Εγκλήματος συνέχεια…

Η ‘εκτέλεση’ ενός ακόµα παραδοσιακού καϊκιού, του ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τ, στα πλαίσια της κακώς εννοούµενης εφαρµογής των οδηγιών της Ε.Ε. για τον περιορισµό της αλιείας.

Στις 19 Ιουνίου 2018 στη βόρεια Εύβοια, καταστράφηκε το πανέµορφο αυτό καΐκι, που συµπεριλαµβάνεται στα 736 παραδοσιακά σκάφη που έχει αποφασιστεί να οδηγηθούν σε σπάσιµο και ολική καταστροφή.

Το αξιοσηµείωτο είναι ότι κατά τη διαδικασία καταστροφής τα συνεργεία επιδεικνύουν µια αδιανόητη καταστροφική µανία, ώστε να µη µείνει κανένα ίχνος του σκάφους, ενώ θα µπορούσε να υπάρξει ακόµα και σε αυτό το σηµείο µία προσεκτική καταστροφή ώστε να παραµείνει ως έκθεµα, µία τοµή του καϊκιού ή η καρίνα µε τους ξύλινους νοµείς, έστω ως δείγµα της ξυλοναυπηγικής της χώρας µας.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post