε την ευκαιρία της συνάντησης αυτής, τον ρώτησα για το πλάνο της χρονιάς που ήδη εξελίσσεται.

Η οµάδα του Κώστα και του επίσης φίλου Ντάνη είναι απίστευτα ‘ζωντανή’ παράγει πολύ σηµαντικά διεθνή αποτελέσµατα αλλά το κυριότερο δηµιουργεί ιστιοπλόους για το µέλλον. Όπως αποδεικνύεται στην πορεία οι δύο κορυφαίοι Θεσσαλονικείς ιστιοπλόοι δεν φοβούνται να µεταλαµπαδεύσουν τις γνώσεις τους και δεν φοβούνται να προσπαθήσουν να δηµιουργήσουν καλύτερους ιστιοπλόους από τους ίδιους. Αξίζει λοιπόν να διαβάσετε το πλάνο του 2018 για τους ακούραστους και αιώνιους εφήβους Θεσσαλονικείς.

«…Το πλάνο την φετινή χρονιά για την οµάδα µας ήταν και συνεχίζει να είναι απαιτητικό. Αγώνες σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες (Φόρµουλα 18, Tornado, A Class) µάλιστα οι περισσότεροι απ’ αυτούς back to back. Η σεζόν ξεκίνησε µε ένα τρελό 20ήµερο ανά την Ευρώπη µιας και ο 1ος στόχος της χρονιάς για εµάς ήταν τριπλός. Είχαµε να συµµετάσχουµε σε δύο Πανευρωπαϊκά και ένα Παγκόσµιο Πρωτάθληµα σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες θέλοντας να πετύχουµε κάτι που δεν έχει κάνει κανείς έως τώρα να κερδίσουµε και στα τρία µε διαφορετικές συνθέσεις.

Βέβαια για εµένα και τον Ντάνη προσωπικά 1η νίκη µας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα Φόρµουλα 18 (74 σκάφη από 19 χώρες) ήταν ίσως και η πιο σηµαντική µιας και ήταν ο πρώτος µας τίτλος στη νέα αυτή κλάση στην οποία αγωνιζόµαστε τον τελευταίο χρόνο. Από εκεί και πέρα οι δρόµοι µας θα χώριζαν µε εµένα να συµµετέχω στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα Α CLASS Foiling καταµαράν (ιπτάµενα) στη Γερµανία και ο Ντάνης µε το νέο µέλος της οµάδας µας τον Πέτρο Κωνσταντινίδη στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Tornado στη Γαλλία.

Από πλευράς αποτελεσµάτων ο στόχος επιτεύχθηκε κατά τα 2/3 µιας και εγώ προσωπικά δεν κατάφερα να πετύχω τον στόχο µου στο Πανευρωπαϊκό Α Class καταλήγοντας στη 17η θέση της γενικής και 14η στην Ευρώπη πράγµα το οποίο δεν µπορώ να πω ότι µε χαροποίησε κιόλας µιας και µπορούσα να πετύχω πολύ περισσότερα. Συνολικά όµως ως οµάδα θεωρώ ότι κάναµε ότι καλύτερο µπορούσαµε αγωνιζόµενοι σε τρία πρωταθλήµατα µέσα σε δύο εβδοµάδες.

Αυτό δε θα µπορούσε να γίνει χωρίς τη συµµετοχή και βοήθεια του Πέτρου Κωνσταντινίδη ο οποίος µε αντικατέστησε στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Tornado όπου µαζί µε τον Ντάνη κατέκτησαν το χρυσό µετάλλιο για 2η συνεχόµενη χρονιά, 8η σερί για τον Ντάνη.

Ελπίζουµε, ευχόµαστε και επιθυµούµε να δούµε τον Πέτρο µέσα από αυτές τις εµπειρίες που έζησε µαζί µας να µπορέσει να ακολουθήσει τον δικό του δρόµο ξεκινώντας σύντοµα την προσπάθεια του στην ολυµπιακή κατηγορία των 49ερ. Για τον Ντάνη δεν έχουµε να πούµε και πολλά µιας και είναι το µόνο µέλος της οµάδας που τα κέρδισε όλα!!! Κάτι το οποίο όµως αξίζει να ειπωθεί είναι το γεγονός ότι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα Φόρµουλα 18 είχαµε και τη συµµετοχή ενός δεύτερου ελληνικού πληρώµατος του Αλέξανδρου Στόκου και Πέτρου Κωνσταντινίδη όπου κατέλαβαν την 64η θέση. Ευχή µας του χρόνου στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα της Ιταλίας να συµµετάσχουµε µε τρία σκάφη. Το δεύτερο αγωνιστικό κοµµάτι της χρονιάς για εµάς µόλις ξεκίνησε (γράφω στο καράβι για Ιταλία) µε τη συµµετοχή µας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα της κλάσης Tornado (13-16/9 λίµνη Γκάρντα, Ιταλία). Ακολουθεί η συµµετοχή µου στο Campione Univela regatta µε το καινούργιο µου A Class (22-23/9). Τον Οκτώβριο θα συµµετάσχουµε στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Φόρµουλα 18 στη Σαρασότα των Ηνωµένων Πολιτειών και τον Νοέµβριο στο St Barth catacup. Ενδιάµεσα από αυτά θα έχουµε δύο training camps στη Θεσσαλονίκη µε τη συµµετοχή Αυστραλών και Γερµανών αθλητών ως προετοιµασία για το παγκόσµιο πρωτάθληµα του Φόρµουλα 18…»

Ο Πάνος Δημητρακόπουλος ασχολείται με την ιστιοπλοΐα από το 1974 με αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του στις κατηγορίες, Optimist, Windsurfing και Laser. Έχει κερδίσει το Ράλλυ Αιγαίου δυο φορές στην κατηγορία I.O.R. ως πλήρωμα του σκάφους Col-X-Cool και είναι ιδρυτής της εταιρείας Paralos Events & Design που έχει την ευθύνη επικοινωνίας του Ράλλυ Αιγαίου από το 2000 έως σήμερα. Ταυτόχρονα έχει διατελέσει υπεύθυνος επικοινωνίας σε μία σειρά από Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανοικτής Θαλάσσης που οργανώθηκαν στην Ελλάδα. Ασχολείται με την δημοσιογραφία στην ιστιοπλοΐα από το 1982 ξεκινώντας από το περιοδικό Γιώτιγκ & Θάλασσα, έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος στον Αντέννα και στις 24ώρες ενώ αρθρογραφεί στον ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΚΟΣΜΟ από το τεύχος 13. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει πτυχίο προπονητού Ιστιοπλοΐας Γ’ κατηγορίας από την Γ.Γ. Αθλητισμού
Previous Post Next Post