Τρίγωνο Κυκλάδων Ανοιχτής Θαλάσσης 2018

Για άλλη µια χρονιά ο Ναυτικός Όµιλος Σύρου και ο Ναυτικός Όµιλος Τήνου σε συνεργασία µε τον Ναυτικό Όµιλο Πάρου και µε συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας και της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης διοργάνωσαν το “Τρίγωνο Κυκλάδων Ανοιχτής Θαλάσσης” από τις 4 έως και τις 6 Μάϊου 2018, µε συνολική συµµετοχή 8 σκαφών.

Ο αγώνας αποτελείτο από 3 σκέλη, όπου το πρώτο σκέλος ήταν Σύρος–Τήνος µε απόσταση 12 ναυτικά µίλια και έλαβε χώρα στις 4 Μαΐου, το δεύτερο σκέλη του αγώνα ήταν Τήνος–Πάρος µε απόσταση 26 ναυτικών µιλίων και πραγµατοποιήθηκε στις 5 Μάϊου και τέλος στις 6 Μαΐου το τρίτο µπράτσο του αγώνα ήταν Πάρος–Σύρος µε απόσταση 23 ναυτικά µίλια.

Το πρώτο σκέλος του αγώνα Σύρο-Τήνο, δεν τερµάτισε κανένα σκάφος, λόγω άπνοιας, εντός χρόνου. Την επόµενη ηµέρα η εκκίνηση από την Τήνο δόθηκε στις 10:00 π.µ. και το πρώτο σκάφος αφίχθηκε στον κόλπο της Παροικίας στις 21:00 όπου δυστυχώς λόγω έλλειψης ανέµου, εντός του επιτρεπόµενου χρονικού ορίου, κατάφερε να τερµατίσει µόνο ένα από τα συµµετέχοντα σκάφη.

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε η βράβευση για το νικητήριο πλήρωµα για το δεύτερο µπράτσο του αγώνα στο εντευκτήριο του Ναυτικού Οµίλου Πάρου όπου και διοργανώθηκε πάρτι µε ζωντανή µουσική.

Την επόµενη ηµέρα, δόθηκε η εκκίνηση του τρίτου µπράτσου του αγώνα, Πάρος–Σύρος µε µια µικρή καθυστέρηση. Εφτά από τα οχτώ σκάφη τερµάτισαν.

Οι συνδιοργανωτές Ναυτικοί Όµιλοι ευχαριστούν θερµά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήµο Σύρου-Ερµούπολης, τον Δήµο Τήνου και τον Δήµο Πάρου, το Δηµοτικό Λιµενικό Ταµείο Σύρου, Τήνου-Άνδρου και της Πάρου-Αντιπάρου. Επίσης τα Λιµεναρχεία των νησιών και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στη διοργάνωση, µε τη βοήθεια των οποίων αναβίωσε και φέτος ένα ακόµη ιστιοπλοϊκό γεγονός στα νησιά µας.

Avatar
by
Η Συντακτική Ομάδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ., έμπειρους δημοσιογράφους στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας καθώς και αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Ανοικτή Θάλασσα αλλά και τις ολυμπιακές κατηγορίες. Η Συντακτική Ομάδα παρακολουθώντας από κοντά τα δρώμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθορίζει τους βασικούς άξονες της ύλης του περιοδικού, ώστε να παρουσιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας καθώς και επιλεκτική αρθρογραφία συνεργατών που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Previous Post Next Post